Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Tarcza sprawia wrażenie bardzo malutkiej na żywo. Przez indeksy dużo się na niej dzieje, ładny odcień tego niebieskiego. Bransoleta super. Kiedy mierzylem z myślą zakupu 42mm to wyglądał jak poniżej i jego rozmiar nieco mnie przytłoczył. 

20230922_131806.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia proporcji - w wersji 39 indeksy wydaja sie za wielkie w stosunku do tarczy i strasznie ja zapychaja. Tak to przynajmniej na zdjeciach wyglada.

PS. Malzonka powinna zakupic tego LLD 36 bo kolor petarda a wielkosc idealna na jej nadgarstek. Jesien i zima ida, nurek przyda sie jak nic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AK&AK 

wydaje się że bardzo dobrze leży. Ucha akurat, kolorystycznie moim zdaniem bardzo dobrze - palona czerwień na bordo, czerń, Indeksy kontrastują, pasek fajny. Dobre proporcje na nadgarstku. 
Wydaje się w punkt. 

Nie powiedziałabym że ta LLD jest  nieczytelna a na żywo pewnie jest lepiej.
No i co najważniejsze małżonka lubi Longinesa 😁❤️ więc jak się podoba to może Longinesa w świątecznym kolorze pod choinką położy Mikołaj 😁🤭

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, AK&AK napisał(-a):

Aż muszę z ciekawości na żywo LLD39 obejrzeć... Kilka osób zwraca uwagę, że tarcza wydaje się mała. Pamiętam jak żona mierzyła wersję 36mm i nie mieliśmy wrażenia za małej/nieczytelnej/zbyt "napaćkanej" tarczy...

Zdjęcie z przymiarki LLD 36mm

IMG_20230330_105623.jpg

hm, nie jest nieczytelny; jest świetny kolorystycznie i dobrze leży 👍🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

PS. Malzonka powinna zakupic tego LLD 36 bo kolor petarda a wielkosc idealna na jej nadgarstek. Jesien i zima ida, nurek przyda sie jak nic :D

Tu małżonka ;). Jak idzie o kolor, się zgadzam, wielkość też ok. Jedynie luma na minus. Śpię w zegarku i lubię jak dobrze świeci...

Godzinę temu, SPS napisał(-a):

@AK&AK 

No i co najważniejsze małżonka lubi Longinesa 😁❤️ więc jak się podoba to może Longinesa w świątecznym kolorze pod choinką położy Mikołaj 

Lubię. Nie obraziłabym się na taki prezent... Choć biżuterię też lubię ;).

Godzinę temu, AKPS napisał(-a):

hm, nie jest nieczytelny; jest świetny kolorystycznie i dobrze leży 👍🏻

Z 36mm najładniejszy.

19 minut temu, rads napisał(-a):

(...)I w tym jednym przypadku nawet data nie robi dla mnie różnicy. 

"Miłość" od pierwszego przymierzenia. Nawet ma już centralne miejsce w pudełku ;)

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.04.2023 o 13:07, rads napisał(-a):

Nowy "Longines Gentleman"... Wybaczcie, "Conquest" 😉

IMO ogólnie na plus. To, co wolę w starym (Hydro)Conqueście, to kształt koperty przy uszach, która ma w tym miejscu zgrabne łuki. W nowym modelu jest to prosta linia, która, jak dla mnie, przydaje mu "klockowatości". Indeksy Ctrl+C / Ctrl+V z Tissot Gentleman, ładnie pasują i nie burzą symetrii. W starszej wersji wiele osób zwracało uwagę na przykrótkie wskazówki, tu zdają się idealnej długości. Świetnie, że na tarczy zagościła historyczna nazwa "Conquest", zamiast całkowicie zbędnego oznaczenia wodoszczelności. Crown guards mniejsze i łagodniejsze (starsze były często krytykowane za wielkość i kształ na blogach i forach, choć dla mnie to właśnie one odróżniają charakterem ten zegarek od dziesiątków podobnych modeli na rynku). W czterech słowach: mniej sportu, więcej elegancji. Zapowiada się na fajny, uniwersalny zegarek.

Mocno myślę o takim niebieskim. Już nawet mierzyłem, foto wcześniej. Zastanawia mnie właśnie ten kształt uszu i jak to będzie się komponować z paskiem jeśli będzie taki pomysł na noszenie. Wrzuciłem wcześniej wizualizacje ale to nie to samo. Jest już jakiś posiadacz tego modelu na forum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos sie czai na nowego lld, to w zgorze niezly rabat na bf71173961c30b45787e359e3b08b5de23.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Jak ktos sie czai na nowego lld, to w zgorze niezly rabat na bf71173961c30b45787e359e3b08b5de23.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Jak wszędzie 20 procent u Dolinskiego to samo, norma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.11.2023 o 16:24, AK&AK napisał(-a):

Aż muszę z ciekawości na żywo LLD39 obejrzeć... Kilka osób zwraca uwagę, że tarcza wydaje się mała. Pamiętam jak żona mierzyła wersję 36mm i nie mieliśmy wrażenia za małej/nieczytelnej/zbyt "napaćkanej" tarczy...

Zdjęcie z przymiarki LLD 36mm

IMG_20230330_105623.jpg

Na ten model w Zielonej Górze jest teraz 30% zniżki. To nieźle, bo to o 10% więcej niż zazwyczaj da się wytargować na Longinesy:

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/46097_Longines_Legend_Diver_Watch_Small_Red_Dial_L33744402

obraz.thumb.png.3976a49ba45fe058b59ff150ac94230a.png

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nowe „gacie”..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
IMG_0096.thumb.jpg.af15bd7812f65ea91cdaedd03d1002d5.jpgNiby wszyscy wiedzą, ale jeszcze raz, te dekle Longines’a miażdżą default_smile.png Miłego tygodnia
IMG_0095.thumb.jpg.b173805686a2d5737afd7bf681bb265e.jpg
"Gacie" piękne, bo klasyczne, ale skąd zamówione? (Jeśli można wiedzieć.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne. To włoski Tropic a pasek kupiłem online w sklepie Rarist z Krakowa. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, alpaczino napisał(-a):

Taka tam reminiscencja
20231128_084244.jpg

Ciekawe skąd go masz :) Za te pieniądze co go brałeś to super zegarek :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi