Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

Zgadza się, dlatego zakupy inne niż u AD rekomendowałbym w przypadku Rolexa, Panerai czy Omegi osobom które mają to doświadczenie, w dzisiejszych czasach kluczowy jest też zakup z dokumentami i z pewnego źródła.

Nic dodać nic ująć.

Edited by memento mori

Skoro (prawie) nie widac roznicy to po co przeplacac ;)

Zależy, czy fake jest sprzedawany za 100$, czy trochę taniej od oryginału.

Wtedy różnicę widać ;)

Cześć wszystkim,

Stałem się posiadaczem Taga Aquaracer, któremu przydałaby się wizyta w zegarkowym spa. Możecie kogoś polecić? Najlepiej w Krakowie. Ewentualnie wymiana bezela wchodziłaby w grę.

Pozdrawiam

To pomyliles tematy :D

Przy zakupie paska nato Omega online otrzymuje się tool kit - etui na paski + narzędzie do zmiany. Od maja będzie możliwy zakup również z Polski.

Przy zakupie paska nato Omega online otrzymuje się tool kit - etui na paski + narzędzie do zmiany. Od maja będzie możliwy zakup również z Polski.

A wiesz, jaka cena u nas takiego zestawu? Bo te paski świetnie wyglądają.

Edit - już znalazłem. Czy w tej cenie 680 zł jest od razu ten zestaw?

Edited by lukebor

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Pierwszy raz jestem pod wrażeniem jakości podróbki w tego typu filmikach  :blink:

Oczywiście, że mechanizm nadal zdradza fejka. Natomiast martwią mnie trzy rzeczy:

1. Nie każdy zegarek ma przeszklony dekiel.

2. Możliwość nieświadomej odsprzedaży podróbki na rynku wtórnym.

3. Produkcja nieoryginalnych części pasujących 1:1 i ich użycie do tanich napraw oryginalnych zegarków.

W temacie Rolka było takie porównanie. Zegarki "nie do poznania" bez otwarcia. :( Różniły się też wagą.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

A wiesz, jaka cena u nas takiego zestawu? Bo te paski świetnie wyglądają.

Edit - już znalazłem. Czy w tej cenie 680 zł jest od razu ten zestaw?

Dotychczas był dodawany free, w cenie paska. U nas powinno być analogicznie, jak udostępnią zakup online z wysyłką do PL

Dotychczas był dodawany free, w cenie paska. U nas powinno być analogicznie, jak udostępnią zakup online z wysyłką do PL

Dzięki za info. Ciekawe jak to będzie u nas wyglądało.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Koledzy gdyby ktoś chciał wymienić Moona na PO z dopłatą ode mnie to proszę priv

post-75044-1586707495,2713_thumb.jpg

Witam

Przez przypadek zostałem właścicielem zegarka Omega Seamaster Proffesional 300M Chronometer na werku 1164 - prezent od córki na urodziny.

Zegarek mi się nawet podoba, choć to mój pierwszy chronometr i pierwsza omega - jest dość grubaśny i trochę waży ;)

Do tej pory nosiłem głownie zegarki Seiko "garniturowca" serii Prestige (6R28), wakacyjnie divera "żółwia" (4R35) też od Seiko,

a bardziej na sportowo kwarcowego Oceanusa który służy mi również za wzorzec czasu.

Zegarek zakupiony "z drugiej ręki" - prawdopodobnie 2010 rok  - karta gwarancyjna (pudełko, komplet dokumentów, certyfikaty) - stan wizualnie b.dobry

- w grudniu 2019 był wykonany test szczelności (wydruk znalazlem w pudełku).

Trochę nie pasuje mi wypytywać o szczegóły zakupu ... bo to prezent ;)

I tu moje pytanie co powinienem wiedzieć o tym zegarku, czy i jak go ew. serwisować ? Może coś więcej o samym mechanizmie ?

Guest vitriol

Witam

Przez przypadek zostałem właścicielem zegarka Omega Seamaster Proffesional 300M Chronometer na werku 1164 - prezent od córki na urodziny.

Zegarek mi się nawet podoba, choć to mój pierwszy chronometr i pierwsza omega - jest dość grubaśny i trochę waży ;)

Do tej pory nosiłem głownie zegarki Seiko "garniturowca" serii Prestige (6R28), wakacyjnie divera "żółwia" (4R35) też od Seiko,

a bardziej na sportowo kwarcowego Oceanusa który służy mi również za wzorzec czasu.

Zegarek zakupiony "z drugiej ręki" - prawdopodobnie 2010 rok  - karta gwarancyjna (pudełko, komplet dokumentów, certyfikaty) - stan wizualnie b.dobry

- w grudniu 2019 był wykonany test szczelności (wydruk znalazlem w pudełku).

Trochę nie pasuje mi wypytywać o szczegóły zakupu ... bo to prezent ;)

I tu moje pytanie co powinienem wiedzieć o tym zegarku, czy i jak go ew. serwisować ? Może coś więcej o samym mechanizmie ?

Omega1164.pdf

1164 bazuje na Valjoux 7750 i jest sprawdzony jako nie sprawiający problemów. Brak co-axial co akurat uważam za zaletę.

Usunięcie "day" z funkcji daty jest oczywistą różnicą, z tego co wiem Omega zmieniła też;

- moduł automatu,

- wahnik i jego łożyskowanie.

Coś mi mówi, że pewnie dostałeś 2225.80 którego szukam :D Gratulacje!

Witam

Ładny mi „przypadek”. :wub:

A córka odważna, rzuciła się na głęboką wodę zegarkową :o

No to teraz czekamy na zdjęcia tego prezentu od zajączka :)