Gość Szymon. #2676 Napisano 25 Października 2015 (edytowane) A' propos Opinela. Taka sytuacja: No cóż... etap nauki Edytowane 25 Października 2015 przez Szymon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atrax 62 #2677 Napisano 25 Października 2015 głodnemu chleb na myśli? ----------Jezusiu słodki, Szymon, to jest piękne! Wytrawiałeś HCl? Czym to robiłeś? Ja jestem na razie na etapie musztardy, obklejania taśmą i okładów z mielonki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #2678 Napisano 25 Października 2015 ----------Jezusiu słodki, Szymon, to jest piękne! Wytrawiałeś HCl? Czym to robiłeś? Ja jestem na razie na etapie musztardy, obklejania taśmą i okładów z mielonki...Chlorkiem żelaza trawiłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #2679 Napisano 25 Października 2015 Handlowałem jakiś czas Opinelami, niby maja swoje rzesze zwolenników ale ja jakoś nigdy nie mogłem im zaufać. Zawsze robiły na mnie wrażenie bardzo delikatnych. @Atrax Jeśli chodzi o ostrzenie to polecam takie zestawy:http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=944 Bawiłem się z kamieniami czy po prostu jakimiś Xami ale ten Lansky robi robotę. Ostrzysz na kąt jaki potrzebujesz, a największą filozofią jest wpięcie noża w uchwyt. VG-10 aż tak prosto się nie ostrzy więc może być to dobry pomysł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20595 #2680 Napisano 26 Października 2015 Mam masę noży.Różnych,różniastych.I foldery i ze stałą klingą.Różne firmy- SOG,Ka-Bar,CRKT,Gerber,Kershaw.Ale najczęściej jest ze mna Ka-Bar Dozier Folder Najporęczniejszy do codziennego użytkowania,nie jest wielki więc dość dyskretnie się go nosi w kieszeni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #2681 Napisano 26 Października 2015 Mam masę noży.Różnych,różniastych.I foldery i ze stałą klingą.Różne firmy- SOG,Ka-Bar,CRKT,Gerber,Kershaw.Ale najczęściej jest ze mna Ka-Bar Dozier FolderNajporęczniejszy do codziennego użytkowania,nie jest wielki więc dość dyskretnie się go nosi w kieszeni.Pracowalem kiedys w firmie handlujacej militariami. Na jakicha 12 chlopa z 8 mialo doziery. Super edc za rozsadna kase. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7815 #2682 Napisano 27 Października 2015 (edytowane) Ja w kieszeni noszę tani "sprężynowiec" , a w aucie mam takie coś odziedziczone po pradziadku, przedwojenny, później dziadek dorobił miedziane okucie rękojeści, widoczne na foto. Jest wystarczająco ostre by golić włosy na rękach. Edytowane 27 Października 2015 przez Enkil 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #2683 Napisano 30 Października 2015 moje EDC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2684 Napisano 30 Października 2015 Enkil, dopiero teraz trafiłem na post z narzędziem, które wozisz w samochodzie. Z zawodu rzeźnikiem jesteś, czy "krakowskim kibicem"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7815 #2685 Napisano 30 Października 2015 Enkil, dopiero teraz trafiłem na post z narzędziem, które wozisz w samochodzie. Z zawodu rzeźnikiem jesteś, czy "krakowskim kibicem"? Po prostu lubię, mieć pod ręką coś czym można naostrzyć ołówek, lub Ściąć.... drzewo 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5731 #2686 Napisano 30 Października 2015 Nóż zrobiony przez mojego dziadka w latach 60tych - dziadek był zakładową złota rączką - robił ludziom noże i scyzoryki na wymiar, sam sobie zbudował 5 osobowy ponton z namiotem na wyprawy wędkarskie po środku jeziora Ten nóż zrobił dla siebie ale wpadł w oko mojemu ojcu i ten mu go dał - po kilku latach nóż mojemu ojcu zaginął co ciekawe podprowadził mu go tez mój dziadek od strony mamy (tez zapalony wędkarz) Zupełnie przypadkiem znalazłem go w magazynku z rupieciami dziadka od razu poznałem !!!!! nawet nie było gadki powiedziałem dziadkowi że rekwiruje I tak po wielu latach tułaczki nóż umorusany w ziemi i rybiej łusce trafił z powrotem do mnie - ojcowizna odzyskana Dziadka nie ma, mojego taty nie ma został mi ten nóż Dzisiaj wyszorowany leży na półce czasem rozkładany - dla mnie bezcenny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7815 #2687 Napisano 30 Października 2015 Wygląda naprawdę dobrze, twój dziadek był fachowiec, dobra robota. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22705 #2688 Napisano 1 Listopada 2015 Nóż zrobiony przez mojego dziadka w latach 60tych - dziadek był zakładową złota rączką - robił ludziom noże i scyzoryki na wymiar, sam sobie zbudował 5 osobowy ponton z namiotem na wyprawy wędkarskie po środku jeziora Ten nóż zrobił dla siebie ale wpadł w oko mojemu ojcu i ten mu go dał - po kilku latach nóż mojemu ojcu zaginął co ciekawe podprowadził mu go tez mój dziadek od strony mamy (tez zapalony wędkarz) Zupełnie przypadkiem znalazłem go w magazynku z rupieciami dziadka od razu poznałem !!!!! nawet nie było gadki powiedziałem dziadkowi że rekwiruje I tak po wielu latach tułaczki nóż umorusany w ziemi i rybiej łusce trafił z powrotem do mnie - ojcowizna odzyskana Dziadka nie ma, mojego taty nie ma został mi ten nóż Dzisiaj wyszorowany leży na półce czasem rozkładany - dla mnie bezcenny Uwielbiam takie przedmioty z historią. Nóż rzeczywiście świetny. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20595 #2689 Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) Dwa nowe nabytki od Ka-Bara Warthog I wariacja Boba Doziera z inną klingą Edytowane 11 Listopada 2015 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #2690 Napisano 25 Listopada 2015 A taki o dojechał: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2691 Napisano 25 Listopada 2015 Super podawajcie, gdzie można takie cacka kupić? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 722 #2692 Napisano 27 Listopada 2015 https://www.facebook.com/ImpressiveEngineer/videos/vb.485878071423718/1108564482488404/?type=2&theater 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #2693 Napisano 27 Listopada 2015 https://www.facebook.com/ImpressiveEngineer/videos/vb.485878071423718/1108564482488404/?type=2&theater Coś wspaniałego!Kilka tygodni temu trafiłem na ten filmik Nie żałowałbym grosza na niego, ale chyba dostać go jest nierealne , dać cynk jakby coś ktoś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4772 #2694 Napisano 27 Listopada 2015 Coś wspaniałego!Kilka tygodni temu trafiłem na ten filmik Nie żałowałbym grosza na niego, ale chyba dostać go jest nierealne , dać cynk jakby coś ktoś Ale paznokcie mógłby jednak trochę doczyścić Np. jakimś małym nożykiem 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #2695 Napisano 27 Listopada 2015 Ale paznokcie mógłby jednak trochę doczyścić Np. jakimś małym nożykiem No mógł , albo ubrać profesjonalne rękawiczki jubilerskie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #2696 Napisano 27 Listopada 2015 Dla chęci "mienia" to tak ale kwestie użytkowe marne po za tym ciężarja już sie wyleczyłem z takich noży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #2697 Napisano 27 Listopada 2015 Podręczny tasak normalnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4511 #2698 Napisano 27 Listopada 2015 Coś wspaniałego!Kilka tygodni temu trafiłem na ten filmik Nie żałowałbym grosza na niego, ale chyba dostać go jest nierealne , dać cynk jakby coś ktoś Miejsce zamieszkania zobowiązuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #2699 Napisano 29 Listopada 2015 No ja uczę się porządnie noże ostrzyć.Jak na kuchenny nóż to może być 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 305 #2700 Napisano 29 Listopada 2015 Składany tasak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach