Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość ATCmike

Pilot watch fanclub :)

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Dirty Harry napisał(-a):

O, to dobrze, że tego nie zmienili i nie pogorszyli bransolety IWC :)

Tak, jak napisałem: gdyby mnie naszło na zielonego, to będzie to Stuttgart. Ale póki co mnie nie naszło. Na razie planuję wysłać do firmy mojego, żeby wymienili czarną tarczę na niebieską, pisałem Ci o tym kiedyś. Za 150 ojro mają wymienić tarczę i zrobić "podstawową rewizję". Ponieważ jednak zegarek od chwili zakupu nie schodzi z nadgarstka, to póki co ta wymiana wciąż jest w sferze planów na nieokreśloną przyszłość. Jak mi się chwilowo znudzi, to wyślę i wróci taki:

20241107_142532.jpg

Kurde tak, niebieski na bransie. Mi też to chodziło po głowie... 150 ojro to całkowicie akceptowalna cena. Póki co chcę mieć małego, nowoczesnego pilota na pasiorze :) bo mam za dużo zegarków na bransie a te ich pasiory wyglądają tak jakby można było na nich tiry ciągać.

A podali Ci jakiś termin realizacji wymiany tarczy?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Z bransą w IWC coś pokręciłem - one sa faktycznie na systemie beznarzędziowym :) I tak, zgadzam się luma jest biedna w tych ich pilotach. A Stuttgart Pro jest mega kozakiem. Będziesz kupował zielonego? Bransa, pasek? Ja czekam na pasek z tym nowym zapięciem cos się ociągają z wysyłką

Mi się bardzo ten podoba na bransolecie skonfigurowałbym go pod mechanizm automatyczny i z pełnym deklem tylko szkoda, ze nie można wybrać rodzaju luminescencji ale gdybym zdecydował się na jego zakup to z pewnością poprosiłbym żeby zastosowali niebieska BGW9, na zdjęciu wygląda świetnie, nowości od Laco były prezentowane ostatnio na Time to Watches w Genewie szkoda tylko, ze nie miałem czasu do nich podejść chętnie bym je zobaczył na zywo :)  I ja również zgodzę się z każdym z was, ze ta powłoka luminescencyjna w IWC nie ma najmniejszych szans do tej od Laco  i to mi się najbardziej podoba  w tym zegarku :) 

Screenshot 2026-05-08 at 16-15-10 Laco.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi