Sebaa_75 43 #2201 Napisano 14 Maja 2017 Hello, ja używam, mam podpięte pod telefon na którym mam odpaloną nawigację. Do tego puszczam sobie czasem muzykę. Można też się zatrzymać i pogadać przez telefon bez zdejmowania kasku jak już ktoś się koniecznie do mnie chce dobić. Poza tym takie słuchawki też dość dobrze wyciszają szum od wiatru. Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2202 Napisano 14 Maja 2017 Podasz jaki model ?Obawiam się ucisku i dopasowania... 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisu2 2219 #2203 Napisano 14 Maja 2017 Przyłączam się do pytania bo też mi to po głowie chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 360 #2204 Napisano 14 Maja 2017 (edytowane) Mam beatsX, używałem z kaskiem narciarskim, właśnie przymierzyłem z motocyklowym i są bardzo OK. Edytowane 14 Maja 2017 przez john.doe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #2205 Napisano 14 Maja 2017 A da się prowadzić rozmowy telefoniczne czy przez skype? Chodzi głównie o mikrofon czy daje rade. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #2206 Napisano 14 Maja 2017 Hello, obecnie mam Sony SBH 54, wcześniej miałem Plantronics'y, ale jaki model to musiałbym poszukać. Dopasowanie jest OK i nic mnie nie uciska, trzeba tylko uważać, żeby przy zakładaniu kasku nie wypadły z ucha. Ja je sobie porządnie wciskam do uszu, poza tym zawsze jeżdżę w kominiarce, więc kominiarka też je wstępnie przytrzymuje na miejscu.Jak sobie więcej kabla wyciągnę pod kominiarkę to mikrofon daje radę pod warunkiem, że mam założone DBkillery. Ale z reguły nie rozmawiam przez telefon w trakcie jazdy. Natomiast kiedy stoję nie ma z tym problemu i nie muszę ściągać kasku. Co do rozmowy, to nie ma znaczenia, czy przez telefon, Skype czy inny komunikator. Bardziej tu liczy się zasięg i prędkość internetu. Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisu2 2219 #2207 Napisano 14 Maja 2017 No mnie akurat nie o douszne chodziło a o montowane w kasku. Ale dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #2208 Napisano 14 Maja 2017 Ja parę lat temu miałem zamontowany Scala Rider Solo, już nieprodukowany, są nowsze modele.Spisywał się bez zarzutu, dało się rozmawiać w czasie jazdy bez problemu, a muzyczka leciała sobie w głośnikach uprzyjemniając podróż.Montaż bezproblemowy, moduł przyczepiony z boku kasku dało się bez problemu wypinać do ładowania, przyciski do regulacji głośności oraz odbierania i kończenia rozmów bez problemu obsługiwałem w zimowych rękawicach.Miałem go połączonego w szeregu wraz z nawigacją BMW Motorrad i też wszystko działało - telefon podłączony do nawigacji, nawigacja do Scali. Działało, t.zn. leciała sobie muzyczka z telefonu, przerywana komunikatami z navi, a gdy ktoś zadzwonił, to na navi miałem info kto dzwoni i mogłem odebrać przyciskiem na kasku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #2209 Napisano 15 Maja 2017 Interkom jest super fajny, ale tylko do wykorzystania w kasku. Słuchawki bezprzewodowe można zabrać na rower, na spacer itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wytrych 7 #2210 Napisano 18 Maja 2017 Kurcze, kiedyś się chwalilem KTMem. No więc to już przeszłość , przeszedł w obce ręce, żeby im je urypali w okolicach łokci Udostepnijcie proszę na FB, może ktoś trafił na giełdzie , albo zobaczy jakieś podejrzane ogłoszenie ... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1539084729458090&id=100000697331319 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2211 Napisano 19 Maja 2017 Pokazałem...niech się znajdzie. 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejb 24 #2212 Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) Polecam sprzęt jakościowo nie gorszy od scali a tańszy-> Sena..dowolne modele mam 2 i pracują bdb Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Maja 2017 przez andrzejb 0 --------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2213 Napisano 9 Czerwca 2017 Taka piękna pogoda, a tu cisza...garażujecie dalej ?U mnie nieustający banan na twarzy [/url][/url] 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #2214 Napisano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Jak się sprawuje quickshifter? Edytowane 10 Czerwca 2017 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2215 Napisano 10 Czerwca 2017 Rewelacyjnie Im wyższe obroty tym lepiej...MT-09 to był świetny wybór 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #2216 Napisano 10 Czerwca 2017 (edytowane) W sensie, że przy niższych obrotach zmiana nie przebiega harmonijnie tak jak przy wysokich? Widzę, że deflektor z tylnego koła zdjąłeś? Edytowane 10 Czerwca 2017 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2217 Napisano 10 Czerwca 2017 Mniej płynnie zmienia przy niskich obrotach...Zdjąłem ten chlapacz, jakoś mi nie konweniował 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #2218 Napisano 11 Czerwca 2017 Wspaniały motocykl. I bardzo wszechstronny. Rzeczywiście jest taki oszczędny jak o nim piszą? Domyślam się, że w trasie jak to na golasie powyżej 150 kph huragan i brak komfortu? 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2219 Napisano 11 Czerwca 2017 Powyżej 150 huragan i brak komfortu ? Może...ale za ta jaka frajda Poza tym mam szybę puiga i po złożeniu nie ma tragedii i przy 180 Po miieście i trochę trasy, cały czas energicznie i żwawo ( emtek naprawdę zachęca do odkręcania ) mam średnią 5/100 , więc nie ma tragedii.W trasie ok 120-150 wtchodzi 4.5 więc jest bardzo dobrze 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #2220 Napisano 11 Czerwca 2017 (edytowane) To jest niesamowicie niskie spalanie!Ja tkwię w realiach około 9 na setkę przy Banditcie 1200. Edytowane 11 Czerwca 2017 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7891 #2221 Napisano 16 Czerwca 2017 W Świdniku reaktywacja WSKi https://www.kurierlubelski.pl/artykul/6366012,w-swidniku-reaktywuja-motocykl-wsk,id,t.html 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5169 #2222 Napisano 16 Czerwca 2017 Tylko, kto będzie chciał na tym jeździć. Jeśli ktoś odrestauruje starą to ma to jakąś wartość dodaną, sentymentalna, ale kupować coś takiego, no nie wiem. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #2223 Napisano 16 Czerwca 2017 Prawie jak enfield...prawie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7891 #2224 Napisano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Tylko, kto będzie chciał na tym jeździć. Jeśli ktoś odrestauruje starą to ma to jakąś wartość dodaną, sentymentalna, ale kupować coś takiego, no nie wiem.Sądząc po twojej wypowiedzi, stwierdziłem że nie czytałeś artykułu z linku, Na budowę prototypu będziemy musieli poczekać ok. trzech lat.Na zdjęciu jest zabytek Edytowane 16 Czerwca 2017 przez Enkil 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5169 #2225 Napisano 16 Czerwca 2017 Ten ma równiutko 60 lat. Nic by mnie w nim nie pociągało gdyby produkowano go teraz. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach