Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

Pewnie! Nie znam na autach / ale gdy kilka lat temu, kupowałem używany samochód (ze starszym rocznikiem)  - wszyscy mówili "Toyota", m.in dlatego uparłem się na Japończyka i nie żałuję 💪

Dotychczas w zegarkowej kolekcji zostały wyłącznie Szwajcary (same automaty). Zatęskniłem za "made in Japan", zawsze podał mi się GS i również jestem zadowolony 😉 

Pozdrawiam serdecznie 

IMG_20250404_183406.jpg

Jak widzisz warto się przełamywać. Może spróbujesz czegoś z jeszcze większego rynku zegarkowego? Są i modele niewstydliwe. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Dnlaie napisał(-a):

Tak myślałem, że przy kilku automatach - zegarek kwarcowy może być zaletą / ale obawiałem się - jak zniosę przeskakującą sekundę, jednak kompletnie mi to nie przeszkadza.

Jakie zegarki masz na myśli?

IMG_20250405_160220.jpg

Wiadomo, chodziło o chińczyka. :) Żeby uniknąć kontrowersji, polecam Sea-Gulla. Ma sporo oryginalnych wzorów, a ich cena, może czasami zmrozić, w kontekście przeciętnych cen za Wielkim Murem. Niemniej, biorąc pod uwagę ceny Twoich zegarków, nie powinien być to problem. 

Co do kwarców, to skoki sekundnika nie muszą być problemem. W tańszych meca-quartz a w droższych, np. Bulova Precisionist (262 kHz) albo nawet Grand Seiko Spring Drive. W dwóch ostatnich sekundnik płynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.04.2025 o 16:17, Dnlaie napisał(-a):

heh nie noszę japonek, ale od ponad 10 lat - chodzę w Asics Gel Lyte V (różne wersje - siatka, zamsz, skóra, goretex itd.) 

1743775092395 (1).R3.jpg

Kup Onitsuke niby to samo ale ta nazwa 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi