Krygo 18778 #18026 Napisano 23 Listopada 2019 (edytowane) No nie jest perfekcyjnie, ale mam to w d*pie Drobny rozjazd można wybaczyć. Edytowane 23 Listopada 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18027 Napisano 23 Listopada 2019 Marinemastery nie centrują idealnie. Rokexy, omegi to samo... Wywalone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #18028 Napisano 23 Listopada 2019 Marinemastery nie centrują idealnie. Rokexy, omegi to samo... Wywalone U mnie centrują 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #18029 Napisano 23 Listopada 2019 Nie jest tajemnicą, iż Seiko poleciało mocno w dół z jakością i mocno w górę z cenami. W Orisie, Seastarze i GSie bezele centrują idealnie. Przynajmniej w moich Dodam jeszcze, że Seastar kosztował o jakieś 400 dolców mniej niż biedamas od Seiko, którego miałem nieprzyjemność posiadać. W temacie tanich diverów (do 1000 USD) Seiko nie ma czego już szukać, mogą wypluwać coraz to nowe wersje kolorystyczne, ale nie zmienia to faktu, że to już nie jest firma, którą bym polecił. Poza biedamasem, w każdym moim żółwiu (a mam trzy) coś nie do końca było spasowane. To już taki Kamasu (nota bene, mój następny zakup), bije te pseudodivery od Seiko w cenach z kosmosu. Nawiasem mówiąc, to cena, która widniała ostatnio z tym magicznym rabatem, który tu ktoś wrzucił na forum, to powinna być cena wyjściowa, z której powinni zjeżdżać, bo trochę im się w główkach poprzewracało I nie, nie hejtuję Seiko, bo mam ich dość sporą kolekcję. Po prostu patrzę na to wszystko bez różowych okularów. Zegarki Seiko sprzed paru lat, a obecne wypusty, to jak sufit i podłoga. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18030 Napisano 23 Listopada 2019 U mnie centrują 1.jpgNo to pogratulować chodziło mi o to, że w każdej firmie znajdzą się sztuki źle wycentrowane. W seiko trafić dobre scentrowanie to jest niestety ciężko We wszystkich reckach MM200 oraz 3 widzianych na żywo egzemplarzach żaden nie miał dobrego scentrowania. Inna sprawa, że rozjazd minimalny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18031 Napisano 23 Listopada 2019 Marinemastery nie centrują idealnie. Rokexy, omegi to samo... Wywalone Jeśli masz na myśli chapter ring to Rolex jest zawsze idealnie i MM to samo, jeśli zaś chodzi o bezel to w Rolexie są fakapy i sam trochę widziałem ale MM z kolei na tyle sztuk ile miałem w rękach zawsze idealnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #18032 Napisano 23 Listopada 2019 Rozjazdy minimalne i tak nie przywiązuję do tego aż takiej wag. Natomiast zgadzam się z @emiel że to co Seiko wyczynia z cenami to chyba się im trochę pokiełbasiło. Tylko inną sprawa z czym tak ostatnio nie jest? Samochody elektronika itd. Ceny wyjściowe biedamas czy MM200 w polskiej dystrybucji to jakis żart. Także te rabaty (to ja wrzucałem info) to tak na prawde w miarę jako taka realna cena. Choć prawda jest taka że kiedyś biorąc pod uwagę parytet siły nabywczej to 6r15 powinien dziś siedzieć w zegarach z przedziału cenowego 1k PLN a nie od 3k. Tym bardziej nie rozumiem tej nowej serii 5KX czy tych absurdalnych cen na SLA..pisałem zresztą o tym w moim mini studium nad diver'kami i opisie SBDC... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #18033 Napisano 23 Listopada 2019 Po 2 nieudanych próbach z Seiko, tym razem celuję w Alpinista. Dzisiaj będę go oglądał na żywo i zobaczymy czy się polubimy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #18034 Napisano 23 Listopada 2019 Ooooo niebieskiego alpinista to bym przytulił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #18035 Napisano 23 Listopada 2019 Ooooo niebieskiego alpinista to bym przytuliłFajny jest! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18036 Napisano 25 Listopada 2019 Jakie to jest smutno - prawdziwe https://www.youtube.com/watch?v=hSlCKMe6eLs 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16068 #18037 Napisano 25 Listopada 2019 Tekst miazga, ale się naśmiałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18038 Napisano 25 Listopada 2019 To samo, śmiech przez łzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 271 #18039 Napisano 25 Listopada 2019 A to moja Seikowa trójca. Taka mała kolekcja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hersh 191 #18040 Napisano 26 Listopada 2019 Panowie, czy możecie polecić kogoś, kto profesjonalnie moduje zegarki Seiko, w Polsce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #18041 Napisano 26 Listopada 2019 Raker Custom Watches 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hersh 191 #18042 Napisano 26 Listopada 2019 Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42456 #18043 Napisano 28 Listopada 2019 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23197 #18044 Napisano 28 Listopada 2019 Brachu, koronka Ci wylata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekvegas 2245 #18045 Napisano 28 Listopada 2019 Podpowiecie czy i ewentualnie gdzie kupię taką tarczę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42456 #18046 Napisano 28 Listopada 2019 Brachu, koronka Ci wylata Wykręcona, aby wskazówki nie latały. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16109 #18047 Napisano 28 Listopada 2019 (edytowane) Przypadkowo wpadłem na coś ciekawego. Otóż zanim Seiko Arnie zostało na stałe połączone z mięśniami Schwarzeneggera, rozpoczęło karierę w służbie Jej Królewskiej Mości Seiko H558 wystąpiło z Rogerem Moorem w A View to a Kill (Zabójczy Widok) posiadając wbudowaną funkcję garoty. Zdjęcia z aukcji z 2017 roku.Niestety sceny z całkowicie widocznym zegarkiem zostały usunięte... Aczkolwiek H558 jest widoczne na nadgarstku Bonda w kilku, krótkich ujęciach: Garota faktycznie była wciągana do środka koperty, kosztem mechanizmu zegarka oczywiście Edytowane 28 Listopada 2019 przez dodge66 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #18048 Napisano 29 Listopada 2019 (edytowane) Szczególnie higiena pracy Edytowane 29 Listopada 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #18049 Napisano 29 Listopada 2019 A masz się do czego przyczepić? W sensie do higieny pracy. Chodzi za mną ta tarcza tak w ogóle. Na tym filmie, to imo zrobili z trabanta mercedesa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #18050 Napisano 29 Listopada 2019 (edytowane) a czy ja się czepiam ? Brudasami nie zaprzątam sobie głowy - inaczej tego filmu by tu nie było! Szkoda tylko, że wybrał kopertę SKXa, ale kto co lubi... Edytowane 29 Listopada 2019 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach