Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.11.2023 o 13:28, orlis napisał(-a):

Będzie hit! 

image.thumb.jpeg.28c0db9bec93aff2cbf62d646333bd02.jpeg

Byłby HIT, gdyby nie ta astronomiczna cena;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała tarcza, stłoczone indeksy, estetycznie mocno przekombinowany projekt. Na żywo wygląda jeszcze gorzej niż na fotkach. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobne zdanie, widziałem dzisiaj w G. Bałtyckiej i szału nie ma. Najlepsze wrażenie zrobiła na mnie bransoleta.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie prośba o radę techniczno -praktyczno-estetyczną. W w/w pokazywanym czarnym HC nie leży mi pasek a zasadzie zapięcie. Podobnie mam z jednym pięknym Ballem. Wynika to z budowy mojego nadgarstka a może bardziej przedramienia- zaraz za nadgarstkiem dość mocno rozszerza się i dolna część zapięcia ( zdjęcie) wciska się w dloniową powierzchnię nadgarstka. Na krótką metę to nie jest problem,ale przez cały dzień już tak. I tak myślę -jakaś skórna na normalnej klamrze,ale czy to pasuje do wodniaka? Czy jakieś NATO ale czy to nie za ubogo 😁?

20231120_220035.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reverse (evil) Panda namieszłą mi w głowie. Ze starym Conquestem łączy go tylko nazwa. Idealnie "usiadł" na moim 17,5 cm nadgarstku do tego "lejąca", zwężana bransa... 👌

Jednym słowem podobami się i ląduje na liście gwiazdkowych życzeń ;)

Conquest_chrono_23_evil_panda.jpg

10 hours ago, loco50 said:

Panowie prośba o radę techniczno -praktyczno-estetyczną. W w/w pokazywanym czarnym HC nie leży mi pasek a zasadzie zapięcie. Podobnie mam z jednym pięknym Ballem. Wynika to z budowy mojego nadgarstka a może bardziej przedramienia- zaraz za nadgarstkiem dość mocno rozszerza się i dolna część zapięcia ( zdjęcie) wciska się w dloniową powierzchnię nadgarstka. Na krótką metę to nie jest problem,ale przez cały dzień już tak. I tak myślę -jakaś skórna na normalnej klamrze,ale czy to pasuje do wodniaka? Czy jakieś NATO ale czy to nie za ubogo 😁?

20231120_220035.JPG

Skóra do tej ceramiki bedzie wyglądała słabo... może wymiana klamry załatwi sprawę, bo na gumie ten zegarek wygląda najlepiej i mozesz go moczyć do woli.

Bransa musiałby byc ceramiczna, a Longines nie ma takiej w ofercie, o ile dobrze pamietam.

Poszykałbym jakiegoś canvasa, albo zleciłbym uzycie u lokalnego specjalisty. 

Czuwaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sisqo napisał(-a):

Reverse (evil) Panda namieszłą mi w głowie. Ze starym Conquestem łączy go tylko nazwa. Idealnie "usiadł" na moim 17,5 cm nadgarstku do tego "lejąca", zwężana bransa... 👌

Potwierdzam ...udała się Longinowi ta koperta i bransa 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Sisqo napisał(-a):

Skóra do tej ceramiki bedzie wyglądała słabo... może wymiana klamry załatwi sprawę, bo na gumie ten zegarek wygląda najlepiej i mozesz go moczyć do woli.

Bransa musiałby byc ceramiczna, a Longines nie ma takiej w ofercie, o ile dobrze pamietam.

Poszykałbym jakiegoś canvasa, albo zleciłbym uzycie u lokalnego specjalisty. 

Czuwaj!

Dziękuję. Gąsienica raczej nie. Chyba w szmatkę pójdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, loco50 napisał(-a):

20231120_220035.JPG

faktycznie na dłuższą metę może męczyć odstające zapięcie. 

Może jakiś canvas z klamerką dla zmniejszenia profilu ? 

W takim stylu 

IMG_5499.jpeg.94957d8ecdabd1b4441da8a522452a03.jpeg
IMG_5498.jpeg.18ba2fa614e97d12659da2665a1eb05d.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SPS napisał(-a):

faktycznie na dłuższą metę może męczyć odstające zapięcie. 

Może jakiś canvas z klamerką dla zmniejszenia profilu ? 

W takim stylu 

IMG_5499.jpeg.94957d8ecdabd1b4441da8a522452a03.jpeg
IMG_5498.jpeg.18ba2fa614e97d12659da2665a1eb05d.jpeg

No właśnie coś w tym stylu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.11.2023 o 20:34, mario1971 napisał(-a):

Mała tarcza, stłoczone indeksy, estetycznie mocno przekombinowany projekt. Na żywo wygląda jeszcze gorzej niż na fotkach. 

Potwierdzam. Na żywo to widziałem w Hiszpanii. Zegarek stracił cały swój urok. A cena to jakiś żart...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę nad nową wersją Conquesta, jest tylko w wersji na bransolecie. Czy ktoś przekładał ją na pasek a jeśli tak to jaki? Jakieś foty?

20231122_152926.jpg

Edytowane przez pawelll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.11.2023 o 09:59, gienek74 napisał(-a):

Chociaż to "elektryk", lubię go za to jak się klei do ręki, bardzo wygodnie się go nosi - jak dopasowane kalesony... 🙂

IMG_20231122_093450441_BURST000_COVER.jpg

...i przynajmniej u mnie ten wzór tarczy tak ma, że wywołuje uśmiech na gębie 😁  Piękny zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Piotr-p40 napisał(-a):

...i przynajmniej u mnie ten wzór tarczy tak ma, że wywołuje uśmiech na gębie 😁  Piękny zegarek

Na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach - szczególnie zrobionych przeze mnie... :-) Fajnie na nim światło robi sztuczki - czasami wygląda na prawie czarny, będąc ciemnogranatowym. 

Długo nie doceniałem serii Hydro\Conquest a to bardzo charakterne zegarki. I do tego świetnie sprawdzają się jako codzienni towarzysze w każdej sytuacji - na lądzie, w powietrzu i oczywiście w wodzie :-) 

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że chyba nikt nie ma Conquesta na pasku to taka luźna wariacja z Painta

conques pasek.jpg

conques pasek2.jpg

Edytowane przez pawelll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, gienek74 napisał(-a):

Na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach - szczególnie zrobionych przeze mnie... 🙂 Fajnie na nim światło robi sztuczki - czasami wygląda na prawie czarny, będąc ciemnogranatowym. 

Długo nie doceniałem serii Hydro\Conquest a to bardzo charakterne zegarki. I do tego świetnie sprawdzają się jako codzienni towarzysze w każdej sytuacji - na lądzie, w powietrzu i oczywiście w wodzie 🙂 

Pozdrawiam.

Wiem, mam dwa zegareczki z serii Hydro i są super, zupełnie inne bo jeden to chrono z trzema małymi tarczami a drugi automat z klasyczną tarczą - w kolorystyce dokładnie tej samej co Kolegi.

Noszą się obydwa mega wygodnie, no i cieszą człowieka ilekroć na nie spojrzy 😁

Pozdrowionka serdeczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiar OK ale cala reszta - jestem na nie. W porownaniu do 42 jest fatalny wizualnie 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi