Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ile teraz takie alfonsiaki kosztuja? 🤭
Tak mi sie tego typu loafersy zawsze kojarza 😅

285 euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.05.2024 o 09:22, burt napisał(-a):

Szukam dobrego obuwia bhp (adidasy bhp) do 200zl.

Bardzo dużo chodzę w pracy i dźwigam.

Zależy mi na wygodzie i wytrzymałości oraz amortyzacji. (chodzi mi o kolana tj stawy)

Wiem że to nie to co szukasz, ale ja użytkuje takie i sobie chwale.

https://www.scruffs.com/scruffs-sabatan-safety-boots.html

Wygodne i wytrzymałe. Do mokrej trawy nie polecam, ale np do magazynu, przy pracach remontowych itp na pewno się sprawdzą.

Na butach roboczych nie ma co oszczędzać, zwłaszcza jak są np pełne 8-9 godz na nogach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysta,löwa,löwa 😁

20240523_125551.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20240523_211323.JPG

20240523_211410.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może  ktoś  miał  Meindl  Safari  i może  wrażenia  swoje  napisać ?  Martwi mnie głównie mała twardość podeszwy -  nie ma inf. nigdzie - ale raczej A lub A/B.  Kupiłem ostatnio Salewy Trainer 2 i  słabe strasznie - podeszwa po dwóch wyjściach w góry ma widoczne mechaniczne uszkodzenia. Do tej pory nosiłem głównie Lowy: Tibet  i pozostałe  z serii wojskowej : Elite Desert, Elite Mountain  oraz Mountain  GTX -  pancerne  buty i świetnie się trzymały aż po 8-10 latach  pianka PU się rozsypała. Teraz chciałbym spróbować coś delikatniejszego - ale tylko odrobinę 😁. Mam co prawda Lowa Z6s  - ale  w  góry to za delikatne jednak. Pierwotnie wpadły mi w oko  Meindl Desert Defence  - tylko w moim rozmiarze na Olx i All.  są  kilkuletnie  i na pewno pianka pu szybko poleci. A  w sklepach cena jest dość wysoka. Stąd pomysł na Safari 🙂

Screenshot_20240525-121946_Gallery.jpg

Edytowane przez łowca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, łowca napisał(-a):

Może  ktoś  miał  Meindl  Safari  i może  wrażenia  swoje  napisać ?  Martwi mnie głównie mała twardość podeszwy -  nie ma inf. nigdzie - ale raczej A lub A/B.  Kupiłem ostatnio Salewy Trainer 2 i  słabe strasznie - podeszwa po dwóch wyjściach w góry ma widoczne mechaniczne uszkodzenia. Do tej pory nosiłem głównie Lowy: Tibet  i pozostałe  z serii wojskowej : Elite Desert, Elite Mountain  oraz Mountain  GTX -  pancerne  buty i świetnie się trzymały aż po 8-10 latach  pianka PU się rozsypała. Teraz chciałbym spróbować coś delikatniejszego - ale tylko odrobinę 😁. Mam co prawda Lowa Z6s  - ale  w  góry to za delikatne jednak. Pierwotnie wpadły mi w oko  Meindl Desert Defence  - tylko w moim rozmiarze na Olx i All.  są  kilkuletnie  i na pewno pianka pu szybko poleci. A  w sklepach cena jest dość wysoka. Stąd pomysł na Safari 🙂

Screenshot_20240525-121946_Gallery.jpg

Miałem w łapach. Wydają się solidne. A co do wymiany podeszwy gdzieś mam namiar firmę która wstawia vibrama. Mi zrobili magnumy długie. Jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze nałożenie i testy domowe.

Buty z pudełka sztywne,twarde. Podobnie było z Zefirkami- na początku drewniaki,po tygodniu pięknie się ułożyły i są bardzo wygodne. Wysoka sznurowana cholewka zapewnia bardzo dobrą stabilizację stawu skokowo -goleniowego. Podeszwa bardzo sztywna,gruba o agresywnym bieżniku. Zero poślizgu na gresie ( z Zefirkami bywa różnie). Zobaczymy jakie będą odczucia z użytkowania w terenie. No i cool factor wysoki😁

20240527_095752.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.05.2024 o 05:36, TomcioMiki napisał(-a):

Oj uwierz że te czerwone bardzo wygodne,takie lekkie przewiewne cichobiegi, a i podobają mi się 🤗🤗🤗

Ostatnio jak byłem u Adidasa to te mi się podobały, z serii Jamajka 🤗🤗

sl-72-rs-shoes.jpg

A ja takie właśnie sobie sprawiłem, a już niedługo pół wieku na karku będzie. Fajna jest ta seria

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciepło się zrobiło więc wszystkie haixy do piwnicy.

Te 2 pary na zmianę zaspakajają 100% moich miejskich letnich potrzeb obuwniczych.

Ecco Terracruise

2facbcf6aeef9b79256d99bb16dcea2d.jpg

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wtch.ghst

Kilka zakupów z ostatniego miesiąca (ostatnie jeszcze nie dojechały) ;)

kUHwQwu.jpeg

8y7WjNE.jpeg

QfV1pfo.jpeg

wZosSx1.jpeg

rRwoYwP.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie obecnie zestaw Nike/Jordan wygląda tak 😁 Yeezy leżą w szafie przy wyjściu i powoli coraz częściej wskakują na nogi 😛 czekamy na pełnoprawne lato 😁

IMG_8731.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Ceteth napisał(-a):

A u mnie obecnie zestaw Nike/Jordan wygląda tak 😁 Yeezy leżą w szafie przy wyjściu i powoli coraz częściej wskakują na nogi 😛 czekamy na pełnoprawne lato 😁

IMG_8731.jpeg

Ja jeszcze trochę w sandałki wskoczę , tak jest najwygodniej latem 🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Jak szaleć, to szaleć 😉

IMG_20240608_203017.jpg

Czad 🔥🔥🔥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ja jeszcze trochę w sandałki wskoczę , tak jest najwygodniej latem 🤗🤗

Ja od dzieciaka mam awersję do jakiegokolwiek „otwartego” obuwia do noszenia na zewnątrz 😛 czasem w domu wciągnę klapki 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Ceteth napisał(-a):

Ja od dzieciaka mam awersję do jakiegokolwiek „otwartego” obuwia do noszenia na zewnątrz 😛 czasem w domu wciągnę klapki 😛 

A ja jak bym mógł to cały rok bym łaził, stopy odpoczywają 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wtch.ghst

Dojechały ;)

9d974298be4bb0cfbd01d83a6a66ccc5.png

WTCH.GHST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy nowy Meindl pustynny. Poprzedni mega panzer. Ten lżejszy. Ładniejszy.

20240621_112847.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Jan napisał(-a):

Takie GYW wpadły 

1000029622_edited.jpeg

Bardzo fajne gratuluję. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kornel91 dziękuję,.to już moje 2 podejście do tej marki. Loafersami byłem (i jestem) zachwycony. Zobaczymy jak bedzie z tymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe taktyczne kondony miejskie barefood 💪😉

BOHEMPIA model Kolda 2.0 czyli but od czeskich sąsiadów

Firma jest znana z produkcji barefoodowych nawiązań do butów typu Vans czy ogólnie klimatu skate

Posiadają oczywiście klasyczne cechy obuwia barefood: 

- płaska podeszwa

- szeroka przestrzeń na palce

- brak ucisku na stopę z którejkolwiek stony…jednym słowem komfort

Ciekawe jest to, że można kupić but w „normalnej” szerokości oraz wersje W czyli wide, która jest jeszcze szersza (dla osób ze stopami +9,5-10cm szerokich)

Pierwszy raz mam do czynienia z butem z konopii i jestem pozytywnie zaskoczony. W upały czuć zdecydowaną poprawę komfortu termicznego w podrównaniu do innych znanych mi materiałów. Nie sądziłem, że różnica będzie tak bardzo odczuwalna!

Szkoda, że tak mało firm używa tego materiału

Pierwszy raz testuję też model wide o powiększonej szerokośći.

Dwa lata z tego typu obuwiem za mną i jest to okrycie, które zrobiło mi rewolucję. Dopiero teraz po dwóch latach zobaczyłem jak wygodny może być but a już noszę barefoot. To tylko dowodzi jak to trudna rzecz aby dobrze dobrać obuwie i jak bardzo nie ma świadomości tego tematu

Jak co to zainteresowanym chętnie odpowiem na pytania, gdyby takie powstały 🤝

Miłego dnia

IMG_2021.jpeg

IMG_2019.jpeg

IMG_2018.jpeg

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi