carlito1 59 #39476 Napisano 23 Grudnia 2012 Zmniejszam poprzez photoshopa. Jeżeli to przyczyna, to możesz podać linka do jakiegoś programu, który nie będzie mi niszczył zdjęć ? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 26923 #39477 Napisano 23 Grudnia 2012 Michał, to sprawa zmniejszania zdjęć do publikacji na forum. Jakiego programu używasz do tego?Karol, ja też obrabiam w photoshopie, zmniejszam rozmiar zarówno zdjęć z lustrzanki, jak i z kompaktu. Zawsze te z lustrzanki tracą ostrość na forum. Z poprzedniej lustrzanki było tak samo i na innym forum też jest tak samo. Z kompaktu zawsze i wszędzie jest ok. Wrzucałem już zdjęcia na forum z różnych serwisów (imageshack, iv.pl), efekt jest zawsze ten sam - z kompaktu dobrze, z lustrzanki gorzej, chociaż na kompie jest odwrotnie. W wolnej chwili spróbuję wrzucić 2 podobne zdjęcia (jedno z lustrzanki i drugie z kompaktu), może ktoś znajdzie przyczynę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #39478 Napisano 23 Grudnia 2012 Chłopaki, nie ma znaczenia z jakiego aparatu zdjęcia obrabiacie to jedynie kwestia sposobu obrabiania 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klapouch 1 #39479 Napisano 23 Grudnia 2012 Dzisiaj tak. BTW AP naprawdę znakomity. Uploaded with ImageShack.us 0 Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@rtur 9 #39480 Napisano 23 Grudnia 2012 Moje zdjęcia z telefonu - dają radę? 0 @rtur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IBIZA04 7 #39481 Napisano 23 Grudnia 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #39482 Napisano 23 Grudnia 2012 Moje zdjęcia z telefonu - dają radę?Artur, wymieniacie się kożuszkiem z akism'em 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 260 #39483 Napisano 23 Grudnia 2012 Mój ma dłuższe futerko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #39484 Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) AP piękny, tylko szlag mnie trafia, bo nie wiem dlaczego mi tak niszczy zdjęcia, kiedy wrzucam je na forum... Czy mógłby mi to ktoś wytłumaczyć? U mnie na kompie jak zgrywam z aparatu wyglądają jakościowo dużo lepiej, natomiast po wrzuceniu na forum są dosłownie zniszczone. Mam ten sam problem jak wrzucam to niestety tracą ostrość Kroll_czarli - nie wiem czy Ci gratulowalem juz Seiko - jeśli nie to gratuluje zakupu piękny jest Edytowane 23 Grudnia 2012 przez krisp1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kfgz 3 #39485 Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Zasada jest prosta - zmniejszasz zdjęcie to przed zapisaniem wyostrz. Druga zasada jest jeszcze bardziej prosta (ktoś już o tym pisał ) - chcesz mieć pewność, że to co wrzucisz nie zostanie w żaden sposób zmodyfikowane podaj link do zdjęcia z serwisu lub konta FTP, w którym masz pewność, że plik po wrzuceniu nie zostanie zmodyfikowany (w przypadku FTP żadne modyfikacje nie nastąpią - z definicji). Dla paranoików kłaniają się funkcje skrótu MD5, SHA-1 itp. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez kfgz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12781 #39486 Napisano 23 Grudnia 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 26923 #39487 Napisano 23 Grudnia 2012 Z telefonu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14479 #39488 Napisano 23 Grudnia 2012 Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ja21184 0 #39489 Napisano 23 Grudnia 2012 rafi, napisz ile masz w nadgarstku, interesował mnie ten oriencik ale nie wiem czy dla mnie nie będzie za mały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 260 #39490 Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Sprawiłem sobie 2 prezenty pod choinkę,jeden przyjechał 2 dni temu i dziś jest 1 raz na łapie.Jestem pełen podziwu dla tego zegarka,który za tak niewiele oferuje tak wiele:) Drugi "prezent " przybędzie tuż po nowym roku i to właśnie jego nie mogę się doczekać.. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us Edytowane 23 Grudnia 2012 przez akism 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12781 #39491 Napisano 23 Grudnia 2012 rafi, napisz ile masz w nadgarstku, interesował mnie ten oriencik ale nie wiem czy dla mnie nie będzie za mały W zależności od pory dnia i roku - od 17 do 17,5 cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #39492 Napisano 23 Grudnia 2012 z prawdziwym zegarkiem do zadań specjalnych nawet odkurzanie nie jest straszne 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #39493 Napisano 23 Grudnia 2012 aksim - świetny wybór.... Jestem zdania, że każdy w kolekcji winien mieć zegarek SEIKO.Ja w Nowym Roku dołącze Marine Mastera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24158 #39494 Napisano 23 Grudnia 2012 To luźny plan czy podjąłeś kroki? Dziś konik morski: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 260 #39495 Napisano 23 Grudnia 2012 MM od sumo dzieli przepaść cenowa,ale czy jakościowo relacja wyglada podobnie?Wątpię.Ja podszedłem do sprawy pragmatycznie..Zresztą po nowym roku przybędzie do mnie konkretny nuras 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24158 #39496 Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) MM od sumo dzieli przepaść cenowa,ale czy jakościowo relacja wyglada podobnie?Pod względem mechanizmu tak, a na zewnątrz - moim zdaniem też, mam na myśli konstrukcję bezela, koperty i tarczy, wskazówek - co wcale nie oznacza, że dla laika jest widoczna specjalna różnica. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@rtur 9 #39497 Napisano 23 Grudnia 2012 A mój nie jest kożuszkiem:) 0 @rtur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 260 #39498 Napisano 23 Grudnia 2012 Nie widziałem MM na żywo,ale na fotach optycznie od sumo jakościowo nie odbiega..Mało tego koperta sumiaka wydaje mi si e bardziej wysublimowana,, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #39499 Napisano 23 Grudnia 2012 Ze zmianą zegarka nie ma problemu, natomiast zmiana kobiety niesie czasami ciężkie konsekwencje:)Akis, taka zmiana umniejsza radykalnie siłę nabywcza...A Seiko fajne i bardzo mnie ciekawi co będzie to drugie... Wysłane z mojego HTC One S 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #39500 Napisano 23 Grudnia 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach