Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Na szczęście idzie to - odwrotnym kierunku (niż zamysł autora).

Dzięki temu - mamy wysyp zdjęć w butach na kostce / a ja sam (i pewnie wielu innych użytkowników forum) zacząłem nosić koszule w wykwintne wzorki - czego kiedyś nie praktykowałem ; )

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że mamy tu prawdziwy sabat czarownic. Mamy jeden kocioł, a każdy próbuje doprawić gulasz na swoja modłę. 

Zapomniałem dodać emotikona.  

:)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Czepiać się moich koszul w wykwintne wzorki? Komu to przeszkadza i dlaczego? @ireo, czujesz smród tlącej się sutanny? 

14 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Widzę, że mamy tu prawdziwy sabat czarownic. Mamy jeden kocioł, a każdy próbuje doprawić gulasz na swoja modłę. 

Zapomniałem dodać emotikona.  

:)

Sam w poście wyżej - dolałeś oliwy do ognia 🔥 (kilka ripost i można się 'zagotować' heh)

*żeby była jasność - ja personalnie, nie mam nic do Irka (nawet Go nie znam osobiście) / po prostu mnie zirytował i dałem się wciągnąć w przeciąganie liny : )

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 hours ago, Autor1984 said:

@Funky_Koval@Dnlaie@Heavyweight2712

Panowie...

Nie chodzi o to, kto jest "czepialski", "malkontentem” czy "samozwańczym obrońcą ortografii". Chodzi o to, że w regulaminie forum (Rozdział VI) znajduje się zapis dotyczący poprawności językowej publikowanych treści. To nie jest niczyja prywatna opinia ani punkt widzenia. Z pewnym rozbawieniem obserwuję, że więcej emocji wywołuje zwrócenie uwagi na błąd niż sam błąd. Jeszcze ciekawsze jest to, że zamiast odnieść się do obowiązujących zasad, część osób skupia się na ocenianiu charakterów użytkowników. Ortografia nie jest kwestią gustu, światopoglądu ani indywidualnej interpretacji. 

Czy notoryczne popełnianie błędów ortograficznych oznacza łamanie regulaminu, co za tym idzie - ban?

Edytowane przez Premy
edycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
51 minut temu, Premy napisał(-a):

Czy notoryczne popełnianie błędów ortograficznych oznacza łamanie regulaminu, co za tym idzie - banem?

To pytanie należy skierować do Moderacji.

Regulamin forum zobowiązuje użytkowników do dbania o poprawność gramatyczną i ortograficzną własnych wypowiedzi (§ VI ust. 1 lit. d). Jednocześnie warto zwrócić uwagę na § VI ust. 11, zgodnie z którym zabronione jest wytykanie innym Użytkownikom niezgodności zamieszczanych przez nich treści z Regulaminem. W tym celu przewidziano funkcję "Zgłoś".

Dlatego najbezpieczniejszym rozwiązaniem (o którym wspomniałem kilka postów wyżej) wydaje się zwrócenie uwagi danej osobie za pośrednictwem PW. Pozwala to uniknąć publicznego stawiania jej w niezręcznej sytuacji, nie wyklucza jej z dyskusji i zachowuje koleżeński charakter wymiany zdań.

O tym, czy w danym przypadku doszło do naruszenia Regulaminu oraz jakie mogą być tego konsekwencje, decydują nasi Moderatorzy.

Dlatego ocenę i ewentualne sankcje pozostawmy Administracji.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Dnlaie napisał(-a):

Sam w poście wyżej - dolałeś oliwy do ognia 🔥 (kilka ripost i można się 'zagotować' heh)

*żeby była jasność - ja personalnie, nie mam nic do Irka (nawet Go nie znam osobiście) / po prostu mnie zirytował i dałem się wciągnąć w przeciąganie liny : )

Traktuj to wszystko jak sparingowy mecz w tenisa. Bez emocji, bo to tylko trening, w którym nie ma wygranych - szlifujesz swoją formę. :)   

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi