Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem jakiś czas temu Exp I 40. Na zdjęciach bardzo mi się podobał / podoba i uważałem, że będzie pasował do mojej kolekcji. W końcu udało mi się przymierzyć:

IMG_2333.thumb.JPG.bc0cd35cc438bdae7e4cf0b4641ea30d.JPG

IMG_2334.thumb.JPG.e09ef5139c0fb809f9903ee3fb5dce9b.JPG

No i jakiegoś "WOW" nie było. Fajny, oczywiście ale na kolana mnie nie rzucił. Do tego na żywo wygląda dość podobnie do mojej niebieskiej AT.

Był też drugi, w sumie dość podobny, który zawsze uważałem za przeładowany i raczej mało udany projekt. Taka przymiarka:

IMG_2335.thumb.JPEG.538e426604684e3a2ce7c1a4c7aa6928.JPEG
IMG_2336.thumb.JPG.212fac911849f54c146227332fcfe06f.JPG

No i na żywo, ten przeładowany Air-King bardzo mi się spodobał. Przeładowanie nie przeszkadza, zegarek jest w mojej opinii po prostu świeży i oryginalny.

No i pojawił się dylemat. Rezygnować z Exp? Zamawiać AK?
Niestety tu gdzie mieszkam nie ma jak przymierzyć ani jednego, ani drugiego. To podstawowy problem, ponieważ najprościej byłoby pochodzić koło tematu, poprzymierzać parę razy i temat by się rozwiązał. Tak zrobiłem z moją AT, nad którą też parę miesięcy "debatowałem". No ale tutaj tak się niestety nie da.

Problemy

A, parę dni później,  w innym salonie, mierzyłem ponownie Exp, AK nie mieli niestety. I drugie wrażenie było zdecydowanie lepsze niż pierwsze. Co tylko pogłębia dylemat.

Swoją drogą to taka raczej smutna sprawa. W Polsce nie da się zrobić prostej przymiarki, a wystarczy wyjechać na Zachód i nie ma z tym problemu.

No niestety, trzeba mierzyć na ręce, bo zdjęcia czy tilmy to nie to samo. Jak masz możliwość jechać jeszcze raz i mierz do skutku. Z drugiej strony jak przyszły moje zamówienia, to byłem prawie pewny, że biorę i przymiarka przed odbiorem tylko to potwierdziła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Musa19 napisał(-a):

Trochę spamu...

20240609_154734.thumb.jpg.80b1f627dc8c00d041c09f44a8e9fae6.jpg

20240609_154851.thumb.jpg.081e2cb93fb2abef4d999d23b2f22471.jpg

20240609_154947.thumb.jpg.e71a35252d803fd6cc997fa10e79308b.jpg

20240609_154956.thumb.jpg.3145409036daae1e1326b07c145cad6d.jpg

20240609_155006.thumb.jpg.ef3ad2af3c9e6bedb907ba82b5203583.jpg

Fajny. 

7 godzin temu, Musa19 napisał(-a):

Ale ten też fajny...🤪

20240609_161502.thumb.jpg.da97934a94dcaaef85592c738da6d552.jpg

Jednak ten fajniejszy.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W tym miesiącu upłynie rok, od czasu gdy w Kruku w Gdańsku odebrałem Daytonę. To był najlepszy zakup zegarkowy w życiu. Im dłużej mam Daytonę, tym bardziej mnie cieszy. Na razie jestem spełniony zegarkowo.

image_50736129.thumb.JPG.9af4f743b798a5d4bf3b8e5b162857c9.JPG
Też pamiętam jak ją odbierałeś , bo kręciłem się obok.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W tym miesiącu upłynie rok, od czasu gdy w Kruku w Gdańsku odebrałem Daytonę. To był najlepszy zakup zegarkowy w życiu. Im dłużej mam Daytonę, tym bardziej mnie cieszy. Na razie jestem spełniony zegarkowo.

image_50736129.thumb.JPG.9af4f743b798a5d4bf3b8e5b162857c9.JPG

Cieszymy się Twoim szczęściem i czekamy na swoje. Dam znać za 5 lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, a_team napisał(-a):

Cieszymy się Twoim szczęściem i czekamy na swoje. Dam znać za 5 lat emoji28.png

Może uda się szybciej, Rolex myśli o takich jak Ty 😉

https://www.gearpatrol.com/watches/rolex-bulle-facility-2029/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2NXptzqFsYaj8K36zq941_gH_pj9pTIEkC548T5108Ioa6V_QnIhb-5nw_aem_AVXM9gQ84jYHoa-eXX_v85RKPwtobACeouh828HbHg_xjY3yARBbFZ8xRTipR9SHkTWM5R8PtyzfnikxmwzMon33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie doczytałeś, wcześniej otworzą jeszcze 2 tymczasowe, żeby zwiększyć produkcję, więc jest szansa na krótszą kolejkę 🙂

As we learned two years ago, Rolex is also opening two smaller temporary manufacturing facilities to boost production in the meantime, with one in Villaz-Saint-Pierre set to open this year and another in Romont opening next year.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Dorian06 napisał(-a):

Jednak ten fajniejszy.

Na żywo jednak ten czekoladowy podoba mi się bardziej. Z tych z czarnym bezelem najbardziej podoba mi się ten w białym złocie, ale ten niestety jest, jak dla mnie podkreślam, za duży - optymalny byłby taki 40 mm i... stalowy.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie doczytałeś, wcześniej otworzą jeszcze 2 tymczasowe, żeby zwiększyć produkcję, więc jest szansa na krótszą kolejkę 
As we learned two years ago, Rolex is also opening two smaller temporary manufacturing facilities to boost production in the meantime, with one in Villaz-Saint-Pierre set to open this year and another in Romont opening next year.

Pobieżnie przejrzałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, mylof napisał(-a):

Bardzo lubię te świetne stylowe zdjęcia, jakie robisz temu doskonałemu zegarkowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Edmund Exley napisał(-a):

Bardzo lubię te świetne stylowe zdjęcia, jakie robisz temu doskonałemu zegarkowi.

Dziękuję, choć mam świadomość, że moje zdjęcia są słabej jakości. Nie wiem dlaczego na iPhonie wszystko wygląda dobrze i ostro, a po opublikowaniu na forum jakość zdjęcia drastycznie spada. 

20 godzin temu, a_team napisał(-a):

Cieszymy się Twoim szczęściem i czekamy na swoje. Dam znać za 5 lat emoji28.png

Dziękuję. Warto czekać na ten zegarek.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 6/10/2024 at 5:53 AM, Musa19 said:

Trochę spamu...

20240609_154734.thumb.jpg.80b1f627dc8c00d041c09f44a8e9fae6.jpg

20240609_154851.thumb.jpg.081e2cb93fb2abef4d999d23b2f22471.jpg

20240609_154947.thumb.jpg.e71a35252d803fd6cc997fa10e79308b.jpg

20240609_154956.thumb.jpg.3145409036daae1e1326b07c145cad6d.jpg

20240609_155006.thumb.jpg.ef3ad2af3c9e6bedb907ba82b5203583.jpg

Ale ten też fajny...🤪

20240609_161502.thumb.jpg.da97934a94dcaaef85592c738da6d552.jpg

Ale super, masz oba??? 😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Bugs napisał(-a):

On zrozumiał 😉

IMG_8821.png

Na szczęście w Polsce nikt nie zwraca uwagi na zegarki (ostatni raz ktoś mnie zapytał o zegarek 6-7 lat temu w sklepie z płytkami), są branże/kręgi gdzie osoby majętne chodzą w T-shirtach a nie w "metkach" kupionych kartą kredytową i/lub pracuje się zdalnie. Osoby z wątku, z którymi spotkałem się w realu i noszą Rolki zdecydowanie mają gdzieś, czy ich model na wtórnym jest teraz po 70k czy po 40k i nie słyszałem, żeby ktoś z nich musiał się odganiać od lgnących pań o wątpliwych ambicjach życiowych. Wychodzi na to, że jak Rolex to tylko w Polsce a grunt to wybierać sobie krąg znajomych, a nie starać się, żeby zostać wybranym. 🙂 

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, memento mori napisał(-a):

Na szczęście w Polsce nikt nie zwraca uwagi na zegarki (ostatni raz ktoś mnie zapytał o zegarek 6-7 lat temu w sklepie z płytkami), są branże gdzie osoby majętne chodzą w T-shirtach a nie butach kupionych kartą kredytową i/lub pracuje się zdalnie, znane mi osoby noszą Rolki i mają gdzieś, czy ich model na wtórnym jest teraz po 70k czy po 40k i nie słyszałem, żeby ktoś z nich narzekał na mało ambitne lgnące panie. Wychodzi na to, że jak Rolex to tylko w Polsce a grunt to wybierać sobie krąg znajomych, a nie starać się, żeby zostać wybranym. 🙂 

Stream Meme Lord music | Listen to songs, albums, playlists for free on  SoundCloud

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, memento mori napisał(-a):

Na szczęście w Polsce nikt nie zwraca uwagi na zegarki (ostatni raz ktoś mnie zapytał o zegarek 6-7 lat temu w sklepie z płytkami), są branże/kręgi gdzie osoby majętne chodzą w T-shirtach a nie w "metkach" kupionych kartą kredytową i/lub pracuje się zdalnie. Osoby z wątku, z którymi spotkałem się w realu i noszą Rolki zdecydowanie mają gdzieś, czy ich model na wtórnym jest teraz po 70k czy po 40k i nie słyszałem, żeby ktoś z nich musiał się odganiać od lgnących pań o wątpliwych ambicjach życiowych. Wychodzi na to, że jak Rolex to tylko w Polsce a grunt to wybierać sobie krąg znajomych, a nie starać się, żeby zostać wybranym. 🙂 

Ja z banku pamiętam, że na zegarkach nie znał się praktycznie nikt, ale na metki ubrań zwracano uwagę - tak ma polska klasa średnia. Natomiast dość duże zdziwienie wywołał pierwszy włoski prezes, który gdy przybył do Warszawy, od razu zapytał o adres dobrego krawca, ale nie gwiazdy, u którego zamówił garnitury. Polacy managerowie się dziwili, że nie kupuje gotowych w sklepie, np. w Zegnie. Jeśli metki nie widać, to co to za luksus? No ale to było 25 lat temu, inne czasy (chyba).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

na zegarkach nie znał się praktycznie nikt, ale na metki ubrań zwracano uwagę - tak ma polska klasa średnia

Z powyższego względu taka "polska klasa średnia" (oksymoron?) lubi pozostawiać metki tam gdzie nie powinno ich być, np. na rękawie marynarki 🤡

Do kompletu obowiązkowo za długie spodnie.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja z banku pamiętam, że na zegarkach nie znał się praktycznie nikt, ale na metki ubrań zwracano uwagę - tak ma polska klasa średnia. Natomiast dość duże zdziwienie wywołał pierwszy włoski prezes, który gdy przybył do Warszawy, od razu zapytał o adres dobrego krawca, ale nie gwiazdy, u którego zamówił garnitury. Polacy managerowie się dziwili, że nie kupuje gotowych w sklepie, np. w Zegnie. Jeśli metki nie widać, to co to za luksus? No ale to było 25 lat temu, inne czasy (chyba).

Waldek, w zakresie zegarków niewiele się zmieniło.
Jeśli chodzi o garnitury, to raczej zmieniło się na minus. Włochów już nie ma, a i polscy prezesi zarabiają nieporównywalnie gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi