Rumcajs997 6365 #300652 Posted August 17, 2024 2 hours ago, Triptical said: Kupiłem to z czystej ciekawości, ale ciągle nie widzę sensu się tego pozbywać 😉 Polecam wrzucić na pomarańczowy pasek, fajna kombinacja na lato. 21 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85648 #300653 Posted August 17, 2024 50 minut temu, mirfak napisał(-a): Co to za ozdoby świąteczne?? 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
mirfak 4083 #300654 Posted August 17, 2024 Z filmu „True detective” s.04 0 ... Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 20214 #300655 Posted August 17, 2024 (edited) 3 godziny temu, Triptical napisał(-a): Kupiłem to z czystej ciekawości, ale ciągle nie widzę sensu się tego pozbywać 😉 Ancient chinese secret? Edited August 17, 2024 by Funky_Koval 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
Triptical 7669 #300656 Posted August 17, 2024 Godzinę temu, Rumcajs997 napisał(-a): Polecam wrzucić na pomarańczowy pasek, fajna kombinacja na lato. Siedział na szarym perlonie i było tez super, a do pomarańczowych pasków mam inne sztuki. 16 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Antien chinese secret? Co to znaczy?? 0 Time matters Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 20214 #300657 Posted August 17, 2024 (edited) 10 godzin temu, Triptical napisał(-a): Siedział na szarym perlonie i było tez super, a do pomarańczowych pasków mam inne sztuki. Co to znaczy?? Aliexpress? Chińskie zegarki? Bez obrazy oczywiście co kto lubi Ten gagatek wygląda ładnie Edited August 18, 2024 by Funky_Koval 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
Rumcajs997 6365 #300658 Posted August 17, 2024 32 minutes ago, Funky_Koval said: Ancient chinese secret? Ancient chinese secret, na który nie mogę znaleźć odpowiedzi - szafir, AR coating, świetne wykonanie, Seiko NH35, darmowa wysyłka na drugi koniec świata, a za to wszystko zapłaciłem 40$ i zakładam, że coś na tym zarobili, bo przecież nie dokładają do biznesu. Nie rozumiem jak to się dzieje, bo że to kopia to za proste wytłumaczenie. 4 Share this post Link to post Share on other sites
Perpetuum Mobile 67899 #300660 Posted August 17, 2024 31 Share this post Link to post Share on other sites
AspirantS 26488 #300661 Posted August 17, 2024 Godzinę temu, Rumcajs997 napisał(-a): Ancient chinese secret, na który nie mogę znaleźć odpowiedzi - szafir, AR coating, świetne wykonanie, Seiko NH35, darmowa wysyłka na drugi koniec świata, a za to wszystko zapłaciłem 40$ i zakładam, że coś na tym zarobili, bo przecież nie dokładają do biznesu. Nie rozumiem jak to się dzieje, bo że to kopia to za proste wytłumaczenie. Pytanie stare jak to forum. Jak to jest, że tzw. "kopie" są znaaaacznie tańsze niż "oryginały"? Ja rozumiem - ręczne wykonanie i lepszą kontrolę jakości. Dodatkową wartość w renomie "marki". Ale jeśli tzw. chińska "Daytona" kosztuje 0,5 % oryginału, to coś tu nie gra... Różnica nie może być tak duża w wartości. A przynajmniej nie powinna. Słowem - żyjemy w świecie wartości "umownej". Bo jak pieprznie ruski atak, to te wszystkie "Rolki" będą warte tyle co dwie bułki... 3 Share this post Link to post Share on other sites
Triptical 7669 #300662 Posted August 17, 2024 2 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): Aliexpress? Chińskie zegarki? Bez obrazy oczywiście co kto lubi Ten gagatek wygląda łądniue Aaaaa. Oczywiście, że chińczyk z Ali. Kupiłem go około rok temu jako ciekawostka, a że był w cenie obiadu, to nie zawahałem się kliknąć. Żadna obraza. 2 godziny temu, Rumcajs997 napisał(-a): Ancient chinese secret, na który nie mogę znaleźć odpowiedzi - szafir, AR coating, świetne wykonanie, Seiko NH35, darmowa wysyłka na drugi koniec świata, a za to wszystko zapłaciłem 40$ i zakładam, że coś na tym zarobili, bo przecież nie dokładają do biznesu. Nie rozumiem jak to się dzieje, bo że to kopia to za proste wytłumaczenie. Też cały czas zachodzę w głowę jak to jest możliwe. Zapomniałes dodać, że jest jeszcze zakręcana koronka i rzekome 200m WR. 2 Time matters Share this post Link to post Share on other sites
mariusz9a 21120 #300663 Posted August 17, 2024 Bardzo często firmy chińskie są dotowane przez rząd. Ale nie ma nic za darmo. Chodzi o to żebyś to kupił, bo chodzi głównie o Twoje dane. To się wcale nie opłaca, to jest często sprzedawane poniżej wartości. Ale kasę trzepie się na danych :-) Ochrona danych osobowych w Chinach? - haha, niezły dowcip ;-) 2 Share this post Link to post Share on other sites
petruss 61552 #300664 Posted August 18, 2024 Miłego 32 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 20214 #300665 Posted August 18, 2024 (edited) 10 godzin temu, Rumcajs997 napisał(-a): Ancient chinese secret, na który nie mogę znaleźć odpowiedzi - szafir, AR coating, świetne wykonanie, Seiko NH35, darmowa wysyłka na drugi koniec świata, a za to wszystko zapłaciłem 40$ i zakładam, że coś na tym zarobili, bo przecież nie dokładają do biznesu. Nie rozumiem jak to się dzieje, bo że to kopia to za proste wytłumaczenie. @tryptical uwaga odpowiadam. Po 1: gwarancja do bramy i się nie znamy. Teoria piękna ale jak Ci ten się ten sikor zepsuje to jesteś zdany na siebie i lokalnego zagarmajstra. po 2: brak powtarzalności. Jeden zegarek będzie trzymał wr i chód. Drugi - chińczyk go wie. Po 3: cena zegarka w przypadku znanych firm to oprócz materiałów i produkcji projekt, design, badania. Skośnooki to zajumał po prostu. Edited August 18, 2024 by Funky_Koval 5 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
Teufel26 25205 #300669 Posted August 18, 2024 26 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Share this post Link to post Share on other sites
Petru23 18062 #300672 Posted August 18, 2024 11 godzin temu, Rumcajs997 napisał(-a): Ancient chinese secret, na który nie mogę znaleźć odpowiedzi - szafir, AR coating, świetne wykonanie, Seiko NH35, darmowa wysyłka na drugi koniec świata, a za to wszystko zapłaciłem 40$ i zakładam, że coś na tym zarobili, bo przecież nie dokładają do biznesu. Nie rozumiem jak to się dzieje, bo że to kopia to za proste wytłumaczenie. Trzeba podpytać np Vratislavie. Za ten sam zestaw fantów każą płacić koło 2k. Z kwarcykiem koło 1000. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85648 #300674 Posted August 18, 2024 (edited) Edited August 18, 2024 by kornel91 39 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Triptical 7669 #300675 Posted August 18, 2024 Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): @tryptical uwaga odpowiadam. Po 1: gwarancja do bramy i się nie znamy. Teoria piękna ale jak Ci ten się ten sikor zepsuje to jesteś zdany na siebie i lokalnego zagarmajstra. po 2: brak powtarzalności. Jeden zegarek będzie trzymał wr i chód. Drugi - chińczyk go wie. Po 3: cena zegarka w przypadku znanych firm to oprócz materiałów i produkcji projekt, design, badania. Skośnooki to zajumał po prostu. Wszystko prawda. Zatem, jeżeli cokolwiek się stanie z tym czymś, to powędruje prosto do kosza i tyle. 1 Time matters Share this post Link to post Share on other sites