Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

@mario1971 u Ciebie ten 41 leży perfekcyjnie bo masz łapę jak bochen chleba
Imo przy nadgarstku 16-17cm 41 leży jak patelnia, sam mam taki nadgarstek i zamowilem dj 36, 41 u mnie wygląda komicznie.
Ja podejrzewam że@armageddon10 ma obawy bo 36 jest milutki i malutki, nie rzucą się w oczy a mimo wszystko chciałbyś żeby zegar za tyle € przykuwał uwagę

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że nadgarstek nadgarstkowi nierówny i obwód to tylko jedna z wytycznych gdzie u każdego może się inaczej układać. Skupiłbym się jednak też na L2L gdzie przy 16-17 cm te 43 mm w mniejszym DJ leży idelanie. Datejust 41 mm na lug to lug na poziomie 47,5 mm co robi z niego patelnie i zaburza proporcje na mniejszym nadgarstku. Gładki bezel to jeszcze potęguje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, machlo napisał(-a):

36 to po prostu klasyczny wzór w (niemal) idealnych proporcjach. Tłoku nie dostrzegam.
image.thumb.png.d8249f36d2f8924ed276225615778fff.pngimage.thumb.png.a214777a6ca1f52dbd60d7bc320ab7dc.png

Mały. Za mały🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mrstatler napisał(-a):

U mnie pojawił się Starbucks.

jeśli nie czarnego to właśnie tego chciałbym nosić 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawna przymiarka DJ 41mm, nadgarstek dosyć płaski i  pewnie 18cm bo było strasznie gorąco (zwykle 17,5-18).

Większa wersja leżała zdecydowanie lepiej, a 36mm wydawało się małe i mniej proporcjonalne na moim nadgarstku (zdjęć nie mam). Piszę to jako użytkownik małych zegarków które lubię i często noszę. 

IMG_20220714_163250.thumb.jpg.71e4ce454d57e102641937745be3a156.jpgIMG_20220714_163241.thumb.jpg.947b78724fddaa35617f38095de00f8d.jpgIMG_20220714_163241-01.thumb.jpeg.95c41f95aefad91e53d8beeeb78f01b6.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.08.2024 o 09:05, gszydlowsky napisał(-a):

36 leży idealnie

19 mm w uszach  , zwężenie bransolety z 19 do 14 sprawia że zegarek wydaje się mały  , mimo wszystko mi się podoba a stara referencja nie jest alternatywą . 

F221E690-DEFA-4828-890C-5F978236E99A.jpg

Ja chyba wolę proporcje tego z lewej. Do tego rozkład tarczy w 114270 moim zdaniem jest lepszy, mniejsze indeksy. Ale jakbym się decydował to miałbym dylemat, bo jednak walory użytkowe nowego przemawiają na jego korzyść. Głównie luma na indeksach i AR. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, facecik napisał(-a):

Mały. Za mały🙂

Dla mnie 1 mm więcej i już byłoby za wiele w tym modelu, a poza tym nie muszę mieć największego. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Panowie, minusy referencji 1500? Oprócz bransolety, która jest grzechotką. Próbuje sobie wybić z głowy te minimalistyczną pięknotkę.

Dziękować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rozumiem to jako zaletę 41 względem 36? Panowie szczerze mam dylemat  a na decyzję zbyt wiele czasu nie ma.

Musisz mierzyć i oglądać

Kasa teraz pusta , a czekam na DJ, no ale cóż zobaczymy jak zadzwoni telefon o ile zadzwoni kiedykolwiek default_smile.png66870071ca0c582cd7004531d44afe34.jpg&key=0d9663eb9cfea4b7e86394beaecb45d070857f0971b463d1d506a2f4cc6a169e

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Gratulacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, mrstatler napisał(-a):

Kasa teraz pusta , a czekam na DJ, no ale cóż zobaczymy jak zadzwoni telefon o ile zadzwoni kiedykolwiek :)66870071ca0c582cd7004531d44afe34.jpg

Niech się nosi 

Gratuluję 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mrstatler napisał(-a):

Kasa teraz pusta , a czekam na DJ, no ale cóż zobaczymy jak zadzwoni telefon o ile zadzwoni kiedykolwiek :)66870071ca0c582cd7004531d44afe34.jpg

Może być😉 Jak Ci odpowiada rozmiarowo całościowo ten zestaw (koperta + bransoleta), to będziesz zadowolony. Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, przemekspce napisał(-a):

Z prawej fejk.

Żart 😅

Po czym poznałeś? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Po czym poznałeś? 

Mniejszy prześwit zapięcia.

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, przemekspce napisał(-a):

Mniejszy prześwit zapięcia.

To co, fejka wytropiłeś? 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

To co, fejka wytropiłeś? 😅

Od razu w tym samym poście trochę niżej napisałem, że żart😉 #63764

Po prostu zdjęcie skojarzyło mi się z takimi, gdzie porównują fake z ori i miało być śmiesznie🤷‍♂️

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Mario kupiłbyś w końcu oryginalny zegarek a nie tylko foty fejków z Ali robisz emoji16.png

Miarkuj Piciu. Nosisz zielone brzemię, nie przystoi Ci tak plugawym żartem operować. Teraz jesteś Zarząd, cała Polska czyta i ocenia Twoje posty. 😋 

Musisz trzymać poziom! 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi