Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, dodge66 napisał(-a):

Myślę, że większość homarowych kopert SUBa (jak pozycje od SM, SD czy "prawilny" Tisell :D) jest produkowana na tej samej linii - wszystkie posiadają te same niedoskonałości. Nie oglądałem V3, ale Hulk V2 od SM miał zauważalnie gorzej wykonaną tarczę oraz zdecydowanie słabszą lumę od Tisella MkII, nie mówiąc o MkIII. Zerknij na Submersible od Tisella, również ciekawa pozycja :)

h5gh310.jpg

eDWBEuT.jpg

Tisell miał tutaj swoje 5min, bardzo głośne zresztą ;)

WEfbREL.jpeg

Tisell jakoś mnie nie przekonuje. Jedynie mechanizm ma lepszy, bo zamiast NH 35 ma Miyotę 9015, ale cena, bagatela, 10 razy większa. Jak mi się wydaje bezel w nim nie ma też ceramicznej wkładki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, dodge66 napisał(-a):

Myślę, że większość homarowych kopert SUBa (jak pozycje od SM, SD czy "prawilny" Tisell :D) jest produkowana na tej samej linii - wszystkie posiadają te same niedoskonałości.

Tutaj, pod tym linkiem jeden gość kiedyś doktoryzował się nad tymi wszystkimi Subowymi homarami i oglądał je prawie pod mikroskopem.

Zrobił serię filmów analizując drobiazgowo i porównując kilka popularnych modeli (Tisell, Steeldive, Heimdallr, San Martin, Cronos).

Całkiem spore różnice wyszły na jaw przy takich szczegółowych obserwacjach.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLdm_vkdLrx0x4PHv_76oXlAMl8MRUsHe1

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Tutaj, pod tym linkiem jeden gość kiedyś doktoryzował się nad tymi wszystkimi Subowymi homarami i oglądał je prawie pod mikroskopem.

Zrobił serię filmów analizując drobiazgowo i porównując kilka popularnych modeli (Tisell, Steeldive Heimdallr, San Martin, Cronos).

Całkiem spore różnice wyszły na jaw przy takich szczegółowych obserwacjach.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLdm_vkdLrx0x4PHv_76oXlAMl8MRUsHe1

Obserwuję kanał i film z porównaniem już widziałem. Przy czym jak dla mnie ważniejsza jest kasa, niż mikroskop. To oczywiście skrót myślowy. W gruncie rzeczy wybrany zegarek musi spełniać dwa warunki: 

1. podobać się

2. nie naruszać portfela w sposób odczuwalny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi