Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Tomku za wyjaśnienia, oczywiście o nic Cię nie posądzałem oraz nawet przez myśl mi nie przeszła kwestia podróbek albo udawania,  po za tym nie chodzi o pieniądze, ale dręczy mnie że kupiłeś zegarek który wygląda jak już posiadany, a kupiłeś tylko dla siebie, w którym raczej nigdzie nie chcesz się pokazywać  :mellow:

mam dziwne uczucie marnowania czasu ....  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie z tym perfekcyjnie akurat nie jest. Poprzednie zdjęcie miało złą datę ;)

.

Takie zdjęcie z boku do pceny centrowania to se możesz wsadzić w to samo miejsce gdzie inni maja kije ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie zdjęcie z boku do pceny centrowania to se możesz wsadzić w to samo miejsce gdzie inni maja kije ;)

Widzę, że Burns w formie :D

Wostok

51acbe3391db3838cc9140ea647bd876.jpg

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17c6a1bf01721d1027432413bd03fb44.jpgBakteria, ale cieszy me oko.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł, gdyby ten Tisell był czarny, to w zupełności bym się z Tobą zgodził.

Natomiast zielonego zegarka nie mam, a dodatkowo sprawdzę, czy nie warto pomyśleć nad wymianą Suba na Hulka ;)

A swoją drogą, to cieszę się, że mój przypadek kliniczny wywołał taką gorącą dyskusję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perfekcyjne zgranie paska z wskazówką sekundową... :)

U mnie przerwa na kawę

QHIFHkZh.jpg

BwdJBSnh.jpg

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starsza siostra - spokojniejsza, rozsądniejsza; młodsza - wymalowana, żywiołowa, każda fajna ale inaczej ;)

untitled-4917_zps0utqxrwt.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapisz mnie na listę. Będę pierwszy? ;-)

Trzeci albo czwarty ;)

Ale wiesz jak jest, jak już chcesz sprzedać, to lista się szybko wykrusza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że Burns w formie :D

A dziękuję, już sam wątpiłem, że wyszedłem ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Burns jest jak Stirlitz, nawet jak wyjdzie to tak jakby przyszedł ;)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś niemożliwy :D Miało być ładniejsze od poprzedniego trochę i z poprawną datą :) Tutaj na żądanie (bezel trochę giba się na prawo i tutaj opcja z przesunięciem w prawo właśnie aby się nie ruszał- wycentrowany idealnie nie stoi w miejscu): 

15onwyw.jpg

i jeszcze obok Monstera:

BxJFdva.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perfekcyjnie nie jest, ale w obliczu tego co Seiko ostatnio poczyna, jest dobrze, nie masz powodów do zmartwień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam ....

przy okazji robienia kawy po turecku fotkę pykłem  ;)

1010006a.jpg?1455723687

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Perfekcyjnie nie jest, ale w obliczu tego co Seiko ostatnio poczyna, jest dobrze, nie masz powodów do zmartwień

też mu napisałem, że by tego nie ruszał bo jest w miarę OK, a po serwisie może być kuchnia pełna niespodzianek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie jeszcze nawiązać, bo faktycznie wywiązała się ciekawa dyskusja. Mianowicie też nie rozumiem podnoszonych zastrzeżeń, w sytuacji, gdy zegar nie jest podróbką, tylko "inspiracją" wykonaną poza Szwajcarią (bo jak ma swiss, to już często jest ok). Mnie co prawda póki co nie pociąga stylistyka rolka, ale nigdy nie ukrywałem, że czasami, w bardziej nieformalnych sytuacjach, lubię założyć Parnisową marinę, ponieważ ciągle podoba mi się ta stylistyka, a nie mogę się przemóc, aby wydać 100 raz więcej na pierwowzór. Oczywiście strategie biznesowe producentów są różne, Roleks to "olewa", Panerai próbuje walczyć, ale z mojego punktu widzenia, jeżeli nie jest to podróbka (to faktycznie parzyłoby mnie w rękę), tylko posługuje się swoją własną nazwą i wiekowym już wzorem, to ja osobiście nie mam z tym problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ledwo co Tisella się udało wybronić, a teraz MM gdzieś tam przemyka :D

Parnisowa Marina może po pewnym czasie nie tyle parzyć w rękę, co wywoływać u uczulonego użytkownika wysypkę - i to nie ze względu na użytą stal. Z MM jest ten problem, że Parnis używa w niej elementów, które są nadal chronione prawem patentowym. Dlatego też ten zegarek jest jeszcze bardziej kontrowersyjny od wspomnianych homage'ów Rolexa, które takich patentów już nie łamią.

Ja zakończyłbym ten temat cytując Oscara Wilde'a: “Imitation is the sincerest form of flattery that mediocrity can pay to greatness.” - czyli w skrócie - Naśladownictwo jest najszczerszą formą pochlebstwa.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perfekcyjne zgranie paska z wskazówką sekundową... :)

Dzięki.

A Tissela bym ponosił bardzo chętnie gdyby miał pepsi GMT.

Choć zielonym nie pogardziłbym. Tomku, jak będziesz sprzedawał to pisz PW. :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co jest z nim nie tak, że wymaga remontu?

Brak historii serwisowania, a że mam go już niemal od miesiąca, i trochę wolnego czasu, to pora zrobić mu spa.

Przy okazji pooglądam ten szybkobieżny mechanizm....

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/131073-seiko-gs-serwis/

:)

post-48316-0-16553200-1455731754_thumb.jpg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z MM jest ten problem, że Parnis używa w niej elementów, które są nadal chronione prawem patentowym. 

Cytujesz informacje pojawiające się w internecie, czy potrafisz podać numery patentów i okresy ochrony? 

Nie pytam zaczepnie, tylko naprawdę jestem ciekaw, bo nie natrafiłem dotąd na takie informacje.

@Master Yoda - sam to robisz, czy asystujesz zegarmistrzowi ?

Edytowane przez rmak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakończyłbym ten temat cytując Oscara Wilde'a: “Imitation is the sincerest form of flattery that mediocrity can pay to greatness.” - czyli w skrócie - Naśladownictwo jest najszczerszą formą pochlebstwa.

Słuszne stwierdzenie. Z tego wynika, że na pochlebne opinie zasługuje Rolex Submariner

Producenci, którzy go naśladują, wystawiają pochlebne opinie Rolexowi, ale z pewnością nie sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi