Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, ireo napisał(-a):

Dzięki, forum kształci. 
Ale Rolex raczej by nie odstraszył takiego groźnego kraba, trzeba było mu pokazać coś brzydkiego 

IMG_1953.jpeg

Ten krab rozciął mi czubek palca wskazującego lewej ręki, a u syna środkowy na zgięciu - krew się mocno polała. Te gnojki ponoć potrafią rozcinać sieci rybackie. Prawdziwa zmora, niczym króliki w Australii. 

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stara dobra PO. Piękna. To ta 2500?
Tak jest

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ten krab rozciął mi czubek palca wskazującego lewej ręki, a u syna środkowy na zgięciu - krew się mocno polała. Te gnojki ponoć potrafią rozcinać sieci rybackie. Prawdziwa zmora, niczym króliki w Australii. 

O, kurde. Czy syn może zginać i prostować palec? Jeśli nie, trzeba do chirurga.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

A jadalne 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

A jadalne 🤔🤔🤔

Podałem nazwę - uruchom wujka i poczytaj. Ja ich nie łapałem na obiad, tylko dla wprawy. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szybko sprawdziłem - jest oczywiście jadalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Ten krab to Kalinek Błękitny - mocno inwazyjny skorupiak przybyły z Ameryki. Zżera miejscową faunę, przede wszystkim małże i ikrę ryb. Włoskie władze szacują roczne straty spowodowane przez tego drapieżnika na 100mln €. Powstał specjalny zespół rządowy do walki z krabem błękitnym. 

Polskich rybaków tam puścić to wyłowią te kraby 🦀 tak szybko jak prawie wszystkie zasoby dorsza z morza bałtyckiego 🤣 od 2024 roku są limity połowowe a w niektórych okresach całkowity zakaz 🚫 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

co prawda, sam nie zatańczyłeś ale

Tego nie wiesz, a zobaczyć nie możesz, bo nie mam:

1) vulcaina

2) filmu

3) ani takich trampek.

Poza tym właśnie zaczęła się fala zdjęć białych trampek w tym wątku, zginąłbym w masie. 

Zegarek i film bardzo ładne. Vulcain to trochę zapomniana marka, może po reaktywacji zdobędzie większa popularność, na którą zasługuje.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Callahan napisał(-a):

Nowy w kolekcji 😁

IMG20250814122152.jpg

IMG20250814122427.jpg

IMG20250814122158.jpg

Brawo, brawo Prezesie. Bardzo ładnie gra ze światłem. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Polskich rybaków tam puścić to wyłowią te kraby 🦀 tak szybko jak prawie wszystkie zasoby dorsza z morza bałtyckiego

Warto sprawdzać takie rzeczy zanim się coś napisze. To akurat nie Polacy, tylko niemieckie i duńskie statki-przetwórnie, wymiatające z Bałtyku wszystko co się rusza. Wobec polskich statków i kutrów rygorystycznie egzekwowano ograniczenia połowów i głównie stąd zapaść polskiego rybołówstwa, rozłożonego na łopatki przez przepisy UE, które „dziwnym trafem” uderzają głównie w polskie firmy.

Kto bywał nad Bałtykiem 20-30 lat temu, pamięta żółte prywatne kutry, z których po powrocie z połowu można było kupić albo zjeść w smażalni świeżą rybę. Czasem była na starym oleju, to zależało od smażalni, ale była świeża i utrzymywali się z tego polscy rybacy. Teraz też możesz sobie zjeść smażonego dorsza na plaży na Helu, ale chińskiego.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, ireo napisał(-a):

Warto sprawdzać takie rzeczy zanim się coś napisze. To akurat nie Polacy, tylko niemieckie i duńskie statki-przetwórnie, wymiatające z Bałtyku wszystko co się rusza. Wobec polskich statków i kutrów rygorystycznie egzekwowano ograniczenia połowów i głównie stąd zapaść polskiego rybołówstwa, rozłożonego na łopatki przez przepisy UE, które „dziwnym trafem” uderzają głównie w polskie firmy.

Kto bywał nad Bałtykiem 20-30 lat temu, pamięta żółte prywatne kutry, z których po powrocie z połowu można było kupić albo zjeść w smażalni świeżą rybę. Czasem była na starym oleju, to zależało od smażalni, ale była świeża i utrzymywali się z tego polscy rybacy. Teraz też możesz sobie zjeść smażonego dorsza na plaży na Helu, ale chińskiego.

Wg moich pewnych informacji można kupić świeżą polską rybę prosto z kutra. A Twoje info skąd pochodzi, sprawdzone? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi