Ram83 119 #3851 Napisano 6 Maja 2017 Nie taka nowość, Metro już istnieje kilka lat na rynku. Ale jest super, ma na końcach zakrzywioną tarczę i wskazówki.Ale najpierw było z rezerwą, później tylko z datą a tu bez niczego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 84168 #3852 Napisano 6 Maja 2017 Jak bez niczego, z alfą w środku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ram83 119 #3853 Napisano 6 Maja 2017 Dobry wybór! Jeśli nie ma quick set'u daty, a alfa nie ma to lepiej bez daty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5630 #3854 Napisano 11 Maja 2017 W ub.tyg. miałem okazję odwiedzić stary/nowy butik flagowy Panerai we Florencji. Kiedy byłem tam 3 lata temu był w remoncie, mieli tylko taki mały kamerlik. Obecnie to salon pełną gębą więc nie mogłem go ominąć. Wrażenia bardzo mieszane, raczej jednak dość rozczarowujące. Jedyna rzecz na plus (ważna, to fakt) - mają tam niesamowity wybór zegarków; model, materiał, limitki... do wyboru, do koloru. Przymierzyłem kilka, głównie w złocie i ceramice, bo relatywnie najrzadziej można je spotkać Co do zegarków samych, to prezentują się pięknie, wykonanie klasa, natomiast prawie każdy sprawiał wrażenie nieprzyzwoicie grubego, wręcz jakby chcieli wymazać z tabel rekordów antyproporcji divery Orisa... Niemniej zegarek tej marki pewnie znalazł by się u mnie w top5 do uzupełnienia szuflady Natomiast z nieciekawych obserwacji:- wejście oczywiście na elektrozamek (może się boją tych tłumów),- nie można robić zdjęć nadgarstkowych (!) "w zamian" bez proszenia wciskają bardzo gruby katalog,- przy przymiarkach ze sprzedawcą (3 na 5 byli Azjatami, co chyba jasno definiuje grupę docelową) dwóch ochroniarzy wisi dosłownie na twoich plecach,- bardzo szybko zostajesz poinformowany, nawet bez pytania, że cen się tu nie negocjuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #3855 Napisano 11 Maja 2017 Trochę krótsza cześć służbowa i miałem chwilę wolnego w okolicach dworca - efektem wizyta w ZT i kilka szybkich przymiarek. Na początek Eterna Super Kontiki Chronograph - fajny wygląd, podoba mi się, ale mocno grubawy :/ Potem klasyka - Tudor BBB i Pelagos. BBB - na zdjęciach super, na żywo (po raz kolejny) chyba nie ma chemii. Pelagos - ten niebieski kolor wg słabo Powiedziałbym, że taki "plastikowy".A na koniec wizyta w Aparcie i tam dwie przymiarki. Pierwsza: Nie wiem czy nieco nie za duży (może kwestia oswojenia się), ale naprawdę jest dobrze A na deser był VC Overseas niebieski. I tu lekki klops - nie było efektu Wow, na który liczyłem A do tego okienko i ogólnie datownik moim zdaniem słabiutko. Za mały, za głęboki - chyba starsze wersje bardziej mnie przekonują. 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 706 #3856 Napisano 11 Maja 2017 Trochę krótsza cześć służbowa i miałem chwilę wolnego w okolicach dworca - efektem wizyta w ZT i kilka szybkich przymiarek. Na początek Eterna Super Kontiki Chronograph - fajny wygląd, podoba mi się, ale mocno grubawy :/ Potem klasyka - Tudor BBB i Pelagos. BBB - na zdjęciach super, na żywo (po raz kolejny) chyba nie ma chemii. Pelagos - ten niebieski kolor wg słabo Powiedziałbym, że taki "plastikowy".A na koniec wizyta w Aparcie i tam dwie przymiarki. Pierwsza: Nie wiem czy nieco nie za duży (może kwestia oswojenia się), ale naprawdę jest dobrze A na deser był VC Overseas niebieski. I tu lekki klops - nie było efektu Wow, na który liczyłem A do tego okienko i ogólnie datownik moim zdaniem słabiutko. Za mały, za głęboki - chyba starsze wersje bardziej mnie przekonują.A jak na zywo ta wersja Zenitha?Trochę krótsza cześć służbowa i miałem chwilę wolnego w okolicach dworca - efektem wizyta w ZT i kilka szybkich przymiarek. Na początek Eterna Super Kontiki Chronograph - fajny wygląd, podoba mi się, ale mocno grubawy :/ Potem klasyka - Tudor BBB i Pelagos. BBB - na zdjęciach super, na żywo (po raz kolejny) chyba nie ma chemii. Pelagos - ten niebieski kolor wg słabo Powiedziałbym, że taki "plastikowy".A na koniec wizyta w Aparcie i tam dwie przymiarki. Pierwsza: Nie wiem czy nieco nie za duży (może kwestia oswojenia się), ale naprawdę jest dobrze A na deser był VC Overseas niebieski. I tu lekki klops - nie było efektu Wow, na który liczyłem A do tego okienko i ogólnie datownik moim zdaniem słabiutko. Za mały, za głęboki - chyba starsze wersje bardziej mnie przekonują.A jak na zywo ta wersja Zenitha? 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #3857 Napisano 11 Maja 2017 (edytowane) A jak na zywo ta wersja Zenitha? Moim zdaniem bardzo dobrze. Jest czytelna, fajne zestawienie kolorów tarczy i subtarczek. Wiem, że niektórzy koledzy narzekali na nachodzące na siebie, ale dla mnie to nie jest problem.Być może ten czerwony sekundnik od stopera bym lekko zmienił - chyba wystarczyłaby czerwona końcówka.Natomiast tak zupełnie indywidualnie, pod kątem mojego nadgarstka, jedyne co to wielkość - jak teraz patrzę na zdjęcie to wydaje mi się albo na granicy albo ciut za duży. A jak spytałem sprzedawcę o rozmiar 38 mm to tylko spojrzał i stwierdził, że takie maja tylko damskie :/ (swoją drogą, że gdy robiłem przymiarkę to oglądał mojego Nomosa, ale na zasadzie ciekawostki bo o marce nie słyszał właściwie). Edytowane 11 Maja 2017 przez Smycel 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcines 38 #3858 Napisano 11 Maja 2017 w warszawskich butikach wszystko co jest poniżej 40 mm oceniane jest przez sprzedawców jako damskie. Ostatnio przymierzałem w jubiltomie po 39,5 mm i też Pan stwierdził że to damski. BTW zenith piękny ale wersja sprzedawana przez korlla_czarilego jest ładniejsza. 0 pozdrawiamMarcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #3859 Napisano 11 Maja 2017 Akurat na bazarku jest jeszcze jeden El Primero i to właśnie tamten wierci mi dziurę w brzuchu 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 84168 #3860 Napisano 11 Maja 2017 Bierz go 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5374 #3861 Napisano 12 Maja 2017 Na prawdę wart dłuższego zastanowienia. Bardzo ładny. Zenith El Primero, to moje marzenie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszek 337 #3862 Napisano 25 Maja 2017 Drugie podejście do przymiarki, tym razem spokojniejsze. Jednak to bardzo fajne zegarki są. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12571 #3863 Napisano 25 Maja 2017 B&R zawsze do mnie trafiały, piękne zegarki tylko nie te "sztandarowe" kwadraty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #3864 Napisano 25 Maja 2017 Drugie podejście do przymiarki, tym razem spokojniejsze. Jednak to bardzo fajne zegarki są. Tylko te datowniki jakieś takie ... słabe A ja dziś dzięki spotkaniu z Karolem takie coś mogłem przymierzyć ( i się przymierzyć ). Na zdjęciu wygląda na spory, ale miałem go pewnie około 40 minut na nadgarstku i jest naprawdę wygodnie. No i przy okazji - pasek od Filipa genialny. Łącznie, całość świetna 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1816 #3865 Napisano 6 Czerwca 2017 Mogę sie tylko przychylić do tej opinii. B&R to bardzo bardzo fajne zegarki. A datowniki wlasnie, że sa świetne. ;-) Jedne z niewielu umiejscowionych na 4tej/5tej które nie rażą. Zwłaszcza w GMT. Wysłane z mojego ASUS_Z010D przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 84168 #3866 Napisano 11 Czerwca 2017 Chyba znalazłem airmana idealnego na mój niezbyt duży nadgarstek. Koperta leży jak przyklejona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekk 413 #3867 Napisano 20 Czerwca 2017 Co sadzicie o Valbray oculus chrono? Mam zamiar zamowic to cudo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1678 #3868 Napisano 20 Czerwca 2017 świetnie wpisuje się w Twoją kolekcję 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12571 #3869 Napisano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Co sadzicie o Valbray oculus chrono? Mam zamiar zamowic to cudoDla mnie mistrzostwo! Bierz i wrzucaj duuuużo fotek! Edytowane 20 Czerwca 2017 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafio77 66 #3870 Napisano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Chyba znalazłem airmana idealnego na mój niezbyt duży nadgarstek. Koperta leży jak przyklejona.jak masz rozmiar witki ? ja niestety tez mam mały nadgarstek a ten zegar od dawna mi się podobał a nie miałem okazji wcześniej go założyć Edytowane 20 Czerwca 2017 przez rafio77 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4607 #3871 Napisano 20 Czerwca 2017 Co sadzicie o Valbray oculus chrono? Mam zamiar zamowic to cudoNo jest cudo Radek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 84168 #3872 Napisano 20 Czerwca 2017 jak masz rozmiar witki ? ja niestety tez mam mały nadgarstek a ten zegar od dawna mi się podobał a nie miałem okazji wcześniej go założyćMam ok 17 cm. Zdjęcia nieco przekłamują, w naturze jest mniejszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafio77 66 #3873 Napisano 20 Czerwca 2017 Mam ok 17 cm. Zdjęcia nieco przekłamują, w naturze jest mniejszy.to tak jak ja no fakt na zdjęciach wygląda jak kawał klocka pewnie dlatego ze jest gruby a uszy ma krótkie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekk 413 #3874 Napisano 20 Czerwca 2017 No jest cudo RadekW jakim tego slowa znaczeniu to piszesz? Dzisiaj musze podjac decyzje. Zamowilem sobie tez Clerc Odyssey Silicium i diler czeka na decyzje w prawie Valbray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4607 #3875 Napisano 20 Czerwca 2017 (edytowane) w pozytywnym a kupić chyba musisz oba bo to zupełnie dwa różne style zegarków Edytowane 20 Czerwca 2017 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach