Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Miszkolc napisał(-a):

Plany zakupowe na ten rok wykonane. Zostało już tylko datę przestawić, lub poczekać aż sama się ustawiemoji6.pngd0d8f8cc40ccc9f81f53d72a13a117e4.jpg

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Gratuluję zakupu. Piękny zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gratuluję zakupu. Piękny zegarek
Dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Miszkolc napisał(-a):

Plany zakupowe na ten rok wykonane. Zostało już tylko datę przestawić, lub poczekać aż sama się ustawiemoji6.pngd0d8f8cc40ccc9f81f53d72a13a117e4.jpg

Piękna sztuka. Graulacje :) Ciekaw jestem jak się prezentuje na żywo,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Miszkolc napisał(-a):

Świetny wybór, gratulacje!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.07.2026 o 12:46, MasterMind napisał(-a):

large.227-2.jpg.4ea4d0daa019a2cec2f56e2b

gratuluję perfekcyjnego spasowania kolorystycznego paska i całego zegarkach z koszulą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, tbn napisał(-a):

Z jednej strony czapki z głów, rewelacyjny marketing. Z drugiej, to hobby staje się niestety co raz mniej atrakcyjne. 
https://www.fratellowatches.com/gold-rush-swatchs-apollo-11-moonswatch-sets-a-wild-new-record-1-2-million-applicants-for-1969-pieces/

Poczekaj aż fliperzy zaczną sprzedawać ;) 

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, ASTRAL napisał(-a):

Możesz rozwinąć?

Co raz mniej w tej branży chodzi o zegarki, co raz więcej to marketing, marka , moda, konsumpcja. Tutaj plastikowy zegarek sprzedawany jako coś wyjątkowego. Wcześniej AP i ta współpraca z Marvelem która skończyła się kiczowatym produktem. W ogóle , cała koncepcja watches and wonders , gdzie co roku musisz pokazywać coś nowego jak kolejną wersję iPhone. Długo by pisać. 

4 godziny temu, Bugs napisał(-a):

Poczekaj aż fliperzy zaczną sprzedawać ;) 

Nie mam wątpliwości , że masa ludzi po to wzięła udział w tym losowaniu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Robie już kolejne podejście do zmiany bransolety na silikon w Seamasterze i dostaje coraz większego wk... Nie ma problemu z paskiem skórzanym, normalnym gumiakiem, bransoletą, ale ten fr... pasek gumowy wzorowany na ori Omegi przyprawia mnie o szaleństwo. Jedna strona teleskopu wskakuje jak złoto, ale druga za nic nie chce wskoczyć. Macie jakieś patenty na to? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Darecki napisał(-a):

Cześć

Robie już kolejne podejście do zmiany bransolety na silikon w Seamasterze i dostaje coraz większego wk... Nie ma problemu z paskiem skórzanym, normalnym gumiakiem, bransoletą, ale ten fr... pasek gumowy wzorowany na ori Omegi przyprawia mnie o szaleństwo. Jedna strona teleskopu wskakuje jak złoto, ale druga za nic nie chce wskoczyć. Macie jakieś patenty na to? 

Można lekko zgiąć w łuk teleskop, lub zastosować cieńszy np. 1.5mm

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używacie taśmy do oklejenia koperty, żeby jej nie porysować przy uchach podczas zmiany pasków? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, meeehau napisał(-a):

Używacie taśmy do oklejenia koperty, żeby jej nie porysować przy uchach podczas zmiany pasków? 

Tak

W dniu 26.07.2026 o 20:35, Darecki napisał(-a):

Cześć

Musisz postawić opór paskowi, wciskając go i teleskopowi, wyginając go. Pytanie kto wygra ? Jak zamiennik jest zbyt źle odwzorowany to nie podda się i porysujesz uszy, jak telesko nie wyskoczy w otwór to zegarek zaliczy beton, jak przedmówca napisał 1,5mm może pomóc w tej nierównej walce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.07.2026 o 13:54, tbn napisał(-a):

Nie mam wątpliwości , że masa ludzi po to wzięła udział w tym losowaniu. 

W sumie nie wiem co jest lepsze - względnie uczciwe i przejrzyste first come first serve z kolejkami fliperów czekającymi od poprzedniego dnia jak na Royala czy takie pseudokonkursy albo pseudolisty jak w Kruku gdzie decyzję podejmuje sierotka Dorotka albo kierownik salonu jak mu kiełbasa podejdzie.

Swoją drogą ładny jest ten model, pierwszy MoonSwatch który mi się podoba

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Burns napisał(-a):

Tak

Musisz postawić opór paskowi, wciskając go i teleskopowi, wyginając go. Pytanie kto wygra ? Jak zamiennik jest zbyt źle odwzorowany to nie podda się i porysujesz uszy, jak telesko nie wyskoczy w otwór to zegarek zaliczy beton, jak przedmówca napisał 1,5mm może pomóc w tej nierównej walce.

Jakaś konkretna taśma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, meeehau napisał(-a):

Jakaś konkretna taśma?

https://allegro.pl/oferta/plomba-hologram-security-void-32-20-mm-250-szt-15969185140

Bo jest gruba, śliska z wierzchu i dobrze chwyta na metalu.

Ale poszukaj sobie sam niniejszych rolek z mniejszymi naklejkami, taniej zresztą to można przycinać. Oferta pierwsza z brzegu.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi