Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość norbie
46 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Przepraszam, czy ktoś z Was jest z Warszawy, ma wejścia i może mi załatwić 26 szt. tych kwarcówek? Dla całej 2 klasy LO,  kolory mix - dzieciaki z pewnością jakoś się nimi podzielą. :) Jakby co - szczegóły dogadamy na PW. 

43 minuty temu, nicon napisał(-a):

Brzmi jak popularny ostatnio scam na OLX. Jestem uchodźcą z Ukrainy, czy ktoś z Warszawy może mi kupić kilka sztuk dla dzieci?

37 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Nie ma sprawy, 260k i załatwiam. 

35 minut temu, Burns napisał(-a):

Dzieciak chodzi do prywatnej ?

34 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

A to jakaś różnica...?

33 minuty temu, Burns napisał(-a):

spora, klasowe w państwowej jest o jedno zero mniejsze

28 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Widzę, że mam branie. :lol:

Mario, najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że w sposób absolutnie niewymuszony napisałeś to, co napisałeś i będzie to prawdopodobnie wspominane na forum tak jak słynna bułka z pasztetem carlita🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario już z trzeci raz przechodzi do historii (forum) 😅😂🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, norbie napisał(-a):

Mario, najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że w sposób absolutnie niewymuszony napisałeś to, co napisałeś i będzie to prawdopodobnie wspominane na forum tak jak słynna bułka z pasztetem carlita🙂

Eee tam. Syn obejrzał fotki tych plasticzaków i stwierdził, że jego Seiko Mini Turtle jest dużo lepsze. :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minutes ago, Butik said:

Mistrz drugiego planu na końcu tego filmu - prezes Omegi wychodący z kibelka i szybko chowający się po zauważeniu, że jest w kadrze ;)

Ale amatorszczyzna ;) Szkoda im było czasu na dubla, nie wart tych 250 franków za zegarek xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Eee tam. Syn obejrzał fotki tych plasticzaków i stwierdził, że jego Seiko Mini Turtle jest dużo lepsze. :)

Seiko przynajmniej zrobiło z metalu, mechaniczne i też za tysiaka.

seiko-5-intro-nl-4231.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestali produkować kwarcową 300M no bo nie wypadało niby tak szanowanej firmie, ograniczyli liczbę AD, podnieśli kilka razy ceny w krótkich odstępach czasu, jak się można domyślać, żeby dodać sobie prestiżu i zajebistości a teraz bez kozery jakby nie patrzeć sygnują logiem Omegi kwarcowe, plastikowe zegarki za 1000 zł wycierając sobie gębę Moonwatchem. Gdzie tu sens i logika?

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak „nie wiadomo”, to „wiadomo”…każdy chciałby mieć Omegę na ręku, a nigdy nie była bardziej przystępna cenowo

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, memento mori napisał(-a):

Przestali produkować kwarcową 300M no bo nie wypadało niby tak szanowanej firmie, ograniczyli liczbę AD, podnieśli kilka razy ceny w krótkich odstępach czasu, jak się można domyślać, żeby dodać sobie prestiżu i zajebistości a teraz bez kozery jakby nie patrzeć sygnują logiem Omegi kwarcowe, plastikowe zegarki za 1000 zł wycierając sobie gębę Moonwatchem. Gdzie tu sens i logika?

A słyszał Ty mondry, że reklama dźwignią handlu jest? ;) Nie uczyli w szkole; nie ważne jak, ważne, że będą o tobie mówić. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, memento mori napisał(-a):

Mnie kuje inna rzecz, niech sobie robią kooperację, miszmasz i lepią to w sraczu z czegoś plastikopodobnego,

ale gdyby na tarczy było coś w typie:

"Swatch designed by Omega"

ale sprzedać tak tanio logo na tarczę i pasek ?

wy***ali to tak centalnie, że naprawdę wielu uwierzy, że mają Omegę za frytki - i słusznie.

dla mnie strzał w kolano dla Omegi.

chyba, że przez Swatch Group nie mieli już nic do gadania:

https://www.swatchgroup.com/en/brands-companies#1

1 kwietnia w do każdego rodzinnego zestawu - trzeba zrobić zakupy na jednym paragonie za 1000zł

please FOLLOW @PepsiRanheta on Twitter: "Later were the 100 happy meals are  eaten https://t.co/KUwudyTmsi" / Twitter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasy się zmieniają, luksusowe zegarki szwajcarskie już nie tylko dla ludzi sukcesu z handlu i w Mercedesie. Jako posiadacz Moona mnie się ten pomysł podoba, nie czuje żeby mi prestiż nadgarstaka spadł. 🤣 Wole takie trendy w branży, niż kolejki i spekulakcje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, tbn napisał(-a):

Jako posiadacz Moona mnie się ten pomysł podoba, nie czuje żeby mi prestiż nadgarstaka spadł. 🤣 Wole takie trendy w branży, niż kolejki i spekulakcje. 

Zobacz obraz źródłowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie szkoda, że nie udało się dochować tajemnicy do premiery i cała niespodzianka zepsuta.

W takim razie po raz tysiąć pięćsetny, pełne zestawienie:

mars.jpg

sun.jpg

neptune.jpg

pluto.jpg

earth.jpg

venus.jpg

mercury.jpg

saturn.jpg

uranus.jpg

moon.jpg

jupiter.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też uważam że taki ruch to więcej luksusu dla marki Swatch , a zdecydowanie mniej dla marki Omega , czyli moim zdaniem coś bardzo niekorzystnego dla luksusowej marki jaką jest Omega , bo w końcu ich logo jest na tym zegarku . coś jak kupić Dacia a na kierownicę logo Mercedesa 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to jak kupić plastikowy samochód na pedały dla dzieci z logo Mercedesa, nikomu to nie ujmuje, nikt nie zrezygnuje z zakupu Mercedesa przez to. 

Fantastyczny ruch marketingowy Omegi i jedna z nowości 2022 która będzie najbardziej zapamiętana w branży. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Burns napisał(-a):

Mnie kuje inna rzecz, niech sobie robią kooperację, miszmasz i lepią to w sraczu z czegoś plastikopodobnego,

ale gdyby na tarczy było coś w typie:

"Swatch designed by Omega"

ale sprzedać tak tanio logo na tarczę i pasek ?

wy***ali to tak centalnie, że naprawdę wielu uwierzy, że mają Omegę za frytki - i słusznie.

dla mnie strzał w kolano dla Omegi.

chyba, że przez Swatch Group nie mieli już nic do gadania:

https://www.swatchgroup.com/en/brands-companies#1

1 kwietnia w do każdego rodzinnego zestawu - trzeba zrobić zakupy na jednym paragonie za 1000zł

Na palcach jednej ręki można by policzyć kiedy się z Tobą zgadzam (i to emerytowanego stolarza lub francuskiego łucznika z Azincourt). Tu zgadzam się w pełni. "Designed by Omega" i nie byłoby problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie się różnimy w odbiorze tej współpracy Swatcha z Omegą.

Na forach głosy raczej pozytywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, eye_lip napisał(-a):

Nie, to jak kupić plastikowy samochód na pedały dla dzieci z logo Mercedesa, nikomu to nie ujmuje, nikt nie zrezygnuje z zakupu Mercedesa przez to. 

Fantastyczny ruch marketingowy Omegi i jedna z nowości 2022 która będzie najbardziej zapamiętana w branży. 

Idąc tym tropem to już bardziej jak seria Mercedesów G klasa 63 AMG, S 63 AMG itp. gdzie karoseria jest ta sama na zewnątrz, emblematy te same, ale jakość wnętrza jest na poziomie Dacii, a pod maską jest silnik elektryczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie;) Dacia nie jest 30 razy tańsza od Mercedesa i dlatego ten zegarek jest świetny,to nie jest tańsza wersja Omegi to po prostu Swatch z za***istym wyglądem. 

Jakby kosztował np 8k pln i był z lepszych materiałów to byłoby kiepskie wizerunkowo, ale ze swoją ceną i materiałami nic nie udaje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie w tym rzecz. Skoro to jest Swatch to co tam robi większe logo Omegi? "Inspired/designed" i nie byłoby tematu. Dla mnie to po tegorocznych premierach dalsze rozmienianie się na drobne.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam podobnie - rodzic kupi dziecku (albo nastolatek sam sobie) takiego Swatcha, a dzieciak, zauroczony zegarkiem, kiedyś, jak dozbiera, kupi sobie Moona. Możecie się śmiać, ale ja sam taką historię miałem związaną z samochodami: jako nastolatka wyrzucono mnie z salonu Mercedesa w Warszawie, co było dla mnie przykre (czego tu szukasz, dziecko?). Tego samego lata pojechałem do małej miejscowości w Niemczech do rodziny i tam był salon Porsche. I w tym salonie pozwolono mi siedzieć w aucie, dano tonę katalogów i jakieś gadżety. Na odchodnym, sprzedawca powiedział mi: wiem, że teraz tylko oglądasz, ale może kiedyś będziesz mieć pieniądze i kupując auto, będziesz pamiętać pozytywne emocje związane z tym miejscem. No i tak mam: kupiłbym nawet już to Porsche, ale mi żona nie pozwala😁

Myślę że Omega dobry  marketingowo ruch zrobiła. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im więcej głosów negatywnych i oburzenia tym bardziej cała sytuacja mnie bawi. Taki środkowy palec skierowany w stronę nadęcia i złudnego poczucia luksusu w branży. Let's have some fun 😉 Piszę to jako były posiadacz Moona Pro i FOIS, który właśnie dla zabawy kupiłby w tym momencie MoonSwatcha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, memento mori napisał(-a):

No właśnie w tym rzecz. Skoro to jest Swatch to co tam robi większe logo Omegi? "Inspired/designed" i nie byłoby tematu. Dla mnie to po tegorocznych premierach dalsze rozmienianie się na drobne.  

Jak nie rozumiesz to nie zrozumiesz 😘

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Jak nie rozumiesz to nie zrozumiesz 😘

Trochę się zgadzam z @memento mori Jakby wszystko było tak jak jest, tylko u góry większy napis SWATCH, pod spodem mniejszymi literami "by Omega" albo "with Omega" coś w ten deseń. I tak cała tak akcja mi się podoba i jak się okaże, że będzie można kupić coś w sklepie, to na pewno przygarnę Saturna dla siebie i coś dla Młodego. Chęć na kompletny zestaw mi przeszła ;)

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, eye_lip napisał(-a):

Nie, nie;) Dacia nie jest 30 razy tańsza od Mercedesa i dlatego ten zegarek jest świetny,to nie jest tańsza wersja Omegi to po prostu Swatch z za***istym wyglądem. 

Jakby kosztował np 8k pln i był z lepszych materiałów to byłoby kiepskie wizerunkowo, ale ze swoją ceną i materiałami nic nie udaje. 

całkowicie się zgadzam, dla mnie są mega i w sobotę mam nadzieję kupić kilka ładnych kolorów 😎

Nowe moon i smp w kolekcji raczej się nie pogniewają, a mi ręka nie odpadnie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi