Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Twoja kolekcja!

Rekomendowane odpowiedzi

DJ w mojej ulubionej konfoguracji. 👍

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, alleck napisał(-a):

Doszedłem do 8 sztuk i nijak mi dalsza redukcja nie wychodzi :) w zeszłym roku dwa wyszły, ale zaraz dwa weszły :)
Oprócz tych ze zdjęcia to jeszcze gw-9400 na ręce i burgundowy Formmeister w drugim pudle.
6195cd99faddc6bce3053e73e81e6704.jpg

Redukcja jako ćwiczenie siły woli? Innego sensu nie widzę. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, alleck napisał(-a):

Doszedłem do 8 sztuk i nijak mi dalsza redukcja nie wychodzi :) w zeszłym roku dwa wyszły, ale zaraz dwa weszły :)
Oprócz tych ze zdjęcia to jeszcze gw-9400 na ręce i burgundowy Formmeister w drugim pudle.

Coś na każdą okazję - świetna kolekcja! 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, szuwi napisał(-a):

Bardzo fajny zestaw. 

Dziękuję, ale cały czas z tyłu głowy mam myśli, że powinny się zostać max 3, jak u Ciebie mój idolu ;) Tylko jak to zrobić, jak na świecie jest tyle fajnych zegarków :) 

24 minuty temu, agremi napisał(-a):

DJ w mojej ulubionej konfoguracji. 👍

Miał być niezbyt rzucający się w oczy, niezbyt błyszczący.

4 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Redukcja jako ćwiczenie siły woli? Innego sensu nie widzę. ;) 

Coś w tym może być ;) 

2 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Coś na każdą okazję - świetna kolekcja! 👍

Dziękuję, chociaż ktoś mi kiedyś na tym forum powiedział, że taka ilość, to jeszcze nie kolekcja :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, alleck napisał(-a):

Dziękuję, ale cały czas z tyłu głowy mam myśli, że powinny się zostać max 3, jak u Ciebie mój idolu ;) Tylko jak to zrobić, jak na świecie jest tyle fajnych zegarków :) 

Zmień idola, bo przecież ja PLANUJĘ mieć cztery, a MAM sześć i nie mam serca oddać zenitha i panafrica... A jeszcze reverso lub tank po głowie chodzi... Ciężkie to życie... 😉

Ale teoretycznie dałbym radę z trzema - lange+ex1+ball by mi wystarczyły. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, dawid82 napisał(-a):

Super kolekcja 🙂

Dzięki, do Twojej mi trochę brakuje, ale jest trochę punktów wspólnych, wiec chyba jestem na dobrej drodze ;)

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, robertn napisał(-a):

W nowy rok wjechałem z takim składem.

Nie mam jakiegoś sprecyzowanego schematu budowania kolekcji, jedynie kilka bazowych wymagań:

- musi być chemia oczywiście

- musi pasować na łapę (mały obw. nadgarstka)

- preferuję brak daty

Nie wytrzymałbym z jednym czy dwoma zegarkami, każdy po jakimś czasie mi się nudzi, więc rotacja to podstawa.

Brakuję może trochę koloru, więc może jakieś kroki w tym kierunku zostaną poczynione, choć w tym momencie czuję się w miarę zadowolony ze stanu rzeczy.

Kolumna z Omegami jest mega. Reszta też ujdzie 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam jakiegoś sprecyzowanego schematu budowania kolekcji, jedynie kilka bazowych wymagań:
- preferuję brak daty
Nie wytrzymałbym z jednym czy dwoma zegarkami, każdy po jakimś czasie mi się nudzi, więc rotacja to podstawa.
Brakuję może trochę koloru, więc może jakieś kroki w tym kierunku zostaną poczynione, choć w tym momencie czuję się w miarę zadowolony ze stanu rzeczy.

8mkVXTk.jpg&key=bf6455d38e64df47c79da2a942df953c66c0b701d1fa24127309107c0e6787aa

Nomos Club ma 38,5mm? Bo sprawia wrażenie jednego z większych w tym towarzystwie, mimo że nominalnie inne sztuki są sporo większe.
Cały zestaw bardzo fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Nomos Club ma 38,5mm? Bo sprawia wrażenie jednego z większych w tym towarzystwie, mimo że nominalnie inne sztuki są sporo większe.
Cały zestaw bardzo fajny.

Tak to wersja 38, a odbiór wielkości ze zdjecia to raczej kwestia perspektywy. Dużo osób zarzuca mu długie uszyska, ale na moim nadgarstku układa się perfekcyjnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- preferuję brak daty

Jaki to rozmiar Tanka?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, rafi napisał(-a):

Jaki to rozmiar Tanka?

To Tank Solo Large (35x28mm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 1/7/2023 at 9:56 AM, facecik said:

Moje sprzęciki na gumce:

IMG_20230107_1642571.thumb.jpg.5e60d14c8da98b91b6782e04a5d509bd.jpg

Ten Panerai jest piękny - poproszę referencje jeśli można. Dziękuję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, KrysH napisał(-a):

Ten Panerai jest piękny - poproszę referencje jeśli można. Dziękuję. 

Proszę, to ref. 2223.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minutes ago, facecik said:

Proszę, to ref. 2223.

To byłby Panerai dla mnie. Bardzo mi się podoba. Mógłbym zapytać jak się nosi? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, KrysH napisał(-a):

To byłby Panerai dla mnie. Bardzo mi się podoba. Mógłbym zapytać jak się nosi? 

Bardzo wygodny mimo rozmiaru, który jak na pama i tak jest zredukowany. Jest przyklejony do nadgarstka (uszy schodzą poniżej dekla (nie tak jak w subie Rolexa). Świetna, miękka guma (tu mam trochę obawy o jej wytrzynałość, może się wycierać). Przeszkadza nieco grubość zegarka - mam problem z niektórymi koszulami, bo wchodzi pod mankiet "na styk".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, facecik said:

Bardzo wygodny mimo rozmiaru, który jak na pama i tak jest zredukowany. Jest przyklejony do nadgarstka (uszy schodzą poniżej dekla (nie tak jak w subie Rolexa). Świetna, miękka guma (tu mam trochę obawy o jej wytrzynałość, może się wycierać). Przeszkadza nieco grubość zegarka - mam problem z niektórymi koszulami, bo wchodzi pod mankiet "na styk".

Dziękuję za dobre info! Ale na lato do krótkiego rękawa gdzieś przy wodzie podejrzewam ze musi być super. Będę musiał odwiedzić butik i zobaczyć go na żywo. Zaciekawił mnie bardzo...

Edytowane przez KrysH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, rads napisał(-a):

Nic dodać, nic ująć 😉

7163E762-0978-48F5-A1AA-50924845D55A.thumb.jpeg.71040f7bb656c165d092d7efd57d2a1e.jpeg

Nie jestem pewny, mogę się mylić, ale chyba rozgryzłem jaka jest twoja ulubiona marka zegarków 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rads napisał(-a):

Zgadza się, nic Ci nie umknęło... Oczywiście Rolex! Nie stać mnie i nie lubię czekać w kolejce, zakładam więc HydroConquesta i wyobrażam sobie Suba, ubieram czarnego Conquesta i widzę Explorera. Trochę to trwało, ale z czasem mózg można oszukać 😄

A na poważnie, to przyznaję się do niemal niezauważalnej słabości do Longinesa. W kolekcji jest jeszcze kwarcyk VHP 41mm do zadań codziennych, militarny vintage na specjalne okazje i sporo literatury.

F50CD6AC-17AC-4191-83DD-3706DB6E8DEC.thumb.jpeg.8e6e08ecca78c8f8e234e3fca3f481da.jpeg

45D9D75D-8241-49EE-80C4-BC31C977DDCE.jpeg.410767bce4fa1b466f8bae7e29390a30.jpeg

7836E4A7-37C9-4465-A528-B786FA53EE29.jpeg.5854ec444cbc1395bdb28532e18e764f.jpeg

1D513791-A2FC-4C85-8A73-E9DD3E5D8E7D.jpeg.36a330e227430d4b415304eb6fc6afb6.jpeg

46B593AE-4953-42BB-98C9-394309D06349.jpeg.a70a54efca546c329d7e02c9ecdb66b1.jpeg

W planach już raczej tylko zegarki vintage ze słynnymi kalibrami marki, ale na 13.ZN to już pewnie w tym życiu nie nazbieram 😉

No i super! Niech cieszą obecne i przyszłe Longinesy👍🏼😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi