Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, pepepatryk napisał(-a):

f739eeeb53bde068c717bcc31882198b.jpg

zegareczek 👍 resoraki  w tle też 👍 pobawiłbym się :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 5/6/2022 at 9:40 AM, Paulus57 said:

Z tego co wiem, to homary Suba produkcji Invicty lumę mają słabą a tzw. poprawienie lumy tanie nie będzie. Nawet nie wiem kto by się tego podjął. Lepszym i tańszym rozwiązaniem będzie zakup Suba Steeldive'a. Mam i polecam. 

IMG_20220501_090152.jpg

Dzieki za informacje. Szkoda ze ktos po prostu nie moze zrobic swiecacego cyferblatu do prostej wymianki w Invikcie. Wydaje sie ze to prosta sprawa by byla no ale coz...nie to nie.

Za to powstaje inny problem, bo jak tak sie czlowiek juz zdecyduje to....homarow faktycznie bez liku:-)

Jak w tym ST z precyzja chodu i jak dlugo luma wyglada tak dobrze jak na tym zdjeciu?

I czy faktycznie lepiej kupic steeldiva czy moze jednak np. cos z Seikow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Jareknr1 napisał(-a):

Dzieki za informacje. Szkoda ze ktos po prostu nie moze zrobic swiecacego cyferblatu do prostej wymianki w Invikcie. Wydaje sie ze to prosta sprawa by byla no ale coz...nie to nie.

Za to powstaje inny problem, bo jak tak sie czlowiek juz zdecyduje to....homarow faktycznie bez liku:-)

Jak w tym ST z precyzja chodu i jak dlugo luma wyglada tak dobrze jak na tym zdjeciu?

Seiko Submariner tylko w wersji Solar za ponad 3k zł, na dodatek rozmiar zdecydowanie większy 43,5 mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Jareknr1 napisał(-a):

Invicta ma n35a - z dokręcaniem i  stop sekundą oraz wahnik działający w dwie strony, jest cicha i ma w miarę dobre odchyłki dzienne (u mnie od 1s do góra 2-3s)  - te NH35  jest w miarę nowym produktem bo z roku 2011 - wiec środek ma dobry - co według mnie rekompensuje słabą lumę - wykonanie też jest dobre. Nie wiem co siedzi w innych Homarach ale ciężko przebić te NH35 w takich cenach.

PS na Amazon niedawno nowa Invicta z tym mechanizmem było za ok 330zł. (tylko trzeba mieć paragon bo Invicta ma słaba kontrolę techniczną i czasem trzeba reklamować (pewnie wymieniają)  ale w tej cenie mechniczny zegarek nowy z takim środkiem to ciężko znaleźć ) 

PS2 Jes też wersja Invicty - Homara z mechanizmem szwajcarskim Sellita SW200 - ale ceny już troche inne :) 

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, unadarek napisał(-a):

Invicta ma n35a - z dokręcaniem i  stop sekundą oraz wahnik działający w dwie strony, jest cicha i ma w miarę dobre odchyłki dzienne (u mnie od 1s do góra 2-3s)  - te NH35  jest w miarę nowym produktem bo z roku 2011 - wiec środek ma dobry - co według mnie rekompensuje słabą lumę - wykonanie też jest dobre. Nie wiem co siedzi w innych Homarach ale ciężko przebić te NH35 w takich cenach. 

Steeldive daje dużo więcej, za nieco wyższą cenę. Luma to inna liga, porównywalna prawie z SM. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, unadarek napisał(-a):

zegareczek 👍 resoraki  w tle też 👍 pobawiłbym się :) 

Dzięki👍🏼

a tymi autkami też bym się pobawił bo było czym, ale nikt nie chciał mi dać takiej możliwości 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, pepepatryk napisał(-a):

Dzięki👍🏼

a tymi autkami też bym się pobawił bo było czym, ale nikt nie chciał mi dać takiej możliwości 😉

Super zegareczek podobają mi się - autka też - szkoda tak blisko Byłeś i nie dali się pobawić :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi