machlo 7512 #38851 Napisano 12 Grudnia 2012 Tylko Seiko dziś: 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4432 #38852 Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) @Wasyl: o co chodzi z tym dźwiękiem rewolweru po nakręceniu ?środkowa wskazówka to druga strefa czasowa ? Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #38853 Napisano 12 Grudnia 2012 Nasza rodzima produkcja Ten zegarek musi mieć ponad 20 lat, więc gratuluję, iż udało Ci się tak długo zachować ten czasomierz w tak dobrym stanie. Wygląda trochę jak z filmu SF Stare dobre czasy!! Rodzimy to był montaż i koperta ewentualnie, tam jest mechanizm Sanyo z zegarek ma ponad 30 lat. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #38854 Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Rownież nie wyobrażam sobie nie mieć Rolka i Paneraia, dla mnie w każdej kolekcji jest to pozycja obowiązkowa....te zegarki idealnie się dopełniająŚwięte słowa! Edytowane 12 Grudnia 2012 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 6288 #38855 Napisano 12 Grudnia 2012 Jakoś się polubiliśmy z tą Alfą: 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #38856 Napisano 12 Grudnia 2012 dzisiaj ten 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #38857 Napisano 12 Grudnia 2012 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #38858 Napisano 12 Grudnia 2012 @Wasyl: o co chodzi z tym dźwiękiem rewolweru po nakręceniu ?środkowa wskazówka to druga strefa czasowa ?Objaśniam: środkowa wskazówka to wskazówka budzika a strzały, które słychać w 20 sekundzie to dźwięk onego alarmu. Budzi. sprawdzone.Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #38859 Napisano 12 Grudnia 2012 Ja przez dłuuugi czas myślałem, że te telewizorki są od Omegi!! Nie masz takiego drugiego tyle tylko, że pomarańczka z niebieskim?Srebrno niebieska jest faktycznie Omega. Ona nie dzwoni 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #38860 Napisano 12 Grudnia 2012 Rodzimy to był montaż i koperta ewentualnie, tam jest mechanizm Sanyo z zegarek ma ponad 30 lat. Ponad 30 lat, a zegarek nie wygląda na te lata. Pewnie właściciel dbał o niego i mało nosił!Sanyo to była kiedyś w Polsce bardzo znana firma. Ciekawe czy jeszcze istnieje? 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #38861 Napisano 12 Grudnia 2012 Srebrno niebieska jest faktycznie Omega. Ona nie dzwoni Czyli dobrze widziałem! Myślę, że jutro dla odmiany telewizorek Omegi założysz 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4432 #38862 Napisano 12 Grudnia 2012 Objaśniam: środkowa wskazówka to wskazówka budzika a strzały, które słychać w 20 sekundzie to dźwięk onego alarmu. Budzi. sprawdzone.Pozdrawiam,dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #38863 Napisano 12 Grudnia 2012 Ponad 30 lat, a zegarek nie wygląda na te lata. Pewnie właściciel dbał o niego i mało nosił!Sanyo to była kiedyś w Polsce bardzo znana firma. Ciekawe czy jeszcze istnieje? Sanyo już chyba nie istnieje. Unitrę Warel mam taką samą jako pamiątkę I komunijną - szalałem za tym zegarkiem jako dzieciak, nawet w nim spałem. To chyba był taki na poważnie początek pasji zegarkowej, oczywiście z perspektywy dziecka i możliwości PRL-u. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4432 #38864 Napisano 12 Grudnia 2012 Sanyo w 2008 zostało kupione przez Panasonic a od 2011 zniknęło już całkowicie logo Sanyo na rzecz Panasonic... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Voli 22 #38865 Napisano 12 Grudnia 2012 Dziś nadal z moim ukochanym "cyborgiem" czyli Unitra Warel Nasza rodzima produkcja Ten zegarek musi mieć ponad 20 lat, więc gratuluję, iż udało Ci się tak długo zachować ten czasomierz w tak dobrym stanie. Wygląda trochę jak z filmu SF Stare dobre czasy!! Cieszę się, że nie tylko mnie sie podoba Zegarek jest starszy, ma jakieś 30 - 35 lat (pochodzi z drugiej połowy lat '70), trochę "cyborg", ale na zaczepki ze spokojem mogę odpowiadać, że taka "śmieszna babska" zegarynka była z Hermaszewskim w kosmosie i pytać gdzie był perfect pytającego (poza .... samocenzura dotycząca rasizmu, ale chodzi o "ciemno"). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #38866 Napisano 12 Grudnia 2012 Sanyo w 2008 zostało kupione przez Panasonic a od 2011 zniknęło już całkowicie logo Sanyo na rzecz Panasonic...Marka Sanyo jako taka istnieje, tylko może jest mniej popularna w Polsce niż kiedyś. Ponadto Panasonic w dużym stopniu przekierował ją w ten sposób, że mniej jest produktów powszechnego użytku pod marką Sanyo, a więcej specjalistycznych np w dziedzinie tzw "green energy", jakieś systemy zasilania, panele słoneczne, klimatyzacje itp..To jest off topicA jaki zegarek? Zgaduj zgadula 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4432 #38867 Napisano 12 Grudnia 2012 już nie istnieje, napisałem to wyżej - logo całkowicie zniknęło i nic nie ędzie nim sygnowane nawet jeżeli to ten sam produkt - wszystko, łącznie z obsługą gwarancyjną przejął Panasonicszczegóły napisane są na stronie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #38868 Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) HM. Mam akumulatory Eneloop, które kupiłem w tym roku razem z ładowarką. na wszystkim jest logo SANYO. Na stronie również:http://eneloop.pl/t/1,Strona_glownaChyba więc logo jednak nie zniknęło.W najnowszych ulotkach jest SANYO by Panasonic Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2005 #38869 Napisano 12 Grudnia 2012 Marka Sanyo jako taka istnieje, tylko może jest mniej popularna w Polsce niż kiedyś. Ponadto Panasonic w dużym stopniu przekierował ją w ten sposób, że mniej jest produktów powszechnego użytku pod marką Sanyo, a więcej specjalistycznych np w dziedzinie tzw "green energy", jakieś systemy zasilania, panele słoneczne, klimatyzacje itp..To jest off topicA jaki zegarek? Zgaduj zgadula To chyba jakieś SEIKO Kinetic? 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kierownik 117 #38870 Napisano 12 Grudnia 2012 IMO FFF. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2153 #38871 Napisano 12 Grudnia 2012 A nie Seiko FF? 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bert69 279 #38872 Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Dziś nadal z moim ukochanym "cyborgiem" czyli Unitra Warel Cieszę się, że nie tylko mnie sie podoba Zegarek jest starszy, ma jakieś 30 - 35 lat (pochodzi z drugiej połowy lat '70), trochę "cyborg", ale na zaczepki ze spokojem mogę odpowiadać, że taka "śmieszna babska" zegarynka była z Hermaszewskim w kosmosie i pytać gdzie był perfect pytającego (poza .... samocenzura dotycząca rasizmu, ale chodzi o "ciemno"). Ta Unitra to moje marzenie z dzieciństwa. Pamiętam jak zazdrościłem koledze, który był ją posiadł jako prezent komunijny.Powiem jeszcze, że dzisiaj wygląda równie "epicko" co w tamtych czasach Edytowane 12 Grudnia 2012 przez bert69 0 Pozdrawiam, Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bukszpan 8 #38873 Napisano 12 Grudnia 2012 jak dla mnie też FFF. Złota "30" demaskuje sprawcę zamieszania;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #38874 Napisano 12 Grudnia 2012 Z cyklu "którą gre wybrać" 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #38875 Napisano 12 Grudnia 2012 A w co teraz grasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach