Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, oszolom napisał(-a):

też tak myślę. tzn. są moim zdaniem bardzo ładne. na dodatek lekkie i wygodne. gryzie mnie głównie nędzna luma. to jednak nie są drogie rzeczy, żeby trzeba na tym oszczędzać.

Mało tego że nie kosztują fortunę a mega cieszą 😎 wyślij zdjęcie jak świeci luma 🤩

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, oszolom napisał(-a):

To jest kwestia podejścia, a nie poziomu życia. Jestem na tym forum 14 lat. Jak zaczynałem, to zarabiałem tak, że na niedrogi zegarek odkładałem naprawdę długo, bo prawie wszystko szło na rachunki i żarcie. Teraz jest ciut lepiej, ale i tak najczęściej mam na ręku zegarek za kilkadziesiąt albo za małe kilkaset złotych. Droższe też mam, ale tanie zegarki są często bardzo fajne.

Żeby nie robić offtopu, to dziś zegarek dramatycznie drogi w stosunku do tego, co daje. Ale i tak go lubię.

5756jh678.jpg

Mam podobnie, u mnie duża część zegarków to z drugiej ręki, ale z każdego się cieszę i traktuję jak by był nowy 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, oszolom napisał(-a):

też tak myślę. tzn. są moim zdaniem bardzo ładne. na dodatek lekkie i wygodne. gryzie mnie głównie nędzna luma. to jednak nie są drogie rzeczy, żeby trzeba na tym oszczędzać.

Ale za to promieniotwórczy jest, co potwierdza znaczek na tarczy.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Mało tego że nie kosztują fortunę a mega cieszą 😎 wyślij zdjęcie jak świeci luma 🤩

ona prawie nie świeci, nie ma czego fotografować :D

1 godzinę temu, ireo napisał(-a):

Ale za to promieniotwórczy jest, co potwierdza znaczek na tarczy.

znaczek mówi, że właśnie taki nie jest ;)

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, eM_ napisał(-a):

20250805_195311.jpg

Fajny ten Kasjusz. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, oszolom napisał(-a):

ona prawie nie świeci, nie ma czego fotografować :D

znaczek mówi, że właśnie taki nie jest ;)

Ahaa, a ja myślałem, że przekreślony znaczek z napisami "Scuba" i "No Radiations" właśnie ostrzega żeby nie próbować nurkowania z powodu tej promieniotwórczości, żeby nie zaszkodziła ślimakowi Dendronotus Frondosus, wielorybom, fokom, wczasowiczom w wodzie, a nawet Pameli Anderson czuwającej na brzegu (i w razie potrzeby wyławiającej tonących). Potwierdzają to napisy na drugiej stronie, PROTECT WHAT YOU LOVE oraz IMMERSE YOURSELF, znaczy "chroń wszystko co kochasz" (i nie wchodź z tym zegarkiem do wody) oraz "zanurz się" (ale sam, bez zegarka). Ja bym nie ryzykował.

Swatch twierdzi również, że "indeksy godzinowe oraz wskazówki godzinowa i minutowa, a także skala na bezelu mają powłokę Super-LumiNova® klasy A, zapewniającą im znakomitą widoczność w ciemności" i tu to już na pewno kłamie. Ale kolor jest fajny i widok od strony dekla też im się udał.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Fajny ten Kasjusz. ;) 

Dzięki 😀 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi