Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie,

to mój pierwszy post na tym podforum .

Tak oglądam te Wasze piękne Omegi i aż zazdraszczam ;)

Póki co, nie mam jeszcze w swojej kolekcji żadnej Omegi ale dojrzewam do decyzji o zakupie.

I tu nasuwa mi się pytanie, na jakiego rzędu rabat można liczyć przy zakupie nowego zegarka?

Celuję w model Spedmastera Moonwatcha z szafirem, niestety na wersję BW nie będę mógł sobie pozwolić :(

A i jeszcze jedno, który oficjalny sklep wybrać na terenie Warszawy?

Edytowane przez r0177

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg tego, świeżego posta, 20%:

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, just_nobody07 napisał(-a):

I teraz siedzę i się zastanawiam, czy to żart, czy może jednak nie 🤔😆

Ale jak ja mówię, że "teraz to już posiedzi w pudełku" albo "pójdzie na bazarek" to nigdy nie wiadomo czy to żart czy może jednak nie ;) 

5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Już po transakcji. Szybko poszło. 😅

Bardzo szybko :D 

4 godziny temu, just_nobody07 napisał(-a):

🤦🏻‍♂️😅👍

Spoko, to dopiero pierwszy dzień, pewnie jeszcze z tydzień ponoszę :) 

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.05.2024 o 10:46, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Zawsze mi się Omegi podobały i zawszy byłem zdecydowanie bardziej mentalnie w Omega team niż w R team emoji6.png. Regularnie zaglądałem do wątku i podziwiałem Wasze trzysetki, Moonwatche, Planety i AT. W końcu coś się trafiło na naszym Bazarku emoji3.png. Nic imponującego, nic drogiego, ale bardzo cieszy. Szczególnie stan zachowania. Teraz wrzucam coś z nadgarstka, ale pozwolę sobie też zaraz przyspamować większą ilością fotek.

3d2857391d8ed1506792e38c10a50a53.jpg

d73365a71720805a58fee5e0b1b49206.jpg

0c48050247990648f5352e8119e7b280.jpg

Śliczna, ja już chyba z 3 czy 4 razy robiłem podejście do vintage (Geneve też zresztą miałem) i jakoś nie mogę się przekonać, głównie do rozmiaru, wolę je chyba na fotkach. Gratuluję 😍

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.05.2024 o 18:56, Butik napisał(-a):

Ech 🥴

IMG_0341.jpeg

Nie licząc psa najlepsza wersja. Jeżeli jeszcze jest ;) to gratuluję . 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Nie licząc psa najlepsza wersja. Jeżeli jeszcze jest ;) to gratuluję . 

Jest ładny chociaż dla mnie jak Moon to tylko ortodoksyjny bo inaczej przestaje być Moonwatchem.

Z białą tarczą i znanym logo to zamiast manualnego chronografu wybieram automat z datą i GMT ( ExII )  - @Butik, nie pasował Ci wygląd czy wymiary?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Jest ładny chociaż dla mnie jak Moon to tylko ortodoksyjny bo inaczej przestaje być Moonwatchem.

Masz rację. Tylko czarny moon nie dla mnie. A białasa widziałbym u siebie. 

6 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Z białą tarczą i znanym logo to zamiast manualnego chronografu wybieram automat z datą i GMT (ExII) 

I w dodatku Ex II tańszy od psa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było wyprzedzić i zobaczyć.  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, bober5264 napisał(-a):

;)1e054c8683270d9b7b0f86dd5972c701.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

500 + SMPc = dobry zestaw. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Trzeba było wyprzedzić i zobaczyć.  :D

za wolne auto mam na taki wyczyn 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka. Jestem w Energylandii. Na jednej z kolejek górskich (Hyperion) przeciążenie osiąga 4.5G. Jeden z turystów zgubił na niej rocznego Moonwatcha, którego miał na nato. Puściły teleskopy i wrócił z paskiem na ręku. Podczas misji Apollo 11 maksymalne przeciążenie osiągnęło 6.5G. Gdybyście się wybierali na księżyc to Moona lepiej zostawić w domu. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje tam wpaść w tym roku, ale nie zamierzam zostawiać zegarka w domu. ;) Obstawiam, że błąd użytkownika, jakiś popsuty teleskop etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minutes ago, memento mori said:

Taka ciekawostka. Jestem w Energylandii. Na jednej z kolejek górskich (Hyperion) przeciążenie osiąga 4.5G. Jeden z turystów zgubił na niej rocznego Moonwatcha, którego miał na nato. Puściły teleskopy i wrócił z paskiem na ręku. Podczas misji Apollo 11 maksymalne przeciążenie osiągnęło 6.5G. Gdybyście się wybierali na księżyc to Moona lepiej zostawić w domu. 😜

Ja myślałem, że NATO było projektowane po to, że jak jeden teleskop puści to drugi trzyma zegarek. Jaka jest szansa, że dwa teleskopy puszczą (ew. dwa będą zepsute)?

Dobrze, że Energylandia to nie mój typ rozrywki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.05.2024 o 10:14, Bugs napisał(-a):

Z białą tarczą i znanym logo to zamiast manualnego chronografu wybieram automat z datą i GMT ( ExII )  - @Butik, nie pasował Ci wygląd czy wymiary?

Ale Moonwatch już dawno nie jest moonwatchem. Mnie w standardowej wersji ta surowość właśnie nie pasowała, teraz przy fajnej lakierowanej tarczy i nakładanych indeksach wszystko gra.

Jeśli chodzi o Exp II najbardziej nie pasuje mi znaczek z koroną i napis pod spodem ;)

Ponadto mimo że zegarek 42mm wydaje się w sam raz, to ten nosi się trochę za duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minutes ago, Butik said:

Ale Moonwatch już dawno nie jest moonwatchem. Mnie w standardowej wersji ta surowość właśnie nie pasowała, teraz przy fajnej lakierowanej tarczy i nakładanych indeksach wszystko gra.

Jeśli chodzi o Exp II najbardziej nie pasuje mi znaczek z koroną i napis pod spodem ;)

Ponadto mimo że zegarek 42mm wydaje się w sam raz, to ten nosi się trochę za duży.

Niedawno @SPS porównywał swojego EXII do 300M od Omegi. Wiem, że Ty tez nosiłeś aktualną trzysetę. Pokusisz się o porównanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, logann napisał(-a):

Ja myślałem, że NATO było projektowane po to, że jak jeden teleskop puści to drugi trzyma zegarek. Jaka jest szansa, że dwa teleskopy puszczą (ew. dwa będą zepsute)?

Dobrze, że Energylandia to nie mój typ rozrywki...

Mój też nie. Byliśmy tam dla dzieci. Ja wolałem samotną wizytę w Auschwitz, które jest blisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, logann napisał(-a):

Niedawno @SPS porównywał swojego EXII do 300M od Omegi. Wiem, że Ty tez nosiłeś aktualną trzysetę. Pokusisz się o porównanie?

Na wylocie jestem, ale powiem krótko - zdecydowanie wróciłbym do Omegi. Ale ja niestety mam chyba awersję do Rolka i moja opinia może być spaczona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Butik napisał(-a):

Na wylocie jestem, ale powiem krótko - zdecydowanie wróciłbym do Omegi. Ale ja niestety mam chyba awersję do Rolka i moja opinia może być spaczona.

Przecież wracałeś do różnych modeli Omegi z 23 razy 😜

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.05.2024 o 12:10, memento mori napisał(-a):

Tak z ciekawości ,jak historia się skończyła ?? już ktoś kiedyś telefon na Hyperionie zgubił i pracownik obsługi go szukał . Niestety skończyło się tragicznie. Ja jak byłem na tej atrakcji to faktycznie czuć przeciążenie, ale wtedy było to chyba 3,5 G, a , max to chyba 4,8 G. Zabawa dla młodych ,a dla kogoś z nadwagą tak 20 kg to męka i  mega stres dla organizmu:) Same teleskopy już musiały być popsute czy odpięte , sam przejazd kolejką tego nie spowodował. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi