Genovese_ 8992 #6276 Napisano 20 Października 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1354 #6277 Napisano 20 Października 2021 9 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Jakaś piramida marek nożowych by sie przydała. Czy jak ja to widze? Niech to kto mądrzejszy ogarnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #6278 Napisano 20 Października 2021 6 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Kawę nożem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #6279 Napisano 20 Października 2021 lubi smak kawy ...z posmakiem stali (oblizując głownię ) 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #6280 Napisano 20 Października 2021 14 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Jakaś piramida marek nożowych by sie przydała. Czy jak ja to widze? 🤣🤣🤣🤣 Kurde człowieku prawie żonę obudziłem parskając śmiechem. Zaraz będzie jak z piramidą zegarkową - słowo klucz "prestiż" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7270 #6281 Napisano 20 Października 2021 Idę po popcorn. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6282 Napisano 20 Października 2021 a ja idę spać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6283 Napisano 21 Października 2021 (edytowane) Ładnie, grzecznie poszedłem spać, wstałem wcześnie i co ? Kurier przyniósł kolejne mało prestiżowe pudełko z Kielc w Niemczech, ale za to jak ładnie zapakowane - jednak kultura. Edytowane 21 Października 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6284 Napisano 21 Października 2021 (edytowane) Powitoł Nie rozumiem waszej manii umieszczania zdjęć pudełek ale nie moje forum, nie moja broszka Co do mictorecha - tekst polskiego przedstawiciela: szczerze mu kibicuję, niełatwy kawałek chleba Microtech nie komunikuje się z dilerami - przynajmniej nie ze mną. XD 1. dzwonienie do USA 2 razy dziennie przez 3 tygodni i nagrywanie się na skrzynkę 2. pisanie e-maili co 2 dni z zapytaniem o stock 3. po 3-6 tygodniach jet odpowiedź w postaci takiej tabelki na kolanie miękkim ch*jem napisanej co jest na stanie 4. w tej tabelce nie ma cen, nie ma opisu modeli, nie ma 90% modeli, jakieś popłuczyny jak są UT + UTX-85 to juz sukces 5. nie ma nic z tego co pokazują na instagramie / FB / WWW 6. po 11-15 minutach ta tabelka nie jest już aktualna 7. na złożenie zamówienia jest 3-7 minut 8. Faktura VAT i wysyłka towaru 9. I tak 26 razy przez ostatnie 26 miesięcy Ta firma nie ma czegoś takiego jak obsługa klienta/partnera/system B2B - to jest operacja chaos. To że ja mam jakiekolwiek noże na stanie należy traktować jako szczęśliwy i przypadkowy zbieg okoliczności. Robienie noża w chinach jest tylko ostatnim aktem okurwienia. Tylko to co jest na WWW jest aktualne. Reszta nie istnieje. Teraz już wiecie. MS https://forum.knives.pl/index.php/topic,211627.0.html Edytowane 22 Października 2021 przez porcelanowy 4 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6285 Napisano 21 Października 2021 Mkl1 walnął tekst, że my z Kileckiego, że foldery są beee vs stałki, więc uznałem, że poza pudełkami nie ma co pokazywać. Taka uprzejmość z mojej strony zamiast środkowego palca. A czy się lubi, nóż składany czy nie powinno się wiedzieć, że jego wyprodukowanie z racji tolerancji jest ileś razy trudniejsze od stałki. Wracając do MT - co znaczy to zdanie, że już robią je też w chinach czy, że mało brakuje ? "Robienie noża w chinach jest tylko ostatnim aktem okurwienia." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68024 #6286 Napisano 21 Października 2021 48 minut temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Nie rozumiem waszej manii umieszczania zdjęć pudełek ale nie moje forum, nie moja broszka Ale czego dokładnie nie rozumiesz w takim sposobie celebracji? 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6287 Napisano 21 Października 2021 Wracają do noży z USA a dokładnie tego, że ich nie ma. Ameryka i Świat przez globalizację i Chiny tak się urzadzili, że nie mają ich z czego produkować, bo nie mają części. Jak już będą mieli to nadal nie wiadomo co z rosnącymi cenmi gotowego produktu bo i stal strasznie drożeje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #6288 Napisano 21 Października 2021 Powitoł Cena stali w ostatecznej cenie noża to pewnie jakieś ułamki. S30V w detalu to jakieś 30baksów za płaskownik 2,5x40x300mm (z głowy wyciągam ), a żaden producent stali w detalu nie kupuje MT z Chin: https://www.bladeforums.com/threads/microtech-made-in-china-yep.1809953/ 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6289 Napisano 21 Października 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68024 #6290 Napisano 21 Października 2021 Moja ciapkowana PM2 ma inny rodzaj stali - S30V. U ciebie widzę S45VN. Wiesz może, czym one się różnią? Dobra, już coś tam wyguglałem sobie. https://www.knivesandtools.com/en/ct/spyderco-replaces-cpm-from-s30v-steel-to-s45vn-steel.htm 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6291 Napisano 21 Października 2021 Zapachniało piniądzem 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6292 Napisano 21 Października 2021 Mi tam śmierdzą amerykańskim tłuszczem z burgerów 🙃🤣😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8992 #6293 Napisano 21 Października 2021 (edytowane) 7 godzin temu, porcelanowy napisał(-a): Microtech nie komunikuje się z dilerami - przynajmniej nie ze mną. XD 1. dzwonienie do USA 2 razy dziennie przez 3 tygodni i nagrywanie się na skrzynkę 2. pisanie e-maili co 2 dni z zapytaniem o stock 3. po 3-6 tygodniach jet odpowiedź w postaci takiej tabelki na kolanie miękkim ch*jem napisanej co jest na stanie 4. w tej tabelce nie ma cen, nie ma opisu modeli, nie ma 90% modeli, jakieś popłuczyny jak są UT + UTX-85 to juz sukces 5. nie ma nic z tego co pokazują na instagramie / FB / WWW 6. po 11-15 minutach ta tabelka nie jest już aktualna 7. na złożenie zamówienia jest 3-7 minut 8. Faktura VAT i wysyłka towaru 9. I tak 26 razy przez ostatnie 26 miesięcy Ta firma nie ma czegoś takiego jak obsługa klienta/partnera/system B2B - to jest operacja chaos. To że ja mam jakiekolwiek noże na stanie należy traktować jako szczęśliwy i przypadkowy zbieg okoliczności. Robienie noża w chinach jest tylko ostatnim aktem okurwienia. Tylko to co jest na WWW jest aktualne. Reszta nie istnieje. Teraz już wiecie. MS https://forum.knives.pl/index.php/topic,211627.0.html Siemka, Ja to wszystko wiedziałem już przed zakupem pierwszego Combata.Też mi się to nie podoba, jednakże nic nie poradzę na to ,że lubię OTF-y z których najbardziej podoba mi się MT.O kolaboracji MT z chinolami też czytałem i nawet mam świeże info.że ponoć mają tam robić tylko droższą wersję Socoma gdzie początkowo mieli robić wszystkie Socomy.Tak czy inaczej ja przy tej marce póki co zostaję.A jak mi się znudzi to wszystko sprzedam i wejdę w custom oraz szerzej w CRK. 19 godzin temu, szuwi napisał(-a): Kawę nożem? " Ostry nóż ,mocna kawa" lub " Kawa i nóż" takie tematu są na forach stricte nożowych i tam dedykowane były powyższe zdjęcia. BTW.Jakby ktoś nie wiedział ten zielony MT Ultratech " Bounty Hunter " co powyżej wrzuciłem fotki z kawą to jego rękojeść i fabryczne postarzanie ma naśladować zbroję Boby Fetta z trylogii Star Wars. Edytowane 21 Października 2021 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #6294 Napisano 21 Października 2021 2 godziny temu, Genovese_ napisał(-a): BTW.Jakby ktoś nie wiedział ten zielony MT Ultratech " Bounty Hunter " co powyżej wrzuciłem fotki z kawą to jego rękojeść i fabryczne postarzanie ma naśladować zbroję Boby Fetta z trylogii Star Wars. heheh W sumie to mogłeś od tego rozpocząć Bo pomyślałem że straaasznie musisz lubieć ten nóż. Jest jakiś znaczek Star Wars ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8992 #6295 Napisano 21 Października 2021 (edytowane) W dniu 20.10.2021 o 18:23, mirek 1969 napisał(-a): Niech to kto mądrzejszy ogarnie. Za dużej wiedzy nożowej nie posiadam bo to ,że coś tam poczytałem nic nie znaczy.Natomiast z tego co czytałem dużo mądrzejszych od siebie np. na Custom Knives to można wywnioskować ,że takim Rolexem nożowym jest CRK (Chris Reeve Knives).Wyższe wody zegarkowe to raczej już jakieś cusom typu np. Michael Burch. Edytowane 21 Października 2021 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1354 #6296 Napisano 21 Października 2021 (edytowane) 36 minut temu, Genovese_ napisał(-a): Za dużej wiedzy nożowej nie posiadam bo to ,że coś tam poczytałem nic nie znaczy.Natomiast z tego co czytałem dużo mądrzejszych od siebie np. na Custom Knives to można wywnioskować ,że takim Rolexem nożowym jest CRK (Chris Reeve Knives).Wyższe wody zegarkowe to raczej już jakieś cusom typu np. Michael Burch. To może bym się i z tym zgodził.Sam mam Green Bereta.Ale jest mnóstwo marek takich co robią noże które to już przechodzi w jubilerstwo niż kowalstwo .Np.Michał Zięba. Edytowane 21 Października 2021 przez mirek 1969 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #6297 Napisano 21 Października 2021 8 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): jest mnóstwo marek takich co robią noże które to już przechodzi w jubilerstwo niż kowalstwo . Jestem ciekawy kiedy Zadra rozwinie swoją myśl, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8992 #6298 Napisano 21 Października 2021 Green Bereta całkiem fajny.Tylko u mnie by się nie sprawdził.Bo ja po lasach rzadko podróżuje a moim zdaniem noże ze stałym ostrzem to bardziej w piesze podróże się nadaje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1354 #6299 Napisano 21 Października 2021 (edytowane) Ja to mam parę noży kolekcjonersko. Lubię noże .A do tyrania to mam targowe😀 Edytowane 21 Października 2021 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8992 #6300 Napisano 21 Października 2021 (edytowane) 13 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Ja to mam parę noży kolekcjonersko. Lubię noże .A do tyrania to mam targowe😀 Ja każdy z posiadanych noży obecnie noszę.Tz. obecnie po dwa.Jeden większy drugi mniejszy, tak się staram...😂 Edytowane 21 Października 2021 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach