Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mówię, że to są te same koperty, ale jak dla mnie to prócz szczotkowania są meeeega podobne, ale to moje subiektywne zdanie.

Proponuję Ci porównanie tych kopert na żywo ;) jeśli tak podchodzisz do sprawy to zaraz się okaże że IWC i Omega też zrzynają z Parnisa :)

Moim zdaniem, projekty G.Gerlach nie są najgorsze ich zegarki nie wyglądają źle na zdjęciach i grafikach,  tyle tylko że potrafią spie***olić każdy nawet najlepszy projekt jakością wykonania - temat ten może nie być zauważalny wśród "mniej doświadczonych" klientów, którzy nie mieli w rękach zbyt dużo produktów innych marek, w podobnym przedziale cenowym, ale jeśli ma się porównanie to widać na pierwszy rzut oka że ktoś tam "przymyka oko" na dokładność polerki, wygładzenie ostrych krawędzi, wykończenie koronki, gładkość pracy bezela, jakość mechanizmu itp.  Może i G.G. sprzedaje dużo zegarków - ale jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć żeby sporo było klientów którzy wracają do tej marki... widać też jak kształtują się ceny na rynku wtórnym - nie oszukujmy się, sprzedanie tych zegarków na bazarku czy portalach aukcyjnych, nie jest rzeczą łatwą i sporo się traci na wartości.

Poza powyższym dla mnie często ważniejsze od tego co kupuję, jest to od kogo kupuję... zwracam uwagę na "poglądy i zachowanie" sprzedającego względem np konkurencji, zwracam uwagę na takie rzeczy... ale ja pewnie jakiś dziwny jestem...

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam i jedno przychodzi mi do głowy. Gerlach = sprzedac i zapomnieć.

I zeby nie było sam kiedyś chciałem kupic jeden z ich produktów ale okazało sie ze było juz po ptakach. Na moje szczęście :)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Fokę, Żubra i legendarną PZL-kę i żadnych z nimi problemów nie ma , podejrzewam że w razie usterki nie będzie problemów z naprawą. Panowie to nie są zegarki typu Omega, Tissot , Hamilton, Oris, dlatego nie wymagajcie za wiele, zresztą nie ta półka cenowa. Animozje między tymi dwoma forami były i będą , sięgają one dalekiej przeszłości i dużej niechęci do siebie Prezesów obu forów i jest to bardzo niedobre dla reszty, która nie chce w tym uczestniczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Fokę, Żubra i legendarną PZL-kę i żadnych z nimi problemów nie ma , podejrzewam że w razie usterki nie będzie problemów z naprawą. Panowie to nie są zegarki typu Omega, Tissot , Hamilton, Oris, dlatego nie wymagajcie za wiele, zresztą nie ta półka cenowa. Animozje między tymi dwoma forami były i będą , sięgają one dalekiej przeszłości i dużej niechęci do siebie Prezesów obu forów i jest to bardzo niedobre dla reszty, która nie chce w tym uczestniczyć.

Nie rozumiesz - nie chodzi tu o animozje między prezesami forów. Nie chodzi nawet o to, ze zegarki się psują - droższe też się psują.

Chodzi o podejście do sprawy tzn do klienta. Lubisz Gerlachy, bo żaden ci się nie zepsuł. Niestety doświadczenia niektórych forumowiczów wskazują, że szybko przestałbyś je lubić gdyby jednak któryś okazał się wadliwy, i to wcale nie z powodu samej usterki.

Niestety - w Gerlachu kupujący, który ma zastrzeżenia do produktu jest wrogiem i często jest traktowany nieelegancko (czegośsiępanspodziewałzatakiepiniądze ;) ). Oni po prostu tacy są i inni nie będą. Albo się zgadzasz i podziwiasz, albo jesteś idiotą i wypad. Same zegarki - moim zdaniem niektóre są bardzo ładne, tego nie da się ukryć.

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że druga strona nie wypowiada się o tej reklamacji.

Edytowane przez Maleno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż - nie przepadam za panami z Gerlacha. Ani za ich podejściem do klientów. Ani za ich podejściem do forumowiczów. I nikogo nie nazywam idiotą. Nie wiem, jakeś to "wykminił".

EDIT:

ładnie to tak edytować posta po uzyskaniu odpowiedzi :) ?

Pamiętam kiedyś, jak jeden z użytkowników 'handryczył' się o bezel nietrafiajacy w indeksy godzinowe. Wtedy zdaje się druga strona mogła się wypowiedzieć, co też czyniła.

Oczywiście - to niby tani zegarek. Ale przecież to zegarki perfekcyjne jakościowo, AAA+ i takie tam, więc chyba jednak bezel powinien trafiać w indeksy. Czy nie :)

Oczywiście producent nie czuł się winny, bo i czemu? I tu dochodzimy do sedna - porządny producent z reguły przejmuje się faktem, ze produkt nie spełnił oczekiwań klienta. Zwłaszcza producent typu ambitnej fundacji tworzącej coś wyjątkowego, w małych ilościach. Tymczasem tu jest na odwrót - niektórzy klienci okazują się nie spełniać oczekiwań producenta ;)   

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domyśliłem się :D

Spoko, tylko teraz mój wyglądał głupio - tak "ni z gruszki ni z pietruszki".

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że druga strona nie wypowiada się o tej reklamacji.

No szkoda, może na forum by wyjaśnili dlaczego nie przestrzegają własnego regulaminu i zamiast rozpatrzeć zwrot, który zgłosiłem realizują reklamację i odsyłają zegarek bez powiadomienia właściciela, a kiedy przesyłki nie przyjmuję, po powrocie do nich nagle okazuje się że zegarek jest porysowany i koszt zwrotu to 500zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na drugim forum jest wątek Gerlacha i tam prezes się udziela. Może spróbuj tam napisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Rav_K, proponuję napisać na ich stronie na fb. Z doświadczenia wiem, że to, co wydawało się niemożliwe w korespondencji telefonicznej/mailowej, okazuje się bardzo proste, kiedy pojawia się w miejscu służącym do kreowania dobrego wizerunku firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, jak ja im kiedyś dałem nieprzychylny komentarz, to został usunięty i zablkowali możliwość ich dodawania :) oni to w d..pie wszystko mają, ważne, że sprzedane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Fb są świetne grupy zegarkowe. Czasocholicy, Kolekcjonerzy............. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pale się nie mieści to co tu czytam. Jak można tak klientów traktować. W stanach ta firma już by nie istniała,sprawy sądowe by ją wykończyły a prawo tu przychylne bardziej klientom. Tu ze zwrotami problemów nie ma tym bardziej że podstawy są.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez piotrek39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, jak ja im kiedyś dałem nieprzychylny komentarz, to został usunięty i zablkowali możliwość ich dodawania :) oni to w d..pie wszystko mają, ważne, że sprzedane :)

Jeśli usuną, to kolega może o tym poinformować potomnych w miejscach, gdzie nie usuną. Takie postępowanie to strzelanie do własnej bramki, bardzo krótkowzroczne w budowaniu wizerunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gerlach szykuje trojaczki rocznicowe na 100-lecie niepodległości, zwany Marszałek:

1.tourbilion

2.chrono automatic

3.automat z centralną rezerwą chodu i kołowym datownikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wypowiadam sie o obsludze klienta bo nie wiem jak jest - ja osobiscie nigdy nie mialem zadnych problemow. Raz reklamowalem Enigme i bez zadnych problemow dostalem nowy egzemplarz. Dodatkowo, z nowym zegarkiem dostalem gratisowo bransolete mesh. Jezeli to nie jest dobra obsluga klienta to naprawde nie wiem jak powinna ona wygladac.

Natomiast jesli chodzi o same zegarki to mam wrazenie, ze wiele opinii w tym temacie jest budowanych na podstawie pierwszych modeli wypuszczanych przez Gerlacha, które faktycznie pozostawialy troche do zyczenia. Mysle, ze wynika to z  braku odpowiedniego doswiadczenia producenta na samym poczatku dzialanosci, co powinno byc w pelni zrozumiale. Dotyczy to tak naprawde wszystkich polskich prodcentow, jak i calej masy zagranicznych micro brandow.

Jesli spojrzycie na ostatnie wypusty to naprawde nie ma sie do czego przyczepic. Przez moje rece przeszly dziesiatki, jesli juz nie setki roznych zegarkow w cenie do ok 3 tys zl i ostatni Karaś jest naprawde fantastycznym zegarkiem, ktory plasuje sie w scislej czolowce zegarkow, ktore mialem okazje testowac. Wykonanie stoi na naprawde wysokim poziomie zaczynajac od samego zegarka, poprzez swietnej jakosci pasek, czy ciekawe opakowanie. Niektore elementy, takie jak nowe wypukle szafirowe szklo ze swietnym AR deklasuje wszystko co widzialem do tej pory. Jedynie moja Omega, ktora kosztowala 8x tyle co Karas miala lepsze szklo.

Ale hejtujmy dalej :)

W pale się nie mieści to co tu czytam. Jak można tak klientów traktować. W stanach ta firma już by nie istniała,sprawy sądowe by ją wykończyły a prawo tu przychylne bardziej klientom. Tu ze zwrotami problemów nie ma tym bardziej że podstawy są.

W kazdym kraju by nie istniala, w ktorym jest wolny rynek. Widocznie komentarze sa nieco wyolbrzymione skoro firma ma się swietnie i caly czas sie rozwija oferujace coraz to nowe modele. Gdyby bylo tak fatalnie jak pisza koledzy to nikt by tego nie kupowal. Logiczne, nie? :)

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem "wkładkę higieniczną" na pasek a tu temperatura spadła.

46717d833beec6ca0cd348dbc5fec340.jpg

Wygląda słabo, ale jest całkiem wygodne. Ten pasek jest bardzo miękki, ale nosiłem te wkładki z twardym kroko i było super.

c5888e531cddc3f8e7f6cd8784b60910.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SRU :)

HAL 9000

IMG_8791.jpg

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi