Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie Inge to głównie bransoleta, bo koperta AP RO bije jednak na głowę tą od Inge. 

Inge 322701 ma zabójczą bransoletę i zabójczą tarczę. Ten nowy Inge już nie może popisać się równie piękną tarczą. 

Fakt, że minusem 322701 jest nie do końca in-house'owy mechanizm i większa koperta, ale moim zdaniem, to jeden z fajniejszych sportowych IWC i sportowych zegarków w ogóle. 

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co wy z tą neśmiałością w kwestii robienia zdjęć. Mój schemat jeszcze nigdy mnie nie zawiódł ( no może raz). Najpierw zauroczenie renderem czy innym reklamowym trickiem ( ewentualnie może być zdjęcie Karola - to komplement ) - później równolegle szukam informacji i real photo w necie i robię test nadgarstkowy obowiązkowo dokumentowany zdjęciami. Wielokrotnie dzięki rozmyślaniu w domu nt jak zegar wygląda na moim nadgarstku na zdjęciach nie kupiłem zegarków które świetnie wyglądały w necie. ( min współczesny SUB, wspomniany tu nowy Inżynier na ETA czy ultrathiny JLC ) . I odwrotnie - trudno mi się rozstać z zegarkami które mam bo to przemyślane i przepatrzone decyzje. W d...e mam co sobie myślą sprzedawcy i klienci luksusowego salonu bo to ja mam być zadowolony wydając takie pieniądze. Tu pomyłki bywają bardzo kosztowne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście u mnie nie chodzi o nieśmiałość, ja po prostu tracę głową gdy przymierzam zegarki,

i dopiero w samochodzie przypominam sobie że miałem zrobić zdjęcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok Panowie, macie rację - jak się zastanowiłem to... nie robię zdjęć bo mam blisko do salonu jednego drugiego i wolę przymierzyć na żywo i zapamiętać ten obraz w glowie. Nie kupuję zegarków jak świerze bułeczki - codziennie, wiem na co sobie mogę pozwolić i... jak zachodzi taka potrzeba to zakupuję:) Zdjęcia bardziej jak coś robię w zaciszu domowym, w sklepie i tak bym nie uchwycił wyjatkowości poszczególnych modeli :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnosnie Inge 40mm, to bransoleta i koperta sa przeswietne, zreszta caly zegar bardzo mi sie podoba. Do tego idealny rozmiar, bardzo wygodnie sie nosi. Chyba najwygodniejszy zegar jaki mialem.

Edytowane przez kroll_czarli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poszedłem z żoną po jakąś bransoletkę na prezent a udało mi się przymierzyć :) 

pS8sybV.jpg

Koperta świetna, wykonanie również. Fajna tarcza ze słoneczkiem, może za dużo się tylko dzieję na niej :) Bransoleta taka sobie bardzo delikatna i za mocno błyszcząca. Cena ponad 1,3 k.

Drugi dużo ciekawszy :) Nie mogę znaleźć modelu ale może IKS pomoże :) ??

kVCpeKL.jpg

Czarna tarcza i w stali. IMO zajebi... Cena ponad 1,3k ale leżał jak przyklejony. Nie wiem jaki to rozmiar ale garnitura świetna.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wyprofilowane uszy u Orienta, nie dziwie sie że dobrze leżał. Lubie takie.

A ja dziś przy okazji zamierzyłem GW-M5610 i przeszla mi na niego ochota...no chyba że za odpowiednią kwote. Jak dla mnie za nowy dałbym nie wiecej niż 300 pln.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stalowy dzięki. Już koledzy pomogli. Świetny jest ten Orient.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez lata to był zegarek który uważałem za najładniejszy w kolekcji Sinn. Niestety test nadgarstkowy dyskwalifikuje go

BABFBE48-FA44-4DE6-BCCF-B9B0C451650D_zps

Z drugiej strony na żywo swietnie sie prezentuje i leży perfekcyjnie ten model

95C174B0-68AE-4F53-A58F-5901BA0A5B61_zps

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ci nie leży w tym pierwszym modelu SINNa? wg mnie jest ok :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1771098_20150204_184905.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ci nie leży w tym pierwszym modelu SINNa? wg mnie jest ok :]

Mam wrażenie jakbym założył pasek do gazomierza....

Jakoś nie podpasował mi zupełnie.

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie jakbym założył pasek do gazomierza....

Jakoś nie podpasował mi zupełnie.

i to go dyskwalifikuje... zmień w nim pasek ;):]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czar prysl :( Bylem lekko napalony na niebieski master model ale te uszy stercza jakbym mial reke 15latka. PO lezy idealnie a ten nie. Chyba zmienie cele ;)

post-68673-0-65676900-1423234300_thumb.jpg

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Niestety, model świetny ale grubość i profil uszu odbiera mu sporo uroku na nadgarstku. Sam byłem czarnym modelem zauroczony do przymiarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, model świetny ale grubość i profil uszu odbiera mu sporo uroku na nadgarstku. Sam byłem czarnym modelem zauroczony do przymiarki

Zegarek wydawal sie cienszy, moze dlatego ze nosze normalnie Planet Ocean. Jest bardzo lekki i bardzo przyjemny w dotyku. Kolorystycznie jest swietny i bylem pod wrazeniem wykonczenia. Co mi sie jednak nie spodobalo to jak czulem bransolete. Wydawala sie cienka i przez to tania. Myslalem tez ze to blizej do sandwich dial i z bardzo bliska widac ze luma nie jest zawsze nalozona idealnie w otworach. Zdziwilo mnie ze trzymali zegarek z wyciagnieta koronka no ale nie kupowalem to nie moje zmartwienie :D

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj byłem zobaczyć na żywo BBB,

am1I4eQ.jpg

BB jednak bardziej do mnie przemawia :) W Danii podwyżek jeszcze nie było ale miła pani powiedziała, że na dniach się to zmieni.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie największym problemem tego zegarka jest brak daty i zbyt duża powierzchnia polerowanych elementów bransolety.

Wprawdzie w GMT Master także mam polerkę,ale jednak jej powierzchnia jest procentowo mniejsza w stosunku do powierzchni satynowanych.Grubość jest dla mnie akceptowalna.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vlepek

7dd3e9610a271b9e12c493d68036d49f.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nowy?Skad te rysy na bezelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vlepek

Na nowych zegarkach jest coś takiego jak folia ;)

Wydaje mi sie że folia jest tylko na szkiełku,na bezelu nie daje sie folii,ale mogę sie mylic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie największym problemem tego zegarka jest brak daty i zbyt duża powierzchnia polerowanych elementów bransolety.

Wprawdzie w GMT Master także mam polerkę,ale jednak jej powierzchnia jest procentowo mniejsza w stosunku do powierzchni satynowanych.Grubość jest dla mnie akceptowalna.

Nie pomyliło Ci się coś? Przecież bransoleta w Tudorze Black Bay jest cała szczotkowana. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaję mi się, że mikolaj78 pisał o Omedze 300, tylko się posty pomieszały...

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi