Istvan 2965 #2851 Napisano 29 Września 2015 Nie, pojechaliśmy z żoną na zakupy, a że nie byłbym sobą, gdybym niczego nie przymierzył, to wszedłem do paru sklepów. Time Trend również odwiedziłem. Ucieszyłem się widząc Anantę, ponieważ od dawna rozglądam się za sportowym japończykiem. Jest nawet mój temat na forum choć trochę już zakurzony. W każdym razie, piąty zegarek do kolekcji będzie albo coś z Azji, ablo SK na Unitasie. Sam jeszcze nie wiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2852 Napisano 29 Września 2015 Ja w gazecie dziś przeczytalem że James nosi Festinę i pasek 'House' IMG_20150928_141842.jpg Gazetę dostałem w sklepie Lublin Plaza w drodze do Apartu... jaka droga, takie darmowe gazety,celu / mety nawet nie skomentuję...ironia jest kluczem 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bert69 279 #2853 Napisano 3 Października 2015 (edytowane) 1) 2) 3) Moonwatch robi robotę Nieźle zmieszał mi w głowie Mark II zadziwia czytelnością, ale straszny klocek AT fajna jest, ale ta częściowo polerowana bransoleta psuje ostateczny efekt Edytowane 3 Października 2015 przez bert69 0 Pozdrawiam, Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2854 Napisano 3 Października 2015 Nie przesadzaj, nie wygląda to wcale źle. Masz trzy ciekawe zegarki, każdy inny i każdy wypełnia inny obszar uzupełniając całość. Może jedynie Moonwatcha bardzie lubię z hesalitem. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81347 #2855 Napisano 4 Października 2015 Każdy ma coś w sobie, ale wybrałbym księżycowca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1808 #2856 Napisano 4 Października 2015 Ostatnio w piątek miałem okazje przymierzyc parę Sinnów. Bardzo ciekawe zegarki. Najbardziej spodobały mi się poniższe dwa. Chyba ze wzgledu na wskazówki. Niestety oba były tylko na gumie (cena taka sama jak na bransolecie). Zapięcia natomiast pierwsza klasa. W obu świetny podwójny antyrefleks. U1-Kawal żelastwa. Robi wrażenie. Bezel Ti i obłędne wskazówki. Swietnie układal sie na 18cm nadgarstku.T1- bardzo fajny kształ koperty i umiejscowienie koronki. Tylko dziwnie lekki przez tytan. To moja pierwsza przymiarka tytanowego zegarka i miałem wrazenie jakbym w ręku trzymał jakiś z plastiku. W dotyku natomiast bardzo przyjemny. Ciezko tylko uzasadnić aż 50% wyższa cenę niz U1 (tytan i napełniony AR). Poza tym jakbym wydał tyle pieniędzy to chyba chciałbmy czuć ten zegarek na ręku . Mierzyłem też mniejszego niebieskiego T2. Piórko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #2857 Napisano 4 Października 2015 AT widziałem,dla mnie zegarek bardzo fajny. Mark podoba mi się jednak nie wiem jak na żywo 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #2858 Napisano 5 Października 2015 1) 2) 3) Moonwatch robi robotę Nieźle zmieszał mi w głowie Mark II zadziwia czytelnością, ale straszny klocek AT fajna jest, ale ta częściowo polerowana bransoleta psuje ostateczny efekt Jak dla mnie Speedy robi robotę. Nosiłbym... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #2859 Napisano 6 Października 2015 AT jest fantastyczna. Nosi się pięknie. Ale moonwatch wymiata wszystko. Ten zegarek jest idealny i niczego mu nie brakuje. No w każdym razie ja jestem zakochany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #2860 Napisano 7 Października 2015 Brakuje, brakuje - daty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22315 #2861 Napisano 7 Października 2015 A do mnie z wyżej wymienionych najbardziej przemawia AT, dlatego też sobie przymierzyłem: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #2862 Napisano 7 Października 2015 Daty może trochę brak, ale załóż ją na rękę i po prostu się wpatruj. Piękna bez dwóch zdań. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeRo_Six 107 #2863 Napisano 7 Października 2015 Jakiś czas temu mierzyłem w zasadzie te same zegarki i na mnie też Moonwatch zrobił pozytywne wrażenie. Mi osobiście brak daty nie przeszkadza (w przeciwieństwie do tej żółtoczarnej wskazówki w AT ), więc może kiedyś... Natomiast AT (poprzednia wersja, z ramką przy dacie i bez polerowanej bransolety) wydaj się być najbardziej uniwersalnym zegarkiem i myślę, że jeżeli kiedyś przejdzie mi zauroczenie diverami, to właśnie ten zegarek będzie moim EDC. W ogóle idealnym dla mnie kombo byłaby ta Omega, Rolex SD do tego jakiś garniturowiec, Moonwatch (bardziej vintage niż nowy) Seiko SKX009 i ew. jakiś Panerai... No, marzenia trzeba mieć (i do nich dążyć) @Rmak - widzę, że 300M też mierzyłeś. I jak? AT fajniejsza? 0 AT vs. PO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #2864 Napisano 7 Października 2015 Taka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeRo_Six 107 #2865 Napisano 7 Października 2015 Z grubsza Chyba bliżej mi do szarej, ale ta też ładna 0 AT vs. PO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #2866 Napisano 7 Października 2015 Wiesz, też zawsze szara mi w głowie siedziała, ale miałem obok siebie obie i ta szara jakaś taka nijaka. Jak kto woli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22315 #2867 Napisano 7 Października 2015 Ja też myślałem przede wszystkim o szarej, a zauroczyła mnie biała. Ramka daty faktycznie zdecydowanie ładniejsza, ale mechanizm jednak ciekawszy w nowej.Jeśli chodzi o bransoletę, to ta nowa mi nie przeszkadza. Oczywiście wersji z żółtą wskazówką nawet bym nie rozważał, ale tylko taka była z szarą tarczą do porównania. @zeRo_six - ciągle jestem bardziej nastawiony na 300M, ale wątpliwości się pojawiły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27598 #2868 Napisano 7 Października 2015 (edytowane) SMP 300m i Aqua Terra (a szczególnie biała) to dwa zupełnie inne stylistycznie zegarki. One się nie wykluczają nawzajem, a wręcz przeciwnie, tworzą świetną parę.Obojętnie który teraz wybierzesz, za jakiś czas będziesz potrzebował ten drugi Edytowane 7 Października 2015 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22315 #2869 Napisano 7 Października 2015 Pewnie, że absolutnie się nie wykluczają, tylko jest taki drobny detal, jak finanse 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeRo_Six 107 #2870 Napisano 7 Października 2015 (edytowane) Pewnie, że absolutnie się nie wykluczają, tylko jest taki drobny detal, jak finanse Pamiętaj, potrzebujesz tylko jednej nerki Ja też myślałem przede wszystkim o szarej, a zauroczyła mnie biała. Ramka daty faktycznie zdecydowanie ładniejsza, ale mechanizm jednak ciekawszy w nowej.Jeśli chodzi o bransoletę, to ta nowa mi nie przeszkadza. Oczywiście wersji z żółtą wskazówką nawet bym nie rozważał, ale tylko taka była z szarą tarczą do porównania. @zeRo_six - ciągle jestem bardziej nastawiony na 300M, ale wątpliwości się pojawiłyHehe, na szczęście oba zegarki są w miarę uniwersalne, a po trochu zazdroszczę dylematu Wiesz, też zawsze szara mi w głowie siedziała, ale miałem obok siebie obie i ta szara jakaś taka nijaka. Jak kto woli.Ja mam tak, że lubię zegarki nijaki, mnie kolor niebieski bardzo się podoba, ale z doświadczenia wiem, że znudzi mi się szybciej niż biały, czarny czy szary.. Ale absolutnie masz rację, jak kto woli Edytowane 7 Października 2015 przez zeRo_Six 0 AT vs. PO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71511 #2871 Napisano 7 Października 2015 Dla mnie AT to ideał zegarka, jak to mówił Bolesław Chrobry, "smart casual". 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #2872 Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Mam to samo co zeRo_Six.Strasznie mi się podoba AT i chciałbym ją mieć, ale musiałbym się pozbyć PO i wtedy też by mi czegoś brakowało.Chyba jak na razie "diver rulez" Ile taka AT z ramką teraz w sklepie?Jest różnica w cenie pomiędzy 38 a 41 mm? Edytowane 8 Października 2015 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #2873 Napisano 8 Października 2015 różnicy w cenie między 38,5 a 41,5 nie ma. z tego co ostatnio widziałem to na bransolecie cena z metki wersji z ramką: 18 100, bez ramki: 20 600. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #2874 Napisano 8 Października 2015 Podrożało Panie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bert69 279 #2875 Napisano 8 Października 2015 różnicy w cenie między 38,5 a 41,5 nie ma. z tego co ostatnio widziałem to na bransolecie cena z metki wersji z ramką: 18 100, bez ramki: 20 600. A czy wersja z ramką to występuje w ciągłej sprzedaży? W Polandzie jest do dostania? 0 Pozdrawiam, Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach