Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

@Nomateus po pierwsze gratuluję świetnego zegarka, niech się dobrze nosi i cieszy jak najdłużej.

Co do spotkania, wiesz, że ja bardzo chętnie - daj znać na PW lub tutaj, chociaż szczegóły sugeruję podać zainteresowanym na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, tbn napisał(-a):

Mnie zegarki nie nudzą, ale nudzi mnie już szukanie czegoś, nie chce mi się. Mam już zaledwie dwie sztuki, ale to co lubię i używam. Posiadanie dla posiadania w moim przypadku nie ma sensu. Ja na twoim miejscu nie szukałbym zastępstwa za Ex39, chyba że uważasz że za duży. Wtedy kup 36mm ponoś na zmianę i zdecyduj. Ciężko o fajniejszy edc, który nie rzuca się w oczy, jest od jednej z najlepszych marek, a przy tym  ponadczasowy i wygodny. :)

Dzięki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, machlo napisał(-a):

Samiec alfa musi mieć muskularny zegarek. ;)

Nie tylko, przy stoliku obok śniadanie jadły 3 włoskie pary +-  60 lat. Wszyscy panowie suby 5-cyfrowe, dwie panie ceramiki. Jedna kobieta nawet przy stole nie zdjęła zielonej czapki z żółtą koroną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mroova napisał(-a):

Nie tylko, przy stoliku obok śniadanie jadły 3 włoskie pary +-  60 lat. Wszyscy panowie suby 5-cyfrowe, dwie panie ceramiki. Jedna kobieta nawet przy stole nie zdjęła zielonej czapki z żółtą koroną.

A parasoli i lornetek z koroną (gadżety jakie tu na forum widziałem) nie mieli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, just_nobody07 napisał(-a):

Wątek Rolexa nie zawodzi jak zawsze 😆

@Nomateus, gratuluję. Jeden z niewielu Rolków, które bym chciał 😍👍

no nie mów że takiego EXII byś " nie przytulił".....?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do odbioru sea-dwellera w kruku. Zamówiony z rok temu. Problem polega na tym że w międzyczasie zamówiłem datejusta w dokładnie takim zestawieniu jak chciałem mieć. Odbierać? Skreślą mnie z datejusta? No sam nie wiem. Zależy mi na tym drugim, a nie wyrobie na dwa. I tak będzie musiał pójść do ludzi pewnie ten SD i chyba jeszcze jakiś. Doradźcie coś, bo sam nie wiem.

Edytowane przez mandaryn44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Krystian napisał(-a):

Gratuluję fajnego zegarka, ale wiara niektórych w to, że tylko koronka jest tak porysowana bo ktoś odkładał zegarek na boku, albo zakładał „koraliki” i tylko koronkę porysowały, pozwala mi uwierzyć, że na tym świecie jest jeszcze tylu optymistów i pozytywnie nastawionych do życia ludzi (co jest piękne)

"Ślad koronkowy" nadal silny mimo że widoczny jedynie w makro. Hipoteza jest rozumiem taka że cały zegarek był zajechany, a jakiś podstępny handlarz spawał go całego i polerował tak że ciężko odróżnić od fabryki, na czym spędził luźno z tydzień pracy, ale o koronce zapomniał i dzięki temu forumowi detektywi rozpracowali oszustwo.

a960f485db67c1ca3b9eafc4222a7c6e.jpg

12 godzin temu, szuwi napisał(-a):

Moon leży, panafrika leży, Zenith leży, 300m leży, ostatnio Ball i langusta też. Noszę exa, którego może na coś (ale na co?!?) zamienię :) Stąd myśl o starym subie (jako dodatek do exa lub następcy, a nie replacement)... 

Czyli nosisz w sumie jeden zegarek i to jego chcesz zamienić? 🙂 Ja bym zamienił na Ex-a 36 nowego jak Ci leży ta stylistyka, bo dla mnie Ex39-40 mają zepsute proporcje, tarcza patelnia, tak jak AT 41,5 i DJ41. Ale może lepiej sprzedaj nie wiem, Zenitha, 300, Balla i Langustę 🤷‍♂️.

Edytowane przez nicon

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, nicon napisał(-a):

"Ślad koronkowy" nadal silny mimo że widoczny jedynie w makro. Hipoteza jest rozumiem taka że cały zegarek był zajechany, a jakiś podstępny handlarz spawał go całego i polerował tak że ciężko odróżnić od fabryki, na czym spędził luźno z tydzień pracy, ale o koronce zapomniał i dzięki temu forumowi detektywi rozpracowali oszustwo.

Czyli nosisz w sumie jeden zegarek i to jego chcesz zamienić? 🙂 Ja bym zamienił na Ex-a 36 nowego jak Ci leży ta stylistyka, bo dla mnie Ex39-40 mają zepsute proporcje, tarcza patelnia, tak jak AT 41,5 i DJ41. Ale może lepiej sprzedaj nie wiem, Zenitha, 300, Balla i Langustę 🤷‍♂️.

Zamiast robić dramę, wystarczyłoby wrzucić zdjęcia makro innych części koperty, które unaocznią faktyczny stan i skończą się teorie spiskowe. Tylko zaznaczam uczciwe zdjęcia, a nie takie, jak wrzucają sprzedawcy na chrono, żeby chociaż niczego nie było można zauważyć. :)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nicon napisał(-a):

Ex jest fajny, ale rozważam zamianę na 36, choć nie wiem, czy raczej nie na dj. 

Langusta i 300m zostają, ale pozostałe faktycznie sprzedam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, szuwi napisał(-a):

Ex jest fajny, ale rozważam zamianę na 36, choć nie wiem, czy raczej nie na dj. 

Langusta i 300m zostają, ale pozostałe faktycznie sprzedam. 

To moim zdaniem bardzo dobra droga. Ex36 ma więcej charakteru, DJ bardziej praktyczny i bardziej elegancki z PCL. Zakładam, że myślisz o gładkim/oyster.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, tbn napisał(-a):

To moim zdaniem bardzo dobra droga. Ex36 ma więcej charakteru, DJ bardziej praktyczny i bardziej elegancki z PCL. Zakładam, że myślisz o gładkim/oyster.

Gładki + oyster lub gładki + jubilee. Waham się co do koloru tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, szuwi napisał(-a):

Ex jest fajny, ale rozważam zamianę na 36

Jak to zrobisz to kasuje Cię ze znajomych! :) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, pisar napisał(-a):

Jak to zrobisz to kasuje Cię ze znajomych! :) 

Ok, to nie zmieniam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.01.2024 o 10:09, Nomateus napisał(-a):

14060m vs 16610. Ciężko źle wybrać! ;) 

IMG_1502-1.thumb.jpg.1fe6908a8837513422a6bb3cde27082c.jpgIMG_1487-1.thumb.jpg.2b0088af76183e1d1d6b32d754ac57fd.jpg

"Oba dwa" bardzo ładne. Gratuluję nabytku!

Choć ostatnio data nie jest mi szczególnie potrzebna do szczęścia, to ja wybrałbym chyba jednak16610, nawet pomimo litanii na tarczy :D

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, artme napisał(-a):

Wracaja normalne czasy 😎

Albo chodzi o to ze można go wyrwać za parędziesiąt tyś taniej niż retail ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi