Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, rafi napisał(-a):

Wrzuciłem swoją na szmatkę jakiś czas temu, ale nie było czasu pokazać. 
wygoda ogromna. Co do wyglądu tego setu, to nie mam 100% pewności, czy mi się podoba 😉

Zastanawiam się na którymś Fornsterem. Kurka, gdyby ten ori kajdan był choć lekko zwężany, byłaby bajka…

imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

IMG_9886.jpeg

Jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, rafi napisał(-a):

Wrzuciłem swoją na szmatkę jakiś czas temu, ale nie było czasu pokazać. 
wygoda ogromna. Co do wyglądu tego setu, to nie mam 100% pewności, czy mi się podoba emoji6.png
Zastanawiam się na którymś Fornsterem. Kurka, gdyby ten ori kajdan był choć lekko zwężany, byłaby bajka…

Czyli nie ja jeden nie moge przezyc gasienicy czolgowej :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli nie ja jeden nie moge przezyc gasienicy czolgowej ?

Ja mam do niej stosunek ambiwalentny. Design jest spoko, swoisty, charakterny. Natomiast wygoda użytkowania… cóż, tak do ok 5 godzin spoko, powyżej czasem staje się uciążliwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też już porzuciłem ostatecznie bransoletę, mimo, że mam w niej zapięcie z mikroregulacją.

Noszę na gumie Zealande - mogę śmiało polecić.

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pierwsza sztuka - głośny, klekocący bezel, fatalne, grube zapięcie. 

20250320_181408.jpg

Druga- ciekawy niebieski kolor, guma z zapięciem motylkowym! Jest nieźle. 

20250320_182448.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Pierwsza sztuka - głośny, klekocący bezel, fatalne, grube zapięcie. 

20250320_181408.jpg

Druga- ciekawy niebieski kolor, guma z zapięciem motylkowym! Jest nieźle. 

20250320_182448.jpg

Wersją srebrnoszarą podniecają się ludzie na internetach, mnie się wydaje jakaś taka blaszana. Może na żywo prezentuje się lepiej, bo monochromatyczne zegarki nie są zbyt fotogeniczne. Z grubym zapięciem można sobie do pewnego stopnia poradzić zamawiając krótszą bransoletę. 

Druga wersja bardzo ładna kolorystycznie, tylko mam smutną refleksję, co nam zostało z dawnych, prawdziwych chronografów regatowych Omegi, takich jak Regatta albo Seamaster Apnea. Był jeszcze Seamaster Chrono Regatta Racing, Racing America’s Cup Chronograph i inne modele ze skalą regatową. Gdzie to wszystko jest?

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie. Jestem tutaj nowy i mam kilka pytań.
1. Czy wśród wytwarzanych w XX w. kwarcowych Omeg Seamaster, któraś miała - oprócz "skokowego" - również płynnie przesuwający się sekundnik? Jeśli tak, to która?
2. Jaka jest Wasza ogólniejsza opinia na temat ogłoszeń sprzedaży zegarków w dziale Sprzedam (Klubowy Bazarek)? Krótko mówiąc, czy warto je przeglądać, darząc względnym zaufaniem, i ewentualnie kupować, czy też lepiej dać sobie spokój i szukać gdzie indziej?
3. Czy, według Was, brak dokumentów i znajomości historii Omegi u sprzedającego dyskwalifikuje taką ofertę już na starcie?
4. Czy pytania, dotyczące znalezionych konkretnych ofert sprzedaży Omeg, należy zadawać w dziale "Jaki zegarek... czyli rozterki przy zakupie" czy też lepiej tutaj, czyli w dziale "Klub Miłośników Omegi", a więc niejako w naturalnym środowisku posiadaczy i znawców zegarków tej konkretnej firmy? Chodzi mi o to, że nie chciałbym być widziany przez Moderatorów jako siejący chaos i bałagan użytkownik forum - stąd to pytanie.
Za ewentualne odpowiedzi będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie zamienię nowy szafir na stary szafir 🙂

IMG_8561.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, zegarek zegarek napisał(-a):

Witajcie. Jestem tutaj nowy i mam kilka pytań.
1. Czy wśród wytwarzanych w XX w. kwarcowych Omeg Seamaster, któraś miała - oprócz "skokowego" - również płynnie przesuwający się sekundnik? Jeśli tak, to która?
2. Jaka jest Wasza ogólniejsza opinia na temat ogłoszeń sprzedaży zegarków w dziale Sprzedam (Klubowy Bazarek)? Krótko mówiąc, czy warto je przeglądać, darząc względnym zaufaniem, i ewentualnie kupować, czy też lepiej dać sobie spokój i szukać gdzie indziej?
3. Czy, według Was, brak dokumentów i znajomości historii Omegi u sprzedającego dyskwalifikuje taką ofertę już na starcie?
4. Czy pytania, dotyczące znalezionych konkretnych ofert sprzedaży Omeg, należy zadawać w dziale "Jaki zegarek... czyli rozterki przy zakupie" czy też lepiej tutaj, czyli w dziale "Klub Miłośników Omegi", a więc niejako w naturalnym środowisku posiadaczy i znawców zegarków tej konkretnej firmy? Chodzi mi o to, że nie chciałbym być widziany przez Moderatorów jako siejący chaos i bałagan użytkownik forum - stąd to pytanie.
Za ewentualne odpowiedzi będę wdzięczny.

Pozdrawiam

1) tak, były takie, sam mechanizm to bodajże MegaQuartz. O ile dobrze kojarzę znakiem charakterystycznym tych zegarków jest logo omega na czerwonym tle. Nie był to pojedynczy model, internety na pewno pomogą :)

image.png.f45eaffab5893ab09a80fdc2efc66442.png

2) Zawsze może się trafić zgniłe jabłko, ale kupując od użytkowników z dużym stażem raczej możesz być spokojny. Moderatorzy regularnie przeglądają dział, a same zasady na bazarku ograniczają możliwość oszustwa. Osobiście kilka zegarków tam kupiłem oraz sprzedałem i wszystko zawsze przebiegało sprawnie i zgodnie z oczekiwaniami. Z dodatkowych plusów, czasem można poznać fajnych ludzi :) 

3) Niekoniecznie. Choć ja w takim przypadku raczej nie kupiłbym zegarka od zupełnie anonimowej osoby, a przynajmniej sprawdziłbym oryginalnośc.

4) Tutaj nie pomogę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Ceteth napisał(-a):

1) tak, były takie, sam mechanizm to bodajże MegaQuartz. O ile dobrze kojarzę znakiem charakterystycznym tych zegarków jest logo omega na czerwonym tle. Nie był to pojedynczy model, internety na pewno pomogą :)

image.png.f45eaffab5893ab09a80fdc2efc66442.png

2) Zawsze może się trafić zgniłe jabłko, ale kupując od użytkowników z dużym stażem raczej możesz być spokojny. Moderatorzy regularnie przeglądają dział, a same zasady na bazarku ograniczają możliwość oszustwa. Osobiście kilka zegarków tam kupiłem oraz sprzedałem i wszystko zawsze przebiegało sprawnie i zgodnie z oczekiwaniami. Z dodatkowych plusów, czasem można poznać fajnych ludzi :) 

3) Niekoniecznie. Choć ja w takim przypadku raczej nie kupiłbym zegarka od zupełnie anonimowej osoby, a przynajmniej sprawdziłbym oryginalnośc.

4) Tutaj nie pomogę :) 

Serdecznie Ci dziękuję za cenne odpowiedzi.

Nie ma żadnego pośpiechu, ale chciałbym kupić używany zegarek Omega Seamaster AT, raczej z jasną i spokojną tarczą, na której panuje spokój i porządek, na której niewiele się dzieje. Kwarcowy (tak, wiem, że mogą mnie za kwarc "bez duszy" tutaj skrzyczeć, ale, cóż, ja doceniam zalety tego napędu), najchętniej z dokumentami, budżet tak gdzieś do 10 tys. PLN. Podoba mi się jasna, srebrzysta tarcza, np. myślałem o Model No: 231.10.39.60.02.001. 

...A może powinienem szukać czegoś innego od Omegi, o czym nie wiem...? 

9 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

IMG_20250328_103015072~2.jpg

Bezsprzecznie piękny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, zegarek zegarek napisał(-a):

Serdecznie Ci dziękuję za cenne odpowiedzi.

Nie ma żadnego pośpiechu, ale chciałbym kupić używany zegarek Omega Seamaster AT, raczej z jasną i spokojną tarczą, na której panuje spokój i porządek, na której niewiele się dzieje. Kwarcowy (tak, wiem, że mogą mnie za kwarc "bez duszy" tutaj skrzyczeć, ale, cóż, ja doceniam zalety tego napędu), najchętniej z dokumentami, budżet tak gdzieś do 10 tys. PLN. Podoba mi się jasna, srebrzysta tarcza, np. myślałem o Model No: 231.10.39.60.02.001. 

...A może powinienem szukać czegoś innego od Omegi, o czym nie wiem...? 

Zadaj pytanie odnośnie danego modelu w dziale sprzedaży - Poszukuję: https://zegarkiclub.pl/forum/forum/118-poszukuję/

Nikt Ci nie da 100% gwarancji na zegarek używany z drugiej ręki lub zegarek, który miał 4 - 5 właścicieli.
Są sprzedawcy profesjonalni, u których bezpieczeństwo zakupu jest zdecydowanie wyższe, aniżeli z ręki prywatnej. Nie piszę o naszym bazarku, to ogólne stwierdzenie.

Zastanów się czy nie lepiej dozbierać i nie wziąć automatu na cal. 8800. To chronometr więc dokładność wysoka. Moja na cal. 8900 gubi ok. 2 sek/24h czyli tak jak cal. 3235 na papierze Rolexa. Nieźle! 
U sprzedawców profesjonalnych kupisz nowy, lekko używany, używany w korzystniejszej cenie poza pewnymi wyjątkami. Częściej z dokumentami. 
Z ręki prywatnej na terenie Kraju warto umówić się na wizytę u odpowiedniego zegarmistrza.

Namawiam również do głębszej analizy własnych potrzeb i oczekiwań i zastanowienia się nad tym, czy kwarcowa Omega nie będzie półśrodkiem...

https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-aqua-terra-150m-co-axial-master-chronometer-38-mm-22010382002001

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi