sanik 81291 #1801 Napisano 3 Marca 2016 U mnie dziś taki zestaw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouAreNext 14 #1802 Napisano 3 Marca 2016 Lort bardzo dobre podsumowanie i podejście. Czytając pewne wypowiedzi na forum but w butonierce czlowiek się łapie za głowę. Niektórzy juz tak przesadzają z tą klasyczną elegancją, jakością i podejściem, że robią z siebie i wyglądają jak klauny dosłownie, przy kazji uważając ze buty ponizej 800pln do niczego się nie nadają i nie warto ich kupować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1803 Napisano 3 Marca 2016 Z podobnych powodów przestałem tam wchodzić i czytać cokolwiek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #1804 Napisano 4 Marca 2016 Lort bardzo dobre podsumowanie i podejście. Czytając pewne wypowiedzi na forum but w butonierce czlowiek się łapie za głowę. Niektórzy juz tak przesadzają z tą klasyczną elegancją, jakością i podejściem, że robią z siebie i wyglądają jak klauny dosłownie, przy kazji uważając ze buty ponizej 800pln do niczego się nie nadają i nie warto ich kupować. i z tego tez powodu zapytam tu , aby mnie nie zlinczowano na bwb .Szukałem sobie butów i w sumie po przejazdach po Wrocławskich galeriach zerknąłem u siebie na wiosce i znalazłem markę Kubarski, kupiłem, 179,00 pln. ładna granatowa skóra z zewnątrz i wewnątrz, szyte (przynajmniej na zewnątrz nić jest ) ponoć polska firma, ale informacji jak na lekarstwo, nawet na bwb nie ma wzmianki o tej firmie.Trochę mnie to zdezoriętowało, może to jakiś szmelc, choć skóra wygląda na solidną.Macie jakieś doświadczenia, jakieś opinie, ktoś użytkował już takie buty? 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 301 #1805 Napisano 4 Marca 2016 @lord bez panów mi tu proszę.Człowiek nieświadomie kupuje bo się nie zna a później się dziwi że się śmieją.Są pewne kanony.To tak jak ludzie kupują garnitur i mają za długie rękawy albo nogawki i mówią że tak ma być.Albo jakiś srebrny, błyszczący. Równie dobrze można iść na rynek i kupić jakieś koszmarki ala ciżemki itp.Ja bym chciał aby mnie uświadomili jak np. założę skarpety i sandały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lort 3084 #1806 Napisano 4 Marca 2016 prosić możesz Panie Remy mnie śmiech Twój czy kogoś innego naprawdę nie rusza.kanony śledzę i kieruję się swoim gustem.nie wiem jakie ludzie kupują garnitury i czy mają jakieś koszmarki a'la ciżemki.ja się siebie nie wstydzę, co więcej ludzie w moim otoczeniu nawet mnie się nie wstydzą. shock nie toleruję jednak wypowiedzi; kup pośmiejemy się. uważam że to nieelegancko...przecież jakieś kanony zachowania obowiązują.ja na przykład nigdy nie kupiłbym butów marki New Balance, bo w mojej ocenie są brzydkie.ale to że ktoś w nich chodzi to nie znaczy że mam mi być go żal i mam się z niego śmiać. tym bardziej że założy je do dziwnych spodni i koszuli w kratę trochę obok tematu....jesteśmy na forum zegarkowym już raz zareagowałem jak ktoś w temacie o VC overseas napisał że ktoś kto kupił dany model jest ignorantem (w domyśle głupi) i naraża się na śmieszność znawców. chodziło o zastosowany mechanizmod razu odpisałem na taki post że ja jestem posiadaczem takiego zegarka.chwila konsternacji i przeprosiny, bo ktoś nie miał tego na myśli co napisał.prostując nie jestem/byłem posiadaczem tego modelu podobnie napisałem tu o tych butach, przyznaję trochę prowokacyjnie, ale tak działają na mnie teksty w stylu "pośmiejemy się" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouAreNext 14 #1807 Napisano 4 Marca 2016 mnie na przykład śmieszą takie rzeczy z w/w forum chyba nawet na imprezę w remizie to się nie nadaje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #1808 Napisano 4 Marca 2016 Środkowe buty są ok, ale ostatnie? Białe skarpetki do czarnych oksfordów? Nie licząc fasonu butów to do niedawna klasyka polskich wesel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouAreNext 14 #1809 Napisano 4 Marca 2016 nie chodzi mi o same buty, a o całe zestawienie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 301 #1810 Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) 1. Bardzoł ładne. Ciekawe połączenie w klasycznych broksach.2. Jak ktoś lubi burgund itp. (To tak jak z kolorowymi chinusami- jeden by nie założył, drugi nawet kanarkowe).3. Ostatnie buty to klasyczne wiedenki na których ktoś ćwiczył robienie lustra. Spodnie nie pasują- prawie jak dres do zegarka "garniturowego". @lordPrzegiołem z nabijaniem się ale sam wolałbym usłyszeć takie słowa niż wydać 500zł na takie buty z powodu niewiedzy o wiejskim tuningu. Edytowane 4 Marca 2016 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1811 Napisano 4 Marca 2016 prosić możesz Panie Remy trochę obok tematu....jesteśmy na forum zegarkowym już raz zareagowałem jak ktoś w temacie o VC overseas napisał że ktoś kto kupił dany model jest ignorantem (w domyśle głupi) i naraża się na śmieszność znawców. chodziło o zastosowany mechanizmod razu odpisałem na taki post że ja jestem posiadaczem takiego zegarka.chwila konsternacji i przeprosiny, bo ktoś nie miał tego na myśli co napisał.prostując nie jestem/byłem posiadaczem tego modelu podobnie napisałem tu o tych butach, przyznaję trochę prowokacyjnie, ale tak działają na mnie teksty w stylu "pośmiejemy się"Z tego co pamietam to był to tekst Magika do mnie , bo wtedy akurat miałem tego VC, 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouAreNext 14 #1812 Napisano 4 Marca 2016 Widzisz Remy, dla ciebie i kolegow z bwb fajne i klasyczne, a dla innego wiesniackie i dla klauna. Tylko mam wrazenie ze pewni uzytkownicy uwazaja sie za guru i tak jak mysla jest jedyna opcja do przyjecia i inni sie nie znają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12794 #1813 Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) @YouAreNext, Twój post jest dowodem na zgubność lansowania tezy, że o gustach się nie dyskutuje. Inna sprawa, że podwinięte"na rybaka" dżinsy, to faktycznie szczyt wiochy nie mający nic wspólnego z klasyczną męską elegancją (chyba, że jako BTW na plaży). Edytowane 4 Marca 2016 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #1814 Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Mi na przykład dużo bliżej jest takiego stylu Niż takiego Ale ogólnie mam w tyłku jak kto chodzi ubrany, (jedynie tylko białe frotowe skarpety do sandałow przyciagaja mój wzrok,) i mam nadzieję że większość ludzi tak samo patrzy na mnie Natomiast drażnią mnie komentarze ludzi "wyroczni" którzy uważają się za jakieś autorytety w tej dziedzinie Sent from my E6653 using Tapatalk Edytowane 4 Marca 2016 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #1815 Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Mi na przykład dużo bliżej jest takiego stylu spodni wpuszczonych czy zawieszonych na butach nie ogarniam ale sam myślę nad takimi butami do jeansów - buty, które w razie "W" mają znieść wszystko a przynajmniej tak mają wyglądać Edytowane 4 Marca 2016 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #1816 Napisano 4 Marca 2016 Do butów jest inny krój jeansów aka "Boot Cut Jeans". Spodnie takie(nie tylko jeansy) powinny mieć większy "hem"-"leg opening" wtedy buty mogą się zmieścić w spodniach., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #1817 Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) ja się tam nie znam ale wydaje mi się że kupując jeansy "straight" a nie jakieś "skiny fit" czy inne rurki problem sam znika Edytowane 4 Marca 2016 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #1818 Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) przechodziłem wczoraj Chmielną więc zajrzałem i przymierzyłem, powiem szczerze Laoke nie są tanie ale zakochałem się, chyba zaczynam się starzeć na szczęście nie było dla mnie rozmiaru z męskich, a na damskie za 1K nie dałem się namówić choć leżały idealnie Edytowane 6 Marca 2016 przez Pawel2499 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejko 27 #1819 Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) Widzisz Remy, dla ciebie i kolegow z bwb fajne i klasyczne, a dla innego wiesniackie i dla klauna. Nie sądzę aby przez kogokolwiek świadomego, te buty uważane były za wieśniackie czy dla klauna. Fakt - pierwsze brogsy, połączenie czarnej skóry z niebieskim zamszem może nieco ekscentryczne - ale pozostałe to już czysta klasyka. Na zdjęciach razić może zestawienie. Łączenie czarnych oksfordów wypolerowanych na lustro z różowymi spodniami i białymi skarpetami trąci imprezą w remizie strażackiej, podobnie te spodnie w kolorze firanki z PRL-owskiego DT w przypadku burgundowych brogsów. Da się też zauważyć, że w każdym przypadku te buty są za małe, przez co szpara przyszwy tworzy V zamiast łączyć dwa elementy po związaniu. Nie rozumiem dlaczego kupując buty zapewne za sumę czterocyfrową ktoś zgadza się na takie coś. W moich oksfordach za 400 zł, szpara jest równiutka, a obie części przyszwy równoległe do siebie. Opiniami na forum BwB bym się średnio sugerował, bo to w wielu przypadkach ludzie mocno oderwani od rzeczywistości - i nie bójmy się tego powiedzieć, klasyczne snoby. Będą chwalić prezentowane spodnie do momentu, aż im nie napiszesz, że są one z Lidla za 40 zł. Oni nie oceniają efektu, tylko sumę PLN jaką się wydało na daną "stylizację", przy czym efekt jest nieraz równie kiepski jak w przypadku ubrania się w przypadkowe ciuchy zakupione od złotówki za kilogram w pierwszym lepszym secondhandzie. kupię specjalnie żeby Pan Remy mógł się pośmiać...... Tu nawet nie o śmieszność jako taką chodzi tylko o fakt, że za chwilę (wraz ze wzrostem świadomości) sam dostrzeżesz wadę w postaci sterczącego noska i będziesz czuł się w takich butach po prostu źle. Sam też kiedyć miałem takie podejście. Co mi szkodzi kolejne przeszycie, asymetria, zadarty nosek, kiepska jakość skóry - ważne, że mi się podoba i są jako tako tanie. Tyle, że rok później zaczynałem czuć się w nich źle, jako posiadacz butów prawie dobrych i w rezultacie lądowały w kontenerze PCK. Szkoda po prostu kasy. Klasyka daje gwarancję, że dopóki but się nie rozpadnie, będziesz w nim wyglądał dobrze. Po jakimś czasie zmniejsza się po prostu tolerancja na takie odstępstwa od normy i wszystkie ubrania które były prawie dobre, prawie nieźle wykonane, prawie klasyczne lądują w koszu. Szkoda kasy.Tym bardziej w przypadku lotników, które są butami bardzo formalnymi i w których przypadku po prostu wypada aby były zgodne z ogólnie przyjętym wzorcem. Edytowane 6 Marca 2016 przez dejko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #1820 Napisano 6 Marca 2016 Wydaje mi się, że takie generalizowanie jest krzywdzące. Wielu forumowiczów KMZiZ jest jednocześnie forumowiczami BwB. Stąd choćby wspólne inicjatywy. I na pewno takie sformułowania to nic przyjemnego. Sam regularnie czytam tamto forum, a nie uważam się za snoba. Trochę kultury. 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24312 #1821 Napisano 6 Marca 2016 Na forum BWB jest bardzo dużo studentów i osób które zaczynają przygodę z elegancją, a też nasz rynek jest naprawdę raczkujący i mało kto kupuje buty w cenie lepszego Orienta, więc opinie kolegi dejko są mniej więcej tyle warte co pisanie, że na kmziz liczy brand i im więcej napisów Rolex, Panerai i Omega tym lepiej 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejko 27 #1822 Napisano 6 Marca 2016 Sam regularnie czytam tamto forum, a nie uważam się za snoba. Trochę kultury. Dlatego napisałem, że to w wielu przypadkach ludzie oderwani od rzeczywistości, a nie, że wszyscy którzy są tam zarejestrowani, a tym bardziej wszyscy którzy je czytają. I nie widzę tu żadnego generalizowania. Istnieje tam aktywna grupka osób (mniejsza o nicki) sprawiających wrażenie kółka wzajemnej adoracji, z różnych powodów posiadająca względy stowarzyszenia, których uwagi po prostu zniechęcają. Poza tym, jak widać w tym temacie również zdarzają się osoby, które zniechęciły się do tego forum. Zapewne nie z powodu panującej tam przyjaznej atmosfery. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #1823 Napisano 6 Marca 2016 Nie zważając na powyższe wywody pochwale sie dzisiejszym zakupem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24312 #1824 Napisano 6 Marca 2016 To kiedy czas na Loake ? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #1825 Napisano 6 Marca 2016 Jak będą mieli mój rozmiar w sklepie z męskich oczywiście a na razie ojczysta firma Pilpol w rozmiarze 38 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach