Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej będzie jeśli admin teraz zamknie temat na kilka dni, bo za chwilę może być już za późno ;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje pytanie wynika stad, iż w przedmiotowym wątku prawie w ogóle nie ma postów o awaryjności rolexow i ewentualnie ich serwisowaniu a w wątku konkurencji pełno jest wpisów dotyczących awarii i problemów związanych z zegarkami marki...

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak zaczyna się, bluźnierstwa, podważanie dogmatów, i zara bedzie dym ;)

Rolex się nie psuje. Rolex ma innowacyjne udogodnienie - emocjonującą możliwość  skorzystania z najlepszego serwisu. 

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie psują się.

Z 200 baksów biere! Mogę być nawet frajerem i przepłacić dwukrotnie.

Bo tu nikt nie ma zegarków. Wszyscy czekają w kolejkach , dyskutują o cenach i wrzucają zdjęcia pustych gablot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jak właściciel umrze to nadal R działa.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Czy mógłby ktoś sprawdzić, bo nie wiem, ale słyszałem, że Rolęx daje gwarancję, że właściciel zegarka nie umrze przed upływem jego gwarancji. Nie dotyczy zegarków lizingowanych i w sprzedaży ratalnej 0% :)

I jak tu nie zaglądać do tego wątku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z innej bajki: czy lotniskowe bramki/ skanery mogą uszkadzać mechanizmy ? Magnesowwanie etc

Zegarek musisz zdjąć do kuwety jak każdy metalowy przedmiot. Niestety Służba Celna nie przejmuje się wartością przedmiotów i taki zegarek może poobijać się o inne przedmioty metalowe w kuwecie, klucze, kable, ładowarki, elektronika. Jednym słowem rysy gwarantowane!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z innej bajki: czy lotniskowe bramki/ skanery mogą uszkadzać mechanizmy ? Magnesowwanie etc

Zwykłych plebejskich zegarków za parę stówek nie uszkadzają, ale z rolexami nie wiadomo. 

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek musisz zdjąć do kuwety jak każdy metalowy przedmiot. Niestety Służba Celna nie przejmuje się wartością przedmiotów i taki zegarek może poobijać się o inne przedmioty metalowe w kuwecie, klucze, kable, ładowarki, elektronika. Jednym słowem rysy gwarantowane!

No nie przesadzajmy...nie zdarzyło mi się jeszcze aby cokolwiek, co włożę do kuwty zmieniło swoje położenie. One przecież tylko powoli jadą na taśmociągu i nic w tej kuwecie nie lata...a jak już ktoś się boi rys od położenia na plastiku to wystarczy zegarek położyć na paszporcie/portfelu, plecaku, pasku...

A nie, przepraszam. Raz uszkodził mi się zegarek podczas kontroli...jak zdejmując upuściłem go na ziemię - no ale to moja wina:P

Edytowane przez pgajlewicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest duży ruch bo nałożył się kilka odpraw to pizgają kuwetami jak popadnie i przepychają je jak popadnie a jedna uderza w drugą - szczególnie na końcu rolek taśmy..., ale jak uważacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest duży ruch bo nałożył się kilka odpraw to pizgają kuwetami jak popadnie i przepychają je jak popadnie a jedna uderza w drugą - szczególnie na końcu rolek taśmy..., ale jak uważacie.

Może maja jeszcze folie wiec się nie porysują

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może maja jeszcze folie wiec się nie porysują

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A jak nie mają to w kondona można sobie włożyć - zegarek - Rolex. ;)

A poważnie jest coś takiego jak pudełko / etui podróżne... i po problemie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można też w normalnym bagażu nadać, zawinięte w majtki na zmianę ;)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To we frotową skarpetę do sandałów - o ile, rzecz jasna, mamy zapas ;)

A poważnie - ryzyko zawsze jest, ale ja kładę między miękkie rzeczy, jak pasek (tu można ułożyć w środku) czy portfel, i jak na razie jest ok.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wizytacji AD na Okęciu stwierdzam że maja znacznie lepsze ceny niz na mieście . Po negocjacjach . Oraz ciut lepsze zaopatrzenie . Np DJ 41 karbowmy niebieski otyster 29,8....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo tu nikt nie ma zegarków. Wszyscy czekają w kolejkach , dyskutują o cenach i wrzucają zdjęcia pustych gablot.

dobre  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka, zmodyfikowany Milgauss calibre 3131

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka, zmodyfikowany Milgauss calibre 3131

https://youtu.be/2IaHpOK5cTY

I recenzja do tego;https://www.forbes.com/sites/elizabethdoerr/2018/09/18/the-first-rolex-tourbillon-in-history-has-arrived-and-rolex-did-not-make-it/#45f9be8f543f

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poważnie - ryzyko zawsze jest, ale ja kładę między miękkie rzeczy, jak pasek (tu można ułożyć w środku) czy portfel, i jak na razie jest ok.

Najlepiej mieć podróżny pokrowiec na zegarek, do prześwietlenie włożyć do tego pokrowca, a pokrowiec do torby podręcznej. Zegarek NIE MUSI być na wierzchu.

Po wizytacji AD na Okęciu stwierdzam że maja znacznie lepsze ceny niz na mieście . Po negocjacjach . Oraz ciut lepsze zaopatrzenie . Np DJ 41 karbowmy niebieski otyster 29,8....

Na Okęciu z założenia mają ceny o 7% niższe niż na mieście. O roleksach ciężko się dyskutuje w kwestii ceny, ale się da. Łatwiej jest w przypadku innych marek.

Natomiast przy wylocie poza unię negocjacje są lepsze, nie wiem z czego to wynika (raczej nie z "rezygnacji" z VAT).

Najlepiej mieć podróżny pokrowiec na zegarek, do prześwietlenie włożyć do tego pokrowca, a pokrowiec do torby podręcznej. Zegarek NIE MUSI być na wierzchu.

Na Okęciu z założenia mają ceny o 7% niższe niż na mieście. O roleksach ciężko się dyskutuje w kwestii ceny, ale się da. Łatwiej jest w przypadku innych marek.

Natomiast przy wylocie poza unię negocjacje są lepsze, nie wiem z czego to wynika (raczej nie z "rezygnacji" z VAT).

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy tak serio o wkładaniu zegarka przed bramkami do etui podróżnego

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi