Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, pepepatryk napisał(-a):

I u mnie dziś Aqua Terra

DSCF4580.jpeg

I bardzo dobrze i pochwalam 😉 Mówią, że jest za gruba, za droga, że uboga krewna Dj, ale kto z AT poobcuje dłużej to doceni jej walory i niepodważalne piękno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanowne grono. Mój Seamaster 8800 w ciągu 1,5 roku zmienił chód z +1s/d na -5s/d. Chciałbym oddać go na regulację/przegląd. Zegarek dalej na gwarancji, ale czytając opinie o serwisie na Marynarskiej, mrozi się krew w żyłach. Czy ten przybytek to jedyny autoryzowany serwis Omegi w Warszawie, czy są jakieś alternatywy, w ramach gwarancji? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Ex3v napisał(-a):

Witam szanowne grono. Mój Seamaster 8800 w ciągu 1,5 roku zmienił chód z +1s/d na -5s/d. Chciałbym oddać go na regulację/przegląd. Zegarek dalej na gwarancji, ale czytając opinie o serwisie na Marynarskiej, mrozi się krew w żyłach. Czy ten przybytek to jedyny autoryzowany serwis Omegi w Warszawie, czy są jakieś alternatywy, w ramach gwarancji? 

Spróbowałbym pogadać w butiku, czy nie wyregulują na miejscu. Mają serwis. A tak to wszystko idzie na Marynarską. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Ex3v napisał(-a):

Te negatywne opinie o Marynarskiej ja bym dzielił przez dwa. Z reguły ludzie wystawiają w internecie chętniej te złe, licząc np. na możliwość wpływu na daną sytuacje.
Moje doświadczenia są w zasadzie pozytywne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, Ex3v said:

Zanieś do Butiku, jak napisał @tbn- w razie potrzeby, sami sobie Marynarską ogarną. Sam mam bardzo pozytywne doświadczenia z tym serwisem, ale jeżeli nie Marynarska i nie Butik, to na stronie Omegi masz wszystkie autoryzowane serwisy w Polsce wymienione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.01.2026 o 16:54, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Mógł też kupić podróbkę Moonwatcha, tylko taką bez znaczka firmowego Omegi. Pierwsze lepsze Pagani Design, Watchdive, Steeldive, San Martin czy kto tam jeszcze na Ali świadczy takie usługi. Nie ma znaku towarowego Omegi - nie ma problemu.

Poza tym pan Szejna jest też radcą prawnym po ukończonej aplikacji. Temat niezgodności z prawem podróbek nie powinien mu być obcy.

Mógł po prostu kupić MoonSwatcha i nie byłoby żadnego przypału, a tak wizerunkowo wyszło fatalnie. Na oryginalną Omegę trzeba się już trochę szarpnąć. Na przykład najnowsza "odwrócona panda" z metki kosztuje 47300,00 zł, a więc robi się "jakby luksusowo". 🙂 Szkoda, że w mechanizmie stopera producent nie użył koła kolumnowego. Trochę słabo pakować krzywkę sterującą do zegarka za taką kasę, ale zegarek bardzo ładny. 👍 

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

emoji3526.png6580bb98e39b290280f152fab3681587.jpg

Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka

Zastanawiają mnie napisy na Twoim egzemplarzu SMPc - pierwszy raz widzę takie anomalie :blink:

785sY90.jpeg

o0AJ9Ab.jpeg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, dodge66 napisał(-a):

Zastanawiają mnie napisy na Twoim egzemplarzu SMPc - pierwszy raz widzę takie anomalie :blink:

785sY90.jpeg

o0AJ9Ab.jpeg

W tym tygodniu zegarek zostaje wysłany do autoryzowanego serwisu Omega w Londynie także wszystkim się zajmą, ze wstępnych ustaleń wiem tylko tyle, tzn tak powiedzieli mi w butiku Omegi w UK kiedy przyjrzeli mu się z bliska, że wygląda to na defekt który powstał w trakcie produkcji zegarka 😏 serwis przyjrzy się temu bardziej i otrzymam pełny raport, chcę również żeby tarcza została wymieniona ponieważ nie chcę zegarka z takim babolem 🤪 ogólnie zegarek jest bardzo fajny, wygodny oraz uniwersalny chcę w niego zainwestować doprowadzić do fabrycznego stanu i maksymalnie użytkować ma być to zegarek do codziennego noszenia i do tego się nadaje 😊 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

W tym tygodniu zegarek zostaje wysłany do autoryzowanego serwisu Omega w Londynie także wszystkim się zajmą, ze wstępnych ustaleń wiem tylko tyle, tzn tak powiedzieli mi w butiku Omegi w UK kiedy przyjrzeli mu się z bliska, że wygląda to na defekt który powstał w trakcie produkcji zegarka 😏 serwis przyjrzy się temu bardziej i otrzymam pełny raport, chcę również żeby tarcza została wymieniona ponieważ nie chcę zegarka z takim babolem 🤪 ogólnie zegarek jest bardzo fajny, wygodny oraz uniwersalny chcę w niego zainwestować doprowadzić do fabrycznego stanu i maksymalnie użytkować ma być to zegarek do codziennego noszenia i do tego się nadaje 😊 

Myślę, że to dobra decyzja, taka tarcza w ogóle nie powinna opuścić fabryki - jestem zaskoczony, że ktoś ją w ogóle odebrał. Wszyscy widzieliśmy jakieś wady produkcyjne, ale bez przesady... :D 

Koperta została w całości wypolerowana, czy tylko uszy?

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, dodge66 napisał(-a):

Myślę, że to dobra decyzja, taka tarcza w ogóle nie powinna opuścić fabryki - jestem zaskoczony, że ktoś ją w ogóle odebrał. Wszyscy widzieliśmy jakieś wady produkcyjne, ale bez przesady... :D 

Koperta została w całości wypolerowana, czy tylko uszy?

Nie znam historii serwisowej zegarka i nie wiem co było przy nim robione a co nie 🤷‍♂️ 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni,

kiedyś już pytałem, odpowiedzi nie dostałem żadnej, ale może coś się zmieniło: czy ktoś ma lub wie gdzie można dostać bransoletę do Omegi Seamaster Cosmic 2000 ref. 166.160?

Omega.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, jacek_63 napisał(-a):

Szanowni,

kiedyś już pytałem, odpowiedzi nie dostałem żadnej, ale może coś się zmieniło: czy ktoś ma lub wie gdzie można dostać bransoletę do Omegi Seamaster Cosmic 2000 ref. 166.160?

Omega.jpg

Odpowiedzi nie było, bo ten konkretny wzrór bransolety to spora rzadkość. Trzeba szukać na WUS, omegaforums.net, eBay, nastawiając się raczej na dłuższą kampanię.

Bransolety do starszych Omeg trafiają się nawet na OLX ale raczej te popularniejsze, z klasycznym mocowaniem. Modele z centralnymi, krótkimi endlinkami spotyka się rzadziej, bo właśnie te endlinki są słabym punktem i najłatwiej się odkształcają.

Można szukać na Ch24 w dziale "Części/wyposażenie". Jeżeli masz konto na Ch24, możesz wpisać w wyszukiwarkę np. "Omega bracelet accessories". Wyświetlą się wszystkie Omegi, które mają w opisach słowo "bransoleta" (, a pod nimi osobno link do działu "akcesoriów". Ten link trzeba otworzyć i wtedy pokazą się same bransolety do Omeg, o ile aktualnie są oferowane. To wyszukiwanie możesz zapisać i odbierać powiadomienia o każdej następnej bransolecie wystawionej na Ch24.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Jan napisał(-a):

Mierzony jakiś czas temu

IMG_20260126_121842.jpg

Ładnie wyszedł na zdjęciu, jednak ja ciągle jestem na nie. Ta tarcza jest za mała w stosunku do całości.

Rzuciła mi sie jeszcze jedna rzecz w oczy gdy sam mierzyłem - wypłaszczyli szkło. Może to i lepiej, bo zegarek jest cieńszy, jednak to znów dowód na cięcie kosztów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@facecikno ja tez na nie, są oczywiście plusy typu wykonanie, krótkie uszy dzieki czemu 42mm dobrze leżą, bransoleta tez jak na Omegę spoko ale całościowo nie przemawia a o hippokampie na deklu nawet nie warto wspominać..

1000026515_edited.jpeg

1000026507_edited.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi