żeglarz 103 #5776 Napisano 24 Czerwca 2022 Na butach się nie znam - ale moje mi się podobają . 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85594 #5777 Napisano 24 Czerwca 2022 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
żeglarz 103 #5778 Napisano 25 Czerwca 2022 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17045 #5779 Napisano 4 Lipca 2022 polecicie jakieś Penny Loafers? chciałbym się do nich przekonać bo kiedyś miałem ale długo nie zagrzały miejsca. W ramach testu myślałem o okolicach 400-500zł co dodatkowo utrudnia sprawę. Patrzyłem na KH ale ich odcienie brązu mnie nie przekonują (aczkolwiek o ile nie znajdę nic innego to może na nich stanie). Najchętniej znalazłbym coś w odcieniu Berwick Burgundy ( taka wiśniowo brązowa skóra - podobna do klasycznych Timbów 2eye) 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85594 #5780 Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Jan napisał(-a): polecicie jakieś Penny Loafers? chciałbym się do nich przekonać bo kiedyś miałem ale długo nie zagrzały miejsca. W ramach testu myślałem o okolicach 400-500zł co dodatkowo utrudnia sprawę. Patrzyłem na KH ale ich odcienie brązu mnie nie przekonują (aczkolwiek o ile nie znajdę nic innego to może na nich stanie). Najchętniej znalazłbym coś w odcieniu Berwick Burgundy ( taka wiśniowo brązowa skóra - podobna do klasycznych Timbów 2eye) https://patine.pl/loafer-77040-cambridge-burdeos.html I nie szukaj taniości Edytowane 4 Lipca 2022 przez kornel91 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17045 #5781 Napisano 4 Lipca 2022 niby tak ale moj brak 100% przekonania nie skłąda się z ich ceną, to jednak nie zegarek 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85594 #5782 Napisano 4 Lipca 2022 7 godzin temu, Jan napisał(-a): niby tak ale moj brak 100% przekonania nie skłąda się z ich ceną, to jednak nie zegarek No ale tutaj będziesz zadowolony jak nie będę pasować odeślesz do sklepu 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17045 #5783 Napisano 4 Lipca 2022 To wiem, ja sie do stylu muszę przekonać ehh przepatrzylem siec i ciezko 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_X 2334 #5784 Napisano 5 Lipca 2022 77040 i 77041 są świetne . Jukon to fajne klasyczne kopyto , noszę je z jeansami , chino , spodniami eleganckimi - mega uniwersalne buty . Ja mam brązowe ale chętnie wziąłbym bordo gdyby dostępny był mój rozmiar , a sam sklep POLECAM . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #5785 Napisano 7 Lipca 2022 W dniu 22.06.2022 o 23:37, KRISTOF_KON napisał(-a): 🤗 Świetne Jordanki. Jaki to konkretnie model ? Może podlinkujesz ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #5786 Napisano 8 Lipca 2022 (edytowane) Doradźcie którą wersję kolorystyczną wybrać. Służbowe czarne Z6S na tyle mi się spodobały, że postanowiłem kupić sobie coś prywatnie, tym razem celuje w model zephyr. Więc który kolor ładniejszy? Edytowane 8 Lipca 2022 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 727 #5787 Napisano 8 Lipca 2022 Godzinę temu, albiNOS 01 napisał(-a): Więc który kolor ładniejszy? mi zawsze wydawało się, że "ładniejszy kolor" to rzecz gustu i indywidualna sprawa Z drugiej strony - chyba większość wybiera "pustynne" ew zbliżone więc bierz Coyote 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85594 #5788 Napisano 8 Lipca 2022 Ja mam te jasno beżowe więc kto co lubi 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21174 #5789 Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) Ja mam zielone, bo pustynne kupiłem Haix. Gdyby nie to brałbym te środkowe w środkowym rzędzie. Edytowane 15 Lipca 2022 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1786 #5790 Napisano 13 Lipca 2022 Służbowe masz czarne, więc jakieś jasne.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21174 #5791 Napisano 17 Lipca 2022 Rozdziewiczenie😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4555 #5792 Napisano 18 Lipca 2022 W dniu 7.07.2022 o 15:53, proki1971 napisał(-a): Świetne Jordanki. Jaki to konkretnie model ? Może podlinkujesz ? To chyba Jordan AIR 11 CMFT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21174 #5793 Napisano 18 Lipca 2022 Pierwsze testy i pierwsze wrażenia. Dość niemiłe rozczarowanie dotyczące twardości, zarówno podeszwy jak i ogolnie calego buta. Pewnie muszą się ułożyć, nieco "udeptać". Zwłaszcza , że porównuję je do rozklepanych Magnum Cobra. Pierwszy dzień, pierwsze koty za płoty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4419 #5794 Napisano 18 Lipca 2022 Wkręciłem się bardziej w pracę ze stopą i postanowiłem tą pracę wesprzeć odpowiednim obuwiem. Dodatkowo im głębiej wchodzę w temat projektowania butów tym bardziej jestem zdziwiony jak się projektuje buty. Najbardziej szokujące było dla mnie odkrycie faktu, że ściskanie palców w bucie i co za tym idzie, deformowanie stopy wynika tylko z jednego powodu, którym jest design obuwia Dochodzi też temat podwyższonej, względem palców, pięty. To również nie jest naturalna pozycja w której powinna pracować stopa. Długo szukałem butów spełniających założenia "barefoot". Wybór jest spory ale większość ma słaby design i trzeba zamawiać poza granicami kraju a to utrudnia życie. Trzecie podejście i trafiłem na firmę WILDLING i ich model Tanuki Yoru Główne cechy: - cienka 3,5mm podeszwa - niesamowite czucie podłoża, da się wyczuć nawet nierówne łączenia kostki brukowej a to wpływa na sensoryką i stymulacę - płaskie bez tzw. dropu gdzie pięta jest kilka mm wyżej niż palce - jedne z najlżejszych butów świata ważące w zależności od modelu 56-151g - szeroki tzw. toebox czyli miejsce na palce - to pozwala dobrze pracować niezgniecionej butem stopie - wykonane w 75% z papieru Washi produkowanego w Japonii - bardzo etyczna i zaangażowana społecznie firma nie produkująca w Chinach Pewnie większość z Was to zleje ale gdyby ktoś był zainteresowany tematyką i filozofią barefoot to mogę podesłać najciekawsze profile na Insta. Nie oszalałem nagle i nadal mam inne buty a nawet je noszę Ale musze przyznać, że wolność w bucie jaką czuję gdy noszę Wildligi, powoduje, że nie mam ochoty już nosić innych butów. Na jesień/zimę kupię coś z grubą podeszwą. Te moje są ekstremalnie cienkie i jest to mocne doznanie w początkowym etapie kiedy się adaptujemy. Zdecydowanie "trudny" model na pierwszy raz. Głównie zależało mi na wyglądzie więc tym się kierowałem w pierwszej kolejności. Przy okazji wybrałem bardzo fajną i zaangażowaną firmę co jest dużym plusem. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrado77 164 #5795 Napisano 18 Lipca 2022 kolego @pisar, świetne te buty. Dostępne są u nas w kraju czy trzeba szukać za granicą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trojin 453 #5796 Napisano 18 Lipca 2022 @pisar Ja juz 7 lat uzywam Merrell-e i zwiedzily ze mna pare krajow. Nie wyobrazam sobie lepszych, zwlaszcza na lato 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4419 #5797 Napisano 19 Lipca 2022 8 godzin temu, konrado77 napisał(-a): kolego @pisar, świetne te buty. Dostępne są u nas w kraju czy trzeba szukać za granicą? Tylko bezpośrednio u producenta w Niemczech. Ale przy zakupie minimum 2 par masz wysyłke free. Dodatkowo pierwszy zwrot również free. Obsługe i serwis mają rewelacyjnà! 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4419 #5798 Napisano 19 Lipca 2022 7 godzin temu, Trojin napisał(-a): @pisar Ja juz 7 lat uzywam Merrell-e i zwiedzily ze mna pare krajow. Nie wyobrazam sobie lepszych, zwlaszcza na lato Merrell jest jednym z kandydatów na kolejne zakupy 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 325 #5799 Napisano 19 Lipca 2022 Pięciopalczaste Vibramy i każdy palec "robi co chce i jak chce" 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5800 Napisano 19 Lipca 2022 Powitoł @pisar- dobrze rozpisane i konkluzje podobne do moich. Różnica tylko taka, że ja nie dam rady chodzić w cienkiej podeszwie. Nie znoszę odczucia dziabania przez podeszwę, szczególnie, że nawet człapiąc po mieście zdarza się np. po tłuczniu sporo przejść. Z tanich i stosunkowo dostępnych znosiłem parę szmacianych nike capri - szerokie palce, spadek minimalny/zerowy. Teraz trzeci... albo nawet czwarty sezon chodzę w skórkowej wersji. Tylko w upały czuć, że buty przeszkadzają 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach