zasadas 5443 #976 Napisano 6 Sierpnia 2013 AP robi na mnie dobre wrażenie już od pewnego czasu , co z tego jak na wrażeniach na razie się kończy , a szkoda . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikeb 3 #977 Napisano 6 Sierpnia 2013 Na mnie właśnie nie zrobił. :-) No i słabe jest to że mechanizm z 38-ki przełożyłi po prostu do koperty 41 mm i z tyłu dali wielki pierścień na śrubach a mechanizmu prawie nie widać. No ale to wszystko kwestia gustu. Panerai tez mi się kiedyś nie podobał a dzisiaj jest na mojej liście zakupów i pnie się na niej do góry :-) W każdym razie zarówno Hublot jak i AP RO nie zauroczyły mnie. Szczególnie w kontekście ceny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikeb 3 #978 Napisano 6 Sierpnia 2013 Doprecyzowując: ten styl AP RO stanowiący całość z bransoletą po prostu chyba do mnie nie przemawia. Poza tym dla mnie za mały cyferblat Jakość wykonania niewątpliwie na najwyższym poziomie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #979 Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzisiaj mierzyłem nowego Zenitha Pilota - 48mm. Świetny zegar, wykonanie genialne, dobrze leży na ręce mimo swoich gabarytów. Fajnie rozwiązane ustawianie GMT. i jeszcze Eternę Super KonTiki. Dramat. Tak tandetnie wykonanego zegarka za 7 koła to jeszcze nie widziałem. Bezel chyba z plastiku jest... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5443 #980 Napisano 13 Sierpnia 2013 48mm i leży dobrze na ręce. Jaki masz nadgarstek? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #981 Napisano 13 Sierpnia 2013 Na szczęście jest " normalna " wersja rownież 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #982 Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) 48mm i leży dobrze na ręce. Jaki masz nadgarstek? W porywach 19cm. Nie mieli wersji 40mm ale to musi być miniaturka - wersja damska. Ten zegarek musi być olbrzymi. BTW Sklepy Yes zaczęły sprzedawać zegarki m.in. Eterne i Breila. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez spy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #983 Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Ostatnio przymierzałem Langematika Perpetuala. Wrażenia? Coś wspaniałego. Zegarek jest mały, 38,5mm, prezentuje się wspaniale. Później wrzucę fotkę. Szkoda, że pewnie nigdy nie będę mógł sobie na niego pozwolić, ale warto mieć marzenia . Przymierzałem też TH Carrerę nową, białą. Też jest fantastyczna. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5443 #984 Napisano 13 Sierpnia 2013 W porywach 19cm. Nie mieli wersji 40mm ale to musi być miniaturka - wersja damska. Ten zegarek musi być olbrzymi. BTW Sklepy Yes zaczęły sprzedawać zegarki m.in. Eterne i Breila. W tym cały urok indywidualnego progu akceptacji. Co dla jednych jest miniaturka, dla innych jest wielkością idealną. Mimo akceptacji dużych zegarków to 48mm jest olbrzymią sprawą. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #985 Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja np nie mam aż tak olbrzymiego problemu, żeby zegarek trochę wystawał poza nadgarstek, ale patelni takiej jak ten Zenith czy BP IWC nawet nie przymierzę, bo przy moim nadgarstku wyglądałoby to trochę groteskowo . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #986 Napisano 13 Sierpnia 2013 Rzeczywiście, w gablocie przy innych Zenitach wygląda jak gigant. Ale akurat do tej formy pasuje duży format - czytelność takiego zegarka jest fenomenalna.Tak samo jak Uboat czy Graham w formacie mini to nie byłoby już to samo. Np. Graham Silverstone - też 48mm a leży jeszcze lepiej od Zenitha - kwestia uszu. Meccaniche Veloci bez uszu wydaje się o parę milimetrów mniejszy - do tego wyprofilowana koperta.Ale, dla każdego coś innego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirkozi 12 #987 Napisano 14 Sierpnia 2013 A ja przymierzałem Mido Multifort, wersją 38mm na bransolecie. O taki: Na zdjęciach zawsze mi się podobał i byłem ciekawy jak na żywo prezentują się te pasy i zagłębione indeksy. Przede wszystkim świetnie leżał na ręce (nadgarstek mam 17-17,5cm). Zegarek jest dość chudy i idealnie przylegał. Bransoleta sprawiała wrażenie bardzo solidnej - porządny kawał stali. Dla porównania wersja 43mm była już dla mnie za duża. Gorsze proporcje i na ręce dość niewygodnie. Ale te 38mm - dla mnie świetny EDC z tańszej półki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26837 #988 Napisano 15 Sierpnia 2013 Gdzie przymierzales tego Mido? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirkozi 12 #989 Napisano 15 Sierpnia 2013 W Zurychu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikeb 3 #990 Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) . Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez mikeb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikeb 3 #991 Napisano 15 Sierpnia 2013 Ostatnio mierzyłem PAM 312 i PAM 359. Oba piękne. No i który wybrać? :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #992 Napisano 15 Sierpnia 2013 W środku to samo, więc co ci się bardziej podoba.Ale 312 jest bardziej Panerai'owata. Cyfry nie pasują do PAMów. No i ten, który jest na stanie Bo może się zdarzyć, że nie zdążysz przed końcem roku przy zamawianiu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikeb 3 #993 Napisano 15 Sierpnia 2013 Oba mi się podobają :-)111 przy nich wysiada. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #994 Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) (post do "naprawienia", więcej nie piszę z telefonu napiszę jeszcze raz jak wrócę do domu ) Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black_SRT 27 #995 Napisano 16 Sierpnia 2013 i jeszcze Eternę Super KonTiki. Dramat. Tak tandetnie wykonanego zegarka za 7 koła to jeszcze nie widziałem. Bezel chyba z plastiku jest... Eterna_Super-KonTiki-Limited-Edition-1973_2.jpg No to jestem w szoku, choć z drugiej strony w mojej Kon-tiki był paproch na tarczy (nigdy nie otwierana) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antjama 24 #996 Napisano 1 Września 2013 ja w ten weekend przymierzylem dwa nurki 1. i tutaj niestety zdrowo sie rozczarowalem, poniewaz po zalozeniu na reke zegarek wiele stracil. przede wszystkim za sprawa "plastikowej" obwodki bezela (te czarne widoczne wypustki), ktora nadaje niestety calemu zegarkowi charakter plastikowsci i troche rowniez tandety. spodziewalem sie poteznego tool-watcha, a dostalem zabaweczke. 2. przymierzam sie do tego zegarka juz od dluzszego czasu, kilka okazji na bazarku odpuscilem bo nie bylem przekonany jak toto lezy na nadgarstku i w ogole jak sie bede z nim czul.i tutaj w przeciwienstwie do hamiltona nastapilo pozytywne zaskoczenie. 41mm to idealny rozmiar dla mnie, super sie ukladal na reku, "na oko" jakosciowo tez nie moglem mu nic zarzucic i juz wiem, ze jak tylko sie uda to nastepnej okazji bazarkowej juz nie przepuszcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5443 #997 Napisano 1 Września 2013 Jak jesteś przy nurku i Lonzinie, to przymierz Longines Legend Diver. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwachus 61 #998 Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Korzystając z urlopu udało mi się przymierzyć parę ciekawych modeli;)Grande Reverso Tribute to 1931 - jedyne co mnie rozczarowało to grubość paska bardziej obawa ze może zbyt szybko ulec uszkodzeniu, ale bardzo pozytywne wrażenia jesli chodzi o jakość wykonania zegarka bo czasem można sie spotkać z niedoróbkami kolejnym modelem był Portuguese Chronograph Classic ref IW390403 zegarek wspaniały wykonany na rewelacyjnym poziomie, właśnie szukam chronografu i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jedyny minus to wysokość koperty, chciał bym jeszcze przymierzyć wersje z tarczą ciemną. Edytowane 3 Września 2013 przez kwachus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15721 #999 Napisano 3 Września 2013 A ja se w końcu przymierzyłem GSa SBGH001 Wrażenia... zajebiaszczy, pięknie wykończona koperta, świetny efekt, który daje linia profilu koperty wraz z idealnie wyprofilowanymi uszami. Indeksy i wskazówki pięknie odbijają światło, niebieska wskazówka sekundowa pięknie zmienia kolor w zależności od kąta padania światła. Bardzo wygodna, delikatna, ale zarazem solidna bransoleta, przyjemnie działające zapięcie. Poezja.Żeby nie było tak cukierkowo - mógłby być nieco cieńszy (ta sama przypadłość co w AT). Ale ogólnie, gdybym miał te 20k z haczykiem na zegarek, brałbym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tts 5501 #1000 Napisano 6 Września 2013 1.i tutaj niestety zdrowo sie rozczarowalem, poniewaz po zalozeniu na reke zegarek wiele stracil. przede wszystkim za sprawa "plastikowej" obwodki bezela (te czarne widoczne wypustki), ktora nadaje niestety calemu zegarkowi charakter plastikowsci i troche rowniez tandety. spodziewalem sie poteznego tool-watcha, a dostalem zabaweczke. Dobrze wiedzieć, bo ten model tylko w "pomarańczy" za mną od jakiegoś czasu chodzi - kupiłbym i zapewne czar by prysł z tą plastikową obwódką... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach