esteta 14 #3076 Napisano 22 Listopada 2015 Szkło wygląda na mineralne lub porysowane. 0 Tisell Klub Polska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26353 #3077 Napisano 22 Listopada 2015 Np po tym krzywym datowniku. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3078 Napisano 22 Listopada 2015 Ponadto (pomimo, że mało się znam na marce) jakoś nie kojarzę, żeby był H ze wskazaniem 24h na tarczy na "6". Plus to co pisał Filip - krzywa data i czcionka jakaś taka biedna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #3079 Napisano 22 Listopada 2015 Ok. Powiem tak widziałem dziś dwa zegarki. Dwa mnie zastanowiły... Jeden pokazałem...Ja zwróciłem uwagę ma to,że moim zdaniem małe tarczki są zamienione kolejnością, poza tym zegarek miał dwie czy trzy mocne rysy na kopercie ( na czarnej kopercie było widać biały "metal) co moim zdaniem nie powinno mieć miejsca...Data też nie była równa... 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cyrhla #3080 Napisano 22 Listopada 2015 Gdzieś ty to mierzył, że tak ciemno? Podejrzana sprawa Nie ufaj mu, chce Cie oszukać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #3081 Napisano 22 Listopada 2015 Nikt mnie nie chce oszukać,ponieważ nie kupuję. Fakt mierzyłem w ciemnym pomieszczeniu. 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5903 #3082 Napisano 22 Listopada 2015 Dziś (tzn w niedzielę) trafiłem przypadkiem na odcinek Galileo, w którym pokazywano salony Hublota, Lange itp mieszczące się na 7m2 w bocznych uliczkach Szanghaju Szczególnie rozbił mnie Lange, gdzie wahnik miał naklejony grawerunek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pytam 9 #3083 Napisano 23 Listopada 2015 Polska, to dziwny kraj... Ale co ma do tego Polska jako kraj? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 803 #3084 Napisano 23 Listopada 2015 Może ten niespodziewany wzrost sprzedaży wiąże się z tym że u ruskich wstrzymali sprzedaż m.in. luksusowych zegarków po tym jak rubel poleciał na łeb.Dla bogatych Rosjan , wzrost ceny zegarkow i tak nie ma znaczenia na zakup. Oni sa naprawde bogaci 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1343 #3085 Napisano 23 Listopada 2015 Czyli to Ruscy wykupili nasze Roleksy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #3086 Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) Kolega szuka cienkiego zegarka i takiego citizena dla niego mierzyłem. Swoją drogą spory odzew klepsydra wywolala. Edytowane 23 Listopada 2015 przez bart_us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #3087 Napisano 23 Listopada 2015 Może ten niespodziewany wzrost sprzedaży wiąże się z tym że u ruskich wstrzymali sprzedaż m.in. luksusowych zegarków po tym jak rubel poleciał na łeb. ee tam , raczej świeża grupa z Wiejskiej ruszyła już na zakupy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1343 #3088 Napisano 23 Listopada 2015 Nie wiem, tak tylko zgaduję, druga opcja to że jednak Tusk nie kłamał i jesteśmy już drugą Irlandią, trzecia opcja to że do tej pory sprzedawali 3 zegarki miesięcznie a teraz sprzedają 4 więc rynek wzrósł o ponad 30%.No, a jak sprzedawali 1, a teraz 4 to naprawde procentowo jestezmy tygrysem ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #3089 Napisano 23 Listopada 2015 Ale to wyglądało jak wyprzedaż, jakby salon miał być zlikwidowany... a sprzedawca sympatyczny mówi że będzie dostawa może gdzieś na początku grudnia a może w połowie. Był tak sympatyczny że chciał mi katalog dac do pooglądania Trzeba było powiedzieć, że z katalogiem na łapie ciężko się robi zdjęcie... 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5438 #3090 Napisano 23 Listopada 2015 Ale co ma do tego Polska jako kraj? Ano tyle, albo aż tyle, że w każdym kraju na zachód od nas butiki z zegarkami ( nie tylko Rolexa) maja o wiele bogatszą , prawie pełną ofertę, czego nie można powiedzieć o naszych "salonach". Nie upatruje tu winy Polski jako kraju, ale pokazuje to przykładnie jak jesteśmy traktowani jako potencjalny rynek. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8464 #3091 Napisano 23 Listopada 2015 Pomęczę Was jeszcze trochę - przymiarek ciąg dalszy. Dzisiaj padło na Omegi.DeVille - ciekawy, ładna tarcza, niestety nieco długie uszy i przez to wydawał mi się lekko za duży. AT Blue 41,5mm - kurczę, podoba mi się, super wykonana. Co do wielkości miałem mieszane uczucia, ale wydaje mi się, że jako edc po pracy spokojnie się nadaje. Wersja 38,5mm niestety imo nieproporcjonalna i wygląda dużo gorzej.No i kolejne podejście do Speediego - coraz bardziej mi się podoba, choć przy AT tarcza wyglądała jakoś tak biedniutko (choć to przecież klasyk nad klasyki) Nie wiedziałem, ale się dzisiaj dowiedziałem, że w przypadku Speediego są 2 lata gwarancji (w odróżnieniu od AT i DV - 4 lata).Cenowo - wszystkie podobnie (DV nieco droższy, niż AT i Speedy).Jutro przymiarki do IWC, Zenitha i może Rolka (jeśli będą mieli w GM). Ciągle w grze jest także Panerai - kurczę, zaczynam powoli rozumieć fascynację tą marką ;/ 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5438 #3092 Napisano 23 Listopada 2015 Indywidualna sprawa, ale dla mnie Speedmaster nie ma sobie równych. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 484 #3093 Napisano 23 Listopada 2015 Po tym Speedmasterze nie szukałbym dalej. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #3094 Napisano 23 Listopada 2015 Jak dla mnie to dwa ostatnie Speedmaster i AT 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 80973 #3095 Napisano 23 Listopada 2015 AT, rzecz jasna. De Ville też świetna, ale faktycznie - ciut za duża się wydaje. A ten trzeci, podobny do Japończyków, to co to za zegarek? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 34153 #3096 Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) 4 lata gwarancji dotyczą mechanizmów 8500 i podobnych. Na Speedmastera jest tradycyjne 2 lata, ale tym akurat nie przejmowałbym się. Edytowane 12 Listopada 2017 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #3097 Napisano 24 Listopada 2015 Z tej trojki i tak wybralbym Radiomira A tak na powaznie to spedmaster lub AT. AT wydaje mi sie bardziej uniwersalna, w tej wersji moze byc allround'erem natomiast jezeli zalozysz do niej pasek to moim zdaniem bedzie jej tez "do twarzy" pod mankietem koszuli . Spedmaster na bransolecie, czy z paskiem nadal pozostanie casual'em, co oczywiscie nie znaczy, ze nie mozna go zalozyc do garnituru. Do deVille kiedys sie mierzylem i mnie np. zupelnie nie lezy design tej kolekcji. Jakas taka "dziadkowa". Nie ujmujac nic oczywiscie dziadkom 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #3098 Napisano 24 Listopada 2015 Miałem de ville, speediego i AT. Speedy to inna kategoria i nie ma jak porównać, ale z tych dwóch pozostałych jednak de ville. Klasa i elegancja. AT raczej do koszuli niż garnituru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8464 #3099 Napisano 24 Listopada 2015 Panowie, ale ja nie szukam do gajeru, bo do takich celów już mam Zenitha Elite Dżinsy i koszula - zegar bardziej na popołudnia i weekendy. Ciągle nie jestem zdecydowany i przymierzam dalej 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #3100 Napisano 24 Listopada 2015 Miałem i niebieską AT i Speediego. I nie wiem co Ci polecić...Chyba Speedy lepiej będzie się uzupełniał z Zenithem, AT jest bardziej zbliżona w charakterze, ale za to ma ładniejszą tarczę.De Ville bym odpuścił. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach