Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Również i moja sztuka już do mnie dotarła, wrażenia po pierwszej godzinie na nadgarstku:
[...]
- pierwszy raz mam do czynienia z automatem Miyoty, no głośny skubaniec jest (rotor)

Tak samo ja, irytujący jest ten hałas, brzmi jak jakaś chińska tandeta :/ . Zegarek bardzo ładny, a ten mechanizm osobiście mnie zniechęca. To serio tak głośno chodzi? Słychać niemalże jakby metalowa kulka się toczyła w środku tego zegarka, niewielki ruch i już się odzywa. Mam dylemat.

Wysłane z mojego moto g24 power przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Harpagon napisał(-a):

Tak samo ja, irytujący jest ten hałas, brzmi jak jakaś chińska tandeta 😕 . Zegarek bardzo ładny, a ten mechanizm osobiście mnie zniechęca. To serio tak głośno chodzi? Słychać niemalże jakby metalowa kulka się toczyła w środku tego zegarka, niewielki ruch i już się odzywa. Mam dylemat.

Odeslij, bo szczerze mi ich brakuje. Sprzedałem więcej niż udało się złożyć. A mam pewne zobowiązania 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Harpagon napisał(-a):

Tak samo ja, irytujący jest ten hałas, brzmi jak jakaś chińska tandeta 😕 . Zegarek bardzo ładny, a ten mechanizm osobiście mnie zniechęca. To serio tak głośno chodzi? Słychać niemalże jakby metalowa kulka się toczyła w środku tego zegarka, niewielki ruch i już się odzywa. Mam dylemat.

Praca tego mechanizmu to minus tego zegarka. Ale całokształt to wynagradza.

A chińczyki chociażby od Xicorra pracują znacznie ciszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 hours ago, Harpagon said:

To serio tak głośno chodzi?

Dokładnie z tego powodu pozbyłem się prawie wszystkich zegarków z tym lub podobnym werkiem… została tylko Bulova MillShips bo w tej kopercie to najmniej słychać, chociaż zegarek trzęsie się jak rotor nabierze rozpędu, co też jest bardzo irytujące. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Miyotę 9xxx w Architekcie. Też mnie ten wirujący głośno rotor drażni. Natomiast wraz z upływem czasu coraz bardziej doceniam niezawodność oraz dokładność i stabilność chodu tego mechanizmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Mam Miyotę 9xxx w Architekcie. Też mnie ten wirujący głośno rotor drażni. Natomiast wraz z upływem czasu coraz bardziej doceniam niezawodność oraz dokładność i stabilność chodu tego mechanizmu.

Dokładnie. Zdecydowanie wolę cieńszy zegarek z Miyota, nawet mimo tej ujmy związanej z kulturą pracy rotora, od grubszego oraz dużo mniej dokładnego NH35.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Mój też dotarł i na żywo wywala z kapci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, clusca napisał(-a):

Ja również cieszę się nowym nabytkiem i muszę przyznać, że im dłużej go noszę, tym bardziej mi się podoba :)

IMG_31530-1000px.jpg.6d9e7f7f497c09c9b026b9d14442f83b.jpg

Mnie też przypadł do gustu i noszę od kiedy przyszedł do paczkomatu. 

pytanie: widzę po zdjęciach że zmieniacie pasek na swoje pomysły- czy ten z którym jest sprzedawany nie podoba się? Czy raczej chodzi o zachowanie oryginalnego paska na przyszłość w stanie nieużywanym? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, marsalus95 napisał(-a):

Mnie też przypadł do gustu i noszę od kiedy przyszedł do paczkomatu. 

pytanie: widzę po zdjęciach że zmieniacie pasek na swoje pomysły- czy ten z którym jest sprzedawany nie podoba się? Czy raczej chodzi o zachowanie oryginalnego paska na przyszłość w stanie nieużywanym? 

Ten ori jest ok. Chodzi o fun 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

Piękny zegarek! Powoli przymierzam się do kupna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO jedyna słuszna bransoletą do tej Vratki ;)

20250629_094645.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.06.2025 o 10:18, sanik napisał(-a):

Paskolub 😜

Taki dobry AR czy polar? Brakuje mi polerowanych ramek wskazówek. Raz, że zwiększają czytelność w czasie szarówki, kiedy luma jeszcze mało widoczna, a dwa... IWC - generyczny pilot z magią wskazówek. RZE Resolute Pro czy Omega AT dodatkowo ma ten sam efekt na indeksach. Zachwycam się za każdym razem jak widzę 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi