orlis 1688 #2876 Napisano 8 Października 2015 na stronie jubitom jedt dostępna wersja szara, najlepiej zadzwonić i sie dowiedziec. W butiku tez jeszcze mogą mieć. Kruk juz chyba nie prowadzi sprzedaży Omegi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #2877 Napisano 8 Października 2015 Najprościej wejść na stronę Omegi i wtedy będziesz wiedział czy jest w sprzedaży, czy nie. Niedawno jeszcze była w sprzedaży. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #2878 Napisano 8 Października 2015 na stronie jubitom jedt dostępna wersja szara, najlepiej zadzwonić i sie dowiedziec. W butiku tez jeszcze mogą mieć. Kruk juz chyba nie prowadzi sprzedaży Omegi.Kruk drastycznie ograniczył ilość punktów w których dostępna jest Omega ale że nie będzie jej miał w ofercie to nowość. Mógłby ktoś potwierdzić, zaprzeczyć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2879 Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Pan Śliwiński w Lublinie ma....:https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.wsliwinski.pl/31,banners.html&ved=0CCEQFjACahUKEwjZk6GYuLPIAhWBvnIKHbLwAY8&usg=AFQjCNFtRCw8pXx0ULUn0I5D7lncWUljuQ Edytowane 8 Października 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek_z 128 #2880 Napisano 10 Października 2015 Wkrotce zapisuje do klubu Orisa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #2881 Napisano 10 Października 2015 Ja dzisiaj mierzyłem nowość od Mazzuoli. Manometro Carrara, czyli ich flagowiec w kopercie z włoskiego marmuru. Fajny i unikalny elegancki zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81316 #2882 Napisano 10 Października 2015 Ciekawe, koperty z marmuru nie widziałem jeszcze, ciekawe jak z jej trwałością. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #2883 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Trwałość pewnie jest ok, trzeba tylko uważać żeby gdzieś nie przywalić. Chociaż piszą, że przy upadku raczej się ukruszy niż pęknie. Marmurowy pierścień jest klejony epoksydowo do stalowego szkieletu. Do tego marmur jest bardzo lekki - coś jak aluminium.Tarcza jest ceramiczna. Wykonanie, jak zwykle u Mazzuoliego, na najwyższym poziomie.No i każda koperta jest unikatowa, posiada inny układ żyłek w marmurze. Tutaj fajny artykuł na temat Carrary:http://www.forbes.com/sites/elizabethdoerr/2014/08/26/giuliano-mazzuoli-creates-a-wearable-wristwatch-made-of-italian-carrara-marble/ Edytowane 10 Października 2015 przez spy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1663 #2884 Napisano 10 Października 2015 Dla mnie zegar jak koszmarny sen ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #2885 Napisano 10 Października 2015 Oj nie przesadzaj Bartek, jakby dobrze poszukać, to znajdą się ze 2-3 brzydsze...Ma za to jedną zaletę - pochodzi z pięknych okolic, zwiedzałem kopalnie marmuru k. Carrary i mam miłe wspomnienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4012 #2886 Napisano 10 Października 2015 Serio ciezko znalesc chyba brzydsze zegarki, a nazwanie go eleganckim to delikatne naduzycie przypadkowe zderzenie z futryna itp. tez mu uroku nie doda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #2887 Napisano 10 Października 2015 Z profilu wygląda, jak pralka Frania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #2888 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Przesadzacie panowie. Może trzeba go na żywo zobaczyć albo na lepszych zdjęciach.Z drugiej strony zegarki Mazzuoli nie są dla każdego. Mi się bardzo podobają. Edytowane 10 Października 2015 przez spy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2889 Napisano 10 Października 2015 Byłem okazyjnie w Jubitomie, Omega Bonda, De Ville i pozostałe, do umęczenia bardzo miłej Pani, ale przymierzało się bardzo fajnie i miło, Lubię Omegi. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #2890 Napisano 10 Października 2015 Ten marmur to porażka. Wygląda jak osadzony w kostce mydła. Z elegancja to nie ma to nic wspólnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2891 Napisano 10 Października 2015 Ale się wystraszyłem, że piszesz o moich przymiarkach. .Marmur- to rzecz gustu. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #2892 Napisano 10 Października 2015 Ale się wystraszyłem, że piszesz o moich przymiarkach. .Marmur- to rzecz gustu.Ale nie na zegarku;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2893 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Tissot tez robił kamienne koperty..( granit, model RockWatch) http://sklepbia.pl/public/assets/photos/history_tissot_11.png Edytowane 10 Października 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2894 Napisano 10 Października 2015 Ale nie na zegarku;)Sorry za żart całkowicie nie na miejscu. Marmur i granit najlepiej prezentuje się na .............. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2895 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Sorry za żart całkowicie nie na miejscu. Marmur i granit najlepiej prezentuje się na .............. .....jako blat kuchenny Edytowane 10 Października 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2896 Napisano 11 Października 2015 ...też . I w takim zastosowaniu wolałbym go mieć dla siebie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81316 #2897 Napisano 11 Października 2015 Marmur Wam przeszkadza w zegarkach, a ceramika z której robi się filiżanki i talerze już nie:)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4012 #2898 Napisano 11 Października 2015 Chodzi o aspekty wizualne, zegarki z ceramika wygladaja swietnie, a ten z marmuru jak hotelowa kostka mydla w dodatku ten pasek wyglada jakby znalazl sie tam przez przypadek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81316 #2899 Napisano 11 Października 2015 Panowie, wiem o co chodzi Ja poprostu traktuję ten marmur jako wariację, coś innego, co poszerza horyzonty zegarkowe. A że piękne nie jest, co poradzić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #2900 Napisano 11 Października 2015 (edytowane) Marmur Wam przeszkadza w zegarkach, a ceramika z której robi się filiżanki i talerze już nie:)?To zupełnie inna ceramika. Zegarki nie są z wypalanej … gliny…. A marmur? Marmur jest miękki. Bardzo łatwo zarysować. Edytowane 11 Października 2015 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach