Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Kolekcjoner 😉

Chyba trochę za stary albo za młody jestem na te podchody albo zaloty. To tak serio jakaś tajemnica wielka kim jest "Pan X z internetu" ?

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja kto, nie znasz człowieka który w wieku 17 lat jadł kolacje ze Sternem? Nie jesteś widocznie wtajemniczony w ekskluzywne kręgi szwajcarskich zegarków. To jest krąg powyżej deep sea w złocie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, uhck997 napisał(-a):

Chyba trochę za stary albo za młody jestem na te podchody albo zaloty. To tak serio jakaś tajemnica wielka kim jest "Pan X z internetu" ?

Przeciez wystarczy wyszukac jego nazwisko w google. Nie zaspokoje Twojej ciekawosci o nic innego, niz tam znajdziesz.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Przeciez wystarczy wyszukac jego nazwisko w google. Nie zaspokoje Twojej ciekawosci o nic innego, niz tam znajdziesz.

Wrzuciłem i poczytałem, ale też jest tam też sporo bełkotu, o komentarzach ludzi nawet nie wspomnę, bo to szkoda nawet wspominać.  Z kolei

z Twoich wcześniejszych wypowiedzi, które się pojawiły można wysnuć przypuszczenie, że wiesz coś więcej, dlatego zapytałem.

Jeśli tak jest, to uważam, że robienie wcześniejszej wrzutki po to, żeby później odpisywać mi jak wyżej jest po prostu  z Twojej strony bez sensu,

bo tak jak wspomniałem wyżej, szkoda trochę czasu na dyskutowanie na forum generalnie o niczym, bądź prowadzenie rozmów na zasadzie

'dyplomatyka i łowy' czyli półsłówkami, z których nic nie wynika.

A jeśli nie jest, no to nie ma tematu.

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, uhck997 napisał(-a):

Wrzuciłem i poczytałem, ale też jest tam też sporo bełkotu, o komentarzach ludzi nawet nie wspomnę, bo to szkoda nawet wspominać.  Z kolei

z Twoich wcześniejszych wypowiedzi, które się pojawiły można wysnuć przypuszczenie, że wiesz coś więcej, dlatego zapytałem.

Jeśli tak jest, to uważam, że robienie wcześniejszej wrzutki po to, żeby później odpisywać mi jak wyżej jest po prostu  z Twojej strony bez sensu,

bo tak jak wspomniałem wyżej, szkoda trochę czasu na dyskutowanie na forum generalnie o niczym, bądź prowadzenie rozmów na zasadzie

'dyplomatyka i łowy' czyli półsłówkami, z których nic nie wynika.

A jeśli nie jest, no to nie ma tematu.

Masz racje, w ogole nie powinienem sie wypowiadac, ale nauczony szacunkiem - jesli ktos pyta- odpowiadam 😅
Powiem Ci szczerze, ze nie rozumiem osob, ktorym jak da sie palca to chca wyrwac cala reke. Zamiast cieszyc sie z tego, ze raz na jakis czas wrzuce jakies inside info, czy wejde w dyskusje prostujac teorie nie majace racje bytu, to zarzucasz mi, ze nie chce wszystkiego powiedziec. I tak jest i bedzie. Czasem nie moge, czasem nie chce, sa ku temu jakies powody o ktorych akurat nie musisz wiedziec 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

„Nie jest tak jak myślicie, ale nie powiem jak jest”. Normalnie szwajcarski Edward Snowden. Jak za 200 lat otworzą skrytkę bankową w której trzymasz te wszystkie sekrety to szwajcarska branża zatrzęsie się w posadach. ;)

Edytowane przez nicon

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Masz racje, w ogole nie powinienem sie wypowiadac, ale nauczony szacunkiem - jesli ktos pyta- odpowiadam 😅
Powiem Ci szczerze, ze nie rozumiem osob, ktorym jak da sie palca to chca wyrwac cala reke. Zamiast cieszyc sie z tego, ze raz na jakis czas wrzuce jakies inside info, czy wejde w dyskusje prostujac teorie nie majace racje bytu, to zarzucasz mi, ze nie chce wszystkiego powiedziec. I tak jest i bedzie. Czasem nie moge, czasem nie chce, sa ku temu jakies powody o ktorych akurat nie musisz wiedziec 😉

Jak czegoś nie możesz lub nie chcesz tajemnego ujawniać, to zwyczajnie przemilcz, a nie kreuj swoją wyjątkowość (tu użyłbym inne słowo, ale jest powszechnie uznawane za wulgarne). :)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ja to wszystko rozumiem, bo w każdej branży są tematy, o których powiedzieć nie można czegoś publicznie z różnych powodów i nie mam o to tutaj dosłownie pretensji. Bardziej chodziło mi o to, że skoro jesteśmy na forum dyskusyjnym, gdzie jakoś tam sobie wirtualnie i mam nadzieję na luzie sobie dyskutujemy, to żeby w sytuacji jak padnie pytanie, na które odpowiedzi udzielić nie można po prostu wprost napisać, że w tym temacie więcej powiedzieć nie mogę i nie ma tematu, a nie bawić się w "eufemizmy" lub "angielską dyplomację". Jest wtedy jasna klarowna sytuacja :) Wtedy też każdy kto czyta obok ma jasny sygnał, że nie ma dalej tematu drążyć i dziękuję bardzo :) I o to de facto mi chodziło. Czasem po prostu lepiej wprost kawę na ławę, bo Jak to ktoś kiedyś fajnie powiedział kokieterię zostawmy dla kobiet :)

Mam nadzieje, że teraz wszystko jasne. A oczywiście wszelkie plotki, inside info, którymi będziesz mógł i chciał się z nami podzielić zawsze są chętnie z mojej strony mile widziane :) Pzdr

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, nicon napisał(-a):

„Nie jest tak jak myślicie, ale nie powiem jak jest”. Normalnie szwajcarski Edward Snowden. Jak za 200 lat otworzą skrytkę bankową w której trzymasz te wszystkie sekrety to szwajcarska branża zatrzęsie się w posadach. ;)

1 godzinę temu, machlo napisał(-a):

Jak czegoś nie możesz lub nie chcesz tajemnego ujawniać, to zwyczajnie przemilcz, a nie kreuj swoją wyjątkowość (tu użyłbym inne słowo, ale jest powszechnie uznawane za wulgarne). :)

Oj Panowie, Panowie, przeciez wszystko napisalem:

W dniu 13.05.2024 o 09:30, SzefSzefow napisał(-a):

No kupil Tiffany tez... ale po tym jak zostal mu zaproponowany (osoba ktora wygrala aukcje sie wycofala). Zach Lu juz w wieku 17 lat jadl kolacje z Sternem, to nie jest osoba z nikad. Jest kolekcjonerem z ogromna kasa stojaca za nim.

Pozniej sprostowalem Kolege @beniowski i tyle:

W dniu 13.05.2024 o 11:08, SzefSzefow napisał(-a):

Tego, ze wydaje rodzinne pieniadze tez nie napisalem 😅
Tam jest to troche bardziej skomplikowane

Wasze komentarze i zarzuty sa nie na miejscu

35 minut temu, uhck997 napisał(-a):

Ja to wszystko rozumiem, bo w każdej branży są tematy, o których powiedzieć nie można czegoś publicznie z różnych powodów i nie mam o to tutaj dosłownie pretensji. Bardziej chodziło mi o to, że skoro jesteśmy na forum dyskusyjnym, gdzie jakoś tam sobie wirtualnie i mam nadzieję na luzie sobie dyskutujemy, to żeby w sytuacji jak padnie pytanie, na które odpowiedzi udzielić nie można po prostu wprost napisać, że w tym temacie więcej powiedzieć nie mogę i nie ma tematu, a nie bawić się w "eufemizmy" lub "angielską dyplomację". Jest wtedy jasna klarowna sytuacja :) Wtedy też każdy kto czyta obok ma jasny sygnał, że nie ma dalej tematu drążyć i dziękuję bardzo :) I o to de facto mi chodziło. Czasem po prostu lepiej wprost kawę na ławę, bo Jak to ktoś kiedyś fajnie powiedział kokieterię zostawmy dla kobiet :)

Mam nadzieje, że teraz wszystko jasne. A oczywiście wszelkie plotki, inside info, którymi będziesz mógł i chciał się z nami podzielić zawsze są chętnie z mojej strony mile widziane :) Pzdr

Wszystko jak najbardziej jasne, nie mam pretensji 🍻

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z innej beczki - gdzie kupujecie PP? Na Chrono 24 czy też w PL  czy tez z innych źródeł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tam gdzie opisałeś;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, szuwi napisał(-a):

... 

20240809_175231.jpg

💯 lat. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
... 

Najlepszego

(Jak ładnie kolor różowego złota odwzorowany).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, szuwi napisał(-a):

... 

20240809_175231.jpg

Pomyślności!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, szuwi napisał(-a):

... 

20240809_175231.jpg

100 lat 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okropna tu cisza. Wrzuciłbym fotkę, ale tak się niefortunnie składa, że nie nie jestem posiadaczem Patka. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, Bartek79 napisał(-a):

Przebijam😉

Fantastyczny. Szczere gratulacje, choć wiem, że masz już go trochę czasu. To jest to !

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi