Dnlaie 63197 #337176 Napisano 8 Czerwca 4 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a): Jesteś jakimś samozwańczym obrońcom ortografji? Któryś raz z żendu widzę jak zwarasz komuś uwagę. PS autokorekta mi zmjenia sory Jak kostka - nie pasuje / to spodek lub... ortografia. Malkontent! *a kto by miał czas (pisząc na szybko), sprawdzać za każdym razem pisownie (no chyba, że - zaczynamy się czepiać / bo odkrycie roku jest takie, że zegarek nie ma uszu - tylko ucha! / tylko potem posty - odnośnie pisowni...a nie zegarków lub "edycja" i poprawki!) 1 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 25193 #337177 Napisano 8 Czerwca 10 minut temu, Dnlaie napisał(-a): Jak kostka - nie pasuje / to spodek lub... ortografia. Malkontent! *a kto by miał czas (pisząc na szybko), sprawdzać za każdym razem pisownie (no chyba, że - zaczynamy się czepiać / bo odkrycie roku jest takie, że zegarek nie ma uszu - tylko ucha! / tylko potem posty - odnośnie pisowni...a nie zegarków lub "edycja" i poprawki!) Ucha to rosyjska zupa rybna. Bardzo smaczna. Dobra nie robię już offtopu. Miłego wieczoru wszystkim 4 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5453 #337178 Napisano 8 Czerwca 6 minut temu, Dnlaie napisał(-a): tylko potem posty - odnośnie pisowni...a nie zegarków lub "edycja" i poprawki! Ale za to, jeśli akurat nikt nie napisze nic ciekawego o zegarkach, zawsze można napisać o ortografii. Z każdej sytuacji jest wyjście, bo jeśli ktoś się czuje dyskryminowany z powodu uwag nt. ortografii, które mogą prowadzić do nieuzasadnionych nierówności, dyskomfortu i innych negatywnych skutków społecznych, zawsze może się odwołać do rzecznika praw dziecka. 4 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 63197 #337179 Napisano 8 Czerwca 1 minutę temu, ireo napisał(-a): Ale za to, jeśli akurat nikt nie napisze nic ciekawego o zegarkach, zawsze można napisać o ortografii. Z każdej sytuacji jest wyjście, bo jeśli ktoś się czuje dyskryminowany z powodu uwag nt. ortografii, które mogą prowadzić do nieuzasadnionych nierówności, dyskomfortu i innych negatywnych skutków społecznych, zawsze może się odwołać do rzecznika praw dziecka. Albo nie wykazać błędu - tylko rzucać słowa na wiatr, tylko czemu to służy? Chyba jedynie - zwiększeniu ilości (zbędnych) zdań i postów. 1 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5453 #337180 Napisano 8 Czerwca 3 minuty temu, Dnlaie napisał(-a): Albo nie wykazać błędu - tylko rzucać słowa na wiatr, tylko czemu to służy? Chyba jedynie - zwiększeniu ilości (zbędnych) zdań i postów. Można usunąć te wszystkie zbędne wpisy. Wtedy zostaną same obrazki i wszyscy będą zadowoleni. 2 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 63197 #337181 Napisano 8 Czerwca Teraz, ireo napisał(-a): Można usunąć te wszystkie zbędne wpisy. Wtedy zostaną same obrazki i wszyscy będą zadowoleni. Wystarczy nie zwracać innym uwagi na każdym kroku. Jedni będą czytać, inni oglądać (choćby w kółko to samo). I każdy znajdzie coś dla siebie. Grunt to nie narzucać własnego zdania (lub punktu widzenia) innym (uznając to jako jedyny słuszny wyznacznik). 5 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 5453 #337182 Napisano 8 Czerwca 41 minut temu, Dnlaie napisał(-a): Wystarczy nie zwracać innym uwagi na każdym kroku. Jedni będą czytać, inni oglądać (choćby w kółko to samo). I każdy znajdzie coś dla siebie. Grunt to nie narzucać własnego zdania (lub punktu widzenia) innym (uznając to jako jedyny słuszny wyznacznik). Właśnie wyprodukowałeś parę dodatkowych wpisów usiłując udowodnić, że oczekiwanie od ludzi czegoś tak banalnego, jak poprawne pisanie, to "narzucanie własnego zdania". Dziękuję, doceniam. Dobranoc. 3 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 8387 #337183 Napisano 9 Czerwca 2 godziny temu, ireo napisał(-a): Można usunąć te wszystkie zbędne wpisy. Wtedy zostaną same obrazki i wszyscy będą zadowoleni. Prędzej usunąłbym Ciebie z tego forum niż te wpisy i obrazki 🤣 każdy miałby wtedy upragniony święty spokój 🙏 Mam nadzieję, że chłopaki się nie obrażą ale aż głupio byłoby nie dołączyć 🤭 widzę, że ładnie z tobą jadą, miód na me serce się wylewa 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 63197 #337184 Napisano 9 Czerwca 2 godziny temu, ireo napisał(-a): Właśnie wyprodukowałeś parę dodatkowych wpisów usiłując udowodnić, że oczekiwanie od ludzi czegoś tak banalnego, jak poprawne pisanie, to "narzucanie własnego zdania". Dziękuję, doceniam. Dobranoc. Ależ użyta przeze mnie wcześniej nazwa 'Malkontent', nie wzięła się jedynie z powodu dyktatorskiej akcji pod kryptonimem "dzienniczek ortograficzny" (który na zegarkowym forum, część ludzi ludzi może mieć w nosie). *Powodów może być więcej... W dniu 22.12.2024 o 22:04, ireo napisał(-a): Dodatkowe punkty za brak: 1) kostki brukowej, 2) butów na drugim planie, 3) "małpiego chwytu" na kierownicy, 3) koszuli w śliczniusi wzorek. W dniu 1.03.2026 o 10:46, ireo napisał(-a): kawy w filiżance bez spodka, albo w jakimś barowym kubku, to ja bym nie pił. 4 godziny temu, ireo napisał(-a): Staraj się pisać bez błędów ortograficznych, jeśli mogę prosić. Może tylko ja, odbieram tego typu posty - za ironicznie? Jeśli jednak masz "czepialski' charakter - to może warto nad nim popracować, zamiast walczyć jedynie z literkami... 3 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klincz 599 #337185 Napisano 9 Czerwca (edytowane) 8 godzin temu, Szabas napisał(-a): Mój dziadzia Tajmeksik dostał nową bateryjkę, spa, nowy paseczek i jest radość!😉⌚️💪 Śliczny ten Czasex, Naprawdę uroczy. Ale jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to pod koniec tygodnia zaprezentuję takiego Czasexa na swoim nadgarsktu, że Panu wszystkie "szabasowe" świece zgasną 😄 i oko zbieleje 🙃 Pozdrawiam. Edycja. W rewanżu założyłem o dzisiejszym świcie taki, ma około pół wieku: P.S. Proszę Kolegę Szabasa, żeby przyjrzał się datownikowi 😈 Edytowane 9 Czerwca przez Klincz 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pierce34 9688 #337186 Napisano 9 Czerwca (edytowane) Edytowane 9 Czerwca przez Pierce34 31 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 90422 #337187 Napisano 9 Czerwca 34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 68341 #337188 Napisano 9 Czerwca 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzajro1 7557 #337189 Napisano 9 Czerwca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4935 #337190 Napisano 9 Czerwca Nurkuję dziś. 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 15012 #337191 Napisano 9 Czerwca @Funky_Koval@Dnlaie@Heavyweight2712 Panowie... Nie chodzi o to, kto jest "czepialski", "malkontentem” czy "samozwańczym obrońcą ortografii". Chodzi o to, że w regulaminie forum (Rozdział VI) znajduje się zapis dotyczący poprawności językowej publikowanych treści. To nie jest niczyja prywatna opinia ani punkt widzenia. Z pewnym rozbawieniem obserwuję, że więcej emocji wywołuje zwrócenie uwagi na błąd niż sam błąd. Jeszcze ciekawsze jest to, że zamiast odnieść się do obowiązujących zasad, część osób skupia się na ocenianiu charakterów użytkowników. Ortografia nie jest kwestią gustu, światopoglądu ani indywidualnej interpretacji. 10 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78118 #337192 Napisano 9 Czerwca 🤗🤗🤗 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 63197 #337193 Napisano 9 Czerwca 3 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): @Funky_Koval@Dnlaie@Heavyweight2712 Panowie... Nie chodzi o to, kto jest "czepialski", "malkontentem” czy "samozwańczym obrońcą ortografii". Chodzi o to, że w regulaminie forum (Rozdział VI) znajduje się zapis dotyczący poprawności językowej publikowanych treści. To nie jest niczyja prywatna opinia ani punkt widzenia. Z pewnym rozbawieniem obserwuję, że więcej emocji wywołuje zwrócenie uwagi na błąd niż sam błąd. Jeszcze ciekawsze jest to, że zamiast odnieść się do obowiązujących zasad, część osób skupia się na ocenianiu charakterów użytkowników. Ortografia nie jest kwestią gustu, światopoglądu ani indywidualnej interpretacji. Ja nie mam problemów z "ortografią", ale jeśli co któryś post - "ortograficzna policja" skomentuję zamiast np. 'to piszemy razem / tamto oddzielnie / a to z "ó"' a zamiast tego skomentuję jedynie - "pisz poprawnie" to ja robię "pa pa" z forum (bo każdy pisze jak 'potrafi' i osobiście nie mam z tym problemu) *Tym bardziej, że nie o sam "słownik" mi chodziło a także 'koste, buty, kierownicę, koszulę, spodki do filiżanki, czy powtarzające się w kółko zdjęcia tych samych zegarków' i ch wie co jeszcze przez Pana "ą & ę" 0 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 16984 #337194 Napisano 9 Czerwca Dobrego dnia! * filiżanka bez spodka, tak się żyje 😜 31 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 92273 #337195 Napisano 9 Czerwca 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 39428 #337196 Napisano 9 Czerwca (edytowane) Nawiązując do ostatniej dyskusji na temat ortografii, to są tylko dwie opcje. Można pisać zgodnie z zasadami ortografii albo niezgodnie. I tylko jedna opcja jest właściwa 😉 Edytowane 9 Czerwca przez Mirosuaw 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12886 #337197 Napisano 9 Czerwca Pasek i zegarek pod kolor polo 😎 29 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 15012 #337198 Napisano 9 Czerwca 18 minut temu, Dnlaie napisał(-a): Ja nie mam problemów z "ortografią", ale jeśli co któryś post - "ortograficzna policja" skomentuję zamiast np. 'to piszemy razem / tamto oddzielnie / a to z "ó"' a zamiast tego skomentuję jedynie - "pisz poprawnie" to ja robię "pa pa" z forum (bo każdy pisze jak 'potrafi' i osobiście nie mam z tym problemu) *Tym bardziej, że nie o sam "słownik" mi chodziło a także 'koste, buty, kierownicę, koszulę, spodki do filiżanki, czy powtarzające się w kółko zdjęcia tych samych zegarków' i ch wie co jeszcze przez Pana "ą & ę" Danielu, starajmy się pisać poprawnie - nie tylko dla siebie, ale też dlatego, że forum jest publiczne i czytają je również osoby niezalogowane. Regulamin jednoznacznie wskazuje na konieczność zachowania poprawności językowej, więc trudno uznawać to za kwestię opinii czy "czepialstwa". Tę część o "butach" i "kostce brukowej" pozostawiam bez komentarza. 5 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 63197 #337199 Napisano 9 Czerwca 2 minuty temu, Mirosuaw napisał(-a): Nawiązując do ostatniej dyskusji na temat ortografii, to są tylko dwie opcje. Można pisać zgodnie z zasadami ortografii albo niezgodnie. I tylko jedna opcja jest właściwa 😉 Tak więc, @ireo jesteś w tej sprawie po dobrej stronie mocy 👍 Ale można wykazać błąd na przykładzie danego posta a wtedy od razu - doedukować np. takiego nieuka jak ja. Natomiast 'dyskusja' typu; "popełniłeś błąd, popraw się, pisz poprawnie" imo pozbawiona jest sensu. *Robił tak np. Mario - cytując, zaznaczał 'byka' pogrubioną kursywą (i takie rozwiązanie jest ok) 5 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 39428 #337200 Napisano 9 Czerwca 1 minutę temu, Dnlaie napisał(-a): Ale można wykazać błąd na przykładzie danego posta a wtedy od razu - doedukować np. takiego nieuka jak ja. Natomiast 'dyskusja' typu; "popełniłeś błąd, popraw się, pisz poprawnie" imo pozbawiona jest sensu. *Robił tak np. Mario - cytując, zaznaczał 'byka' pogrubioną kursywą (i takie rozwiązanie jest ok) Z tym się zgadzam. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach