zasadas 5084 #42826 Napisano 24 Lutego 2013 dzisiaj trochę z zegarkiem vintage. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28213 #42827 Napisano 24 Lutego 2013 REWELACJA!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #42828 Napisano 24 Lutego 2013 Na spacer z psem była zmiana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #42829 Napisano 24 Lutego 2013 GS to bardzo ładny zegarek, tym bardziej w pokazanym układzie kolorystycznym dla mnie najciekawszy, ale daleki byłbym od tak drastycznych porównań z szwajcarami, nie wrzucajmy wszystkich marek do jednego wora, a porównania winny być oparte na określonych kryteriach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bumak 1 #42830 Napisano 24 Lutego 2013 U mnie dzisiaj ten: Uploaded with ImageShack.us 0 Pozdrawiam,Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 606 #42831 Napisano 24 Lutego 2013 Każda firma ma w ofercie bardziej lub mniej ciekawe zegarki,GS uderza bardziej w tradycję lub nie oszukujmy się wzoruje się na rolku.Sam zegarek jest wykonany super ,werk też porządny,ale nie przesadzajmy z tym miażdżeniem szwajcarskiej konkurencji bo to nie prawda.Nawiasem ,bardzo lubię tę linię seiko.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #42832 Napisano 24 Lutego 2013 Miażdżyć może nie miażdży ale ma to coś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #42833 Napisano 24 Lutego 2013 akism , w pelni sie zgadzam Lubie Seiko i mialem okazje poogladac i pomacac to GS. Bardzo piekne i dobrze wykonane ale stwierdzenie ze "miazdzy" szwajcarska konkurencje to lekka przesada ..Bardzo piekny zegarek , ale wykonanie subdetali na poziomie lupki , to jednak nieco nizej niz Rolex ( aczkolwiek trzeba przyznac nieco taniej ) a z takim L&S czy AP to ...niestety , ale jeszcze nie ta liga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #42834 Napisano 24 Lutego 2013 Dlatego też ceńmy Seiko nie tylko za GS, ale i za 5 i inne modele, ale bez przesady. To dobra i powszechnie uznana marka, ale jak trafnie zauważył Dariusz nie wszystkie cenione firmy "grają" w tej samej lidze 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2122 #42835 Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) GS i w ogóle Seiko to można powiedzieć Omega dla zwykłych śmiertelników! W pewnym sensie substytut. Może sobie kupię kiedyś jeden taki substytut Edytowane 24 Lutego 2013 przez ladek22 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #42836 Napisano 24 Lutego 2013 tylko ta cena GS-a, uważacie ,że uzasadniona? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 606 #42837 Napisano 24 Lutego 2013 Są warte swojej ceny za wyjątkiem spring drive vg mnie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #42838 Napisano 24 Lutego 2013 6000 usd, za GS to dobra cena? hmmmmm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8331 #42839 Napisano 24 Lutego 2013 goral_, skoro kolega pisze, że warto to chyba tak jest, choćby przez pryzmat tego, że posiadał/posiada GSa a poza nim kilka zegarków szwajcarskich porównywalnej klasy, więc chyba pojęcie jakieś ma? Daj jakieś nadgarstkowe swoich może, do czego porównujesz GS i jego cenę. 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #42840 Napisano 24 Lutego 2013 ja nie kwestionuje tego ,ze kolega wie co mówi, natomiast ja osobiscie nie widze uzasadnienia by za seiko zapłacic taka kasę. Ale to rzecz gustu, a o gustach sie nie dyskutuje. A to mój ulubiony czasomierz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 606 #42841 Napisano 24 Lutego 2013 6000 usd, za GS to dobra cena? hmmmmm Zważywszy na jakość wykonania,niszowość i niski nakład produkcyjny zdecydowanie warto.Omega aqua terra kosztuje podobne pieniądze ,jest ładnym zegarkiem,ale dla mnie zbyt pospolitym.Z tych dwóch wybrałbym z pewnością seiko,które ma wg.mnie o wiele lepsze proporcje.Jedynie co krzywdzi GS to fakt,że każdy kojarzy seiko z zegarkami za 500zł,ale ja mam to gdzieś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #42842 Napisano 24 Lutego 2013 Zważywszy na jakość wykonania,niszowość i niski nakład produkcyjny zdecydowanie warto.Omega aqua terra kosztuje podobne pieniądze ,jest ładnym zegarkiem,ale dla mnie zbyt pospolitym.Z tych dwóch wybrałbym z pewnością seiko,które ma wg.mnie o wiele lepsze proporcje.Jedynie co krzywdzi GS to fakt,że każdy kojarzy seiko z zegarkami za 500zł,ale ja mam to gdzieś.może właśnie tu leży pies pogrzebany, może seiko powinno te zegarki z najwyższej pólki sprzedawać pod inna firmą, tak jak toyota i lexus np 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #42843 Napisano 24 Lutego 2013 niemniej gdyby nie to forum to nie wiedziałbym, że seiko ma takie modele, a tak jak będę miał okazję to przyjrzę się z bliska GS owi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #42844 Napisano 24 Lutego 2013 U mnie dzisiaj ten: Uploaded with ImageShack.usNie lubię, gdy dużo dzieje się na tarczy, ale ten zegarek jest świetny. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #42845 Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) GS to bardzo ładny zegarek, tym bardziej w pokazanym układzie kolorystycznym dla mnie najciekawszy, ale daleki byłbym od tak drastycznych porównań z szwajcarami, nie wrzucajmy wszystkich marek do jednego wora, a porównania winny być oparte na określonych kryteriach. Zawsze jak szwajcar wypada blado pada takie stwierdzenie Edytowane 24 Lutego 2013 przez dago 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28213 #42846 Napisano 24 Lutego 2013 6000 usd, za GS to dobra cena? hmmmmmNiedawno w innym wątku rozmawialiśmy o Grand Seiko za 32.000 USD i taka cena już jest według mnie chora, chociaż niektórzy twierdzili, że mając tyle kasy do wydania, zdecydowaliby się na ten zegarek Natomiast 6000 USD za Grand Seiko to moim zdaniem dobrze wydane pieniądze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 606 #42847 Napisano 24 Lutego 2013 Wydaje mi się,że seiko produkuje GS dla ludzi,którzy są świadomi co kupują i po nabyciu zegarka cieszą się,że posiadają coś można powiedzieć wyjątkowego..Seiko zarabia na masówce GS to taka wizytówka manufaktury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #42848 Napisano 24 Lutego 2013 a ja myślę, że dla 85 % śmiertelników wizytówką seiko jest monster itp., co nieprzeszkadza temu ,że ponoć najdokładniejszy w świecie mechanizm automatyczny to seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 606 #42849 Napisano 24 Lutego 2013 Niedawno w innym wątku rozmawialiśmy o Grand Seiko za 32.000 USD i taka cena już jest według mnie chora, chociaż niektórzy twierdzili, że mając tyle kasy do wydania, zdecydowaliby się na ten zegarek Natomiast 6000 USD za Grand Seiko to moim zdaniem dobrze wydane pieniądze To zegarek wykonany w b.małym nakładzie i mimo,że 32tys.$ to spora kwota jestem pewny,że znajdzie nabywców.Są ludzie,którzy będą go chcieli mieć i nie będą patrzeć na cyfrę.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2122 #42850 Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) 6000 usd, za GS to dobra cena? hmmmmm 6000 USD? To wcale nie jest cena dla ludu! Edytowane 24 Lutego 2013 przez ladek22 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach