Bugs 4631 #2401 Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Mnie się też bardziej podoba double-logo jakie było przed rebrandingiem, raz że bardziej "tajniackie" a dwa że teraz niektóre modele, zwłaszcza kwarcowe, wyglądają jakby im czegoś brakowało na dole tarczy. Zły pomysł to był, prawie wszystkie vintage mają GS nad indeksem 6 i to wygląda o niebo lepiej. Nawet First na którym to niby wzorowano ma tam napis Diashock 25 jewels a nie pustą przestrzeń. Podobno bogaczom przeszkadzało że ciemny lud się nie poznawał na cenie i myślał że "zwykłe Seiko" zamiast mlaskać z zachwytem. Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Bugs 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7931 #2402 Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Mówicie o rzeczach, które są subiektywne. Ja wolę nowe logo (być może warto byłoby je ciut przesunąć w dół) a jest mnóstwo zegarków, gdzie dół tarczy jest pusty: Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #2403 Napisano 2 Sierpnia 2020 Zgadza się tylko w tych co pokazałeś są napisy a jak jest i logo to wszystko jest małe i jakoś to wyglada. W GS zestawienie dużego logo z napisem i pustym dołem tarczy przynajmniej mi zaburza proporcjeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #2404 Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) W tym konkretnym modelu na górze zostawiłbym napis a na dół przeniósł logo . I „bogacze” będą zadowoleni i „głupcy” miłujący symetrię też ;-). Ale jak jest już więcej elementów na tarczy,to tak nie razi. W tym Zenicie w realu i tak nic nie widać na tarczy poza efektem „milky ring”. Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7931 #2405 Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Pełna zgoda, że to by było najlepsze rozwiązanie: logo na gorze, tekst Grand Seiko na dole. Pod nim hi-beat / spring drive i zdecydowanie bardziej zbalansowana tarcza by wyszła. Największy problem jak pisał Bugs jest w kwarcach gdzie obecnie dół jest kompletnie pusty. PS. Patek ma tekst w połowie odległości między osia wskazówek i krawędzią tarczy, VC już jak dla mnie jest ciut za wysoko, podobnie jak w przypadku GS, od którego się zaczęła dyskusja. A swoją droga ma i logo (krzyż) i tekst Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firstcrack 2 #2406 Napisano 2 Sierpnia 2020 Cześć i czołem Pierwszy post na forum i chciałem się przywitać. Zarejestrowałem się bo chyba podłapałem bakcyla. Dlaczego ten temat? Pewnie dlatego, że podłapałem go właśnie oglądając zegary GS. Nieśmiało przymierzam się do pierwszego zakupu. Chcę zacząć ostrożnie (kwarcyk). Mieszkam w Amsterdamie, mam tu w okolicy trochę dystrybutorów, ale rozglądam się też po Japonii. Czy import zegarka jest raczej bezpieczny? Ewentualnie portale typu chrono24? Wiem jedno - moja kolekcja będzie się składać tylko z zegarów GS. Uwielbiam ideologię, technologię i kunszt Japońskich rzemieślników. Szwajcaria jest OK, ale jakoś nie wywołuje u mnie takich emocji jak Seiko 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #2407 Napisano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) Obecne GSy o kant wiadomo czego można obić. Jeszcze SD w miarę trzyma symetrię, ale tak to porażka, za dużo w jednym miejscu, skoro już rebrandują, mogli to trochę inaczej rozwiązać. @up, import jest bezpieczny, na chrono kupowałem parę zegarków (choć nie GSy) i nigdy nie miałem problemów. W Amsterdamie masz już wybór większy na miejscu przy Heiligeweg 14, w butiku mieli kiedyś spory wybór GSów, byłem tam parę razy, warto zajrzeć, nie wiem jak po rebrandingu, ale nadal powinni mieć sporą ofertę. Co do kolekcji, też na początku tak uważałem, ale po piątym GSie jednak coś we mnie strzeliło, nie ma nic więcej, co mogliby mi zaoferować, szczególnie, że nurki GS to pokraki jakich mało, a sport-dress watchów mam już limit wyczerpany. Olej kwarce i kup mechanika, może nie od razu hi-beata, ale mechanika zwykłego GS, jest taki fajny ze srebrną tarczą idealny na początek i w świetnej kopercie 44GS (NAJLEPSZA KOPERTA w zegarkach GS), SBGR251G. Kwarce po rebrandzie wyglądają jak kupa po jagodach, niestety. Pozdrawiam. Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez emiel 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #2408 Napisano 3 Sierpnia 2020 2 godziny temu, emiel napisał: ...że nurki GS to pokraki jakich mało... To prawda. Ich nurki są jakieś takie miałkie. I zdecydowanie za duże. Takie wielgachne 💩 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tropik79 930 #2409 Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Jeszcze pomęczę Was trochę moim pierwszym GS'em. ;-) EDIT. 38mm na 17,5 cm nadgarstku. Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez tropik79 3 Polish Watch Spotter - ZEGARKI ZNANYCH POLAKÓW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firstcrack 2 #2410 Napisano 4 Sierpnia 2020 @Tropik Miazga!. Dzięki chłopaki za odpowiedzi na forum i na priv. Tak teraz myślę że porozglądam się za zadbanymi używkami. Wole więcej i różne, niż mniej, nowe a porządniej 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7735 #2411 Napisano 13 Sierpnia 2020 2 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goman 307 #2412 Napisano 13 Sierpnia 2020 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7735 #2413 Napisano 13 Sierpnia 2020 28 minut temu, goman napisał: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Oklepany model widzę, niemal jak dajmy jakiś rolek. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deviles 62 #2414 Napisano 13 Sierpnia 2020 No nie, chyba mniej prostacki od rolka 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #2415 Napisano 13 Sierpnia 2020 I dostępny od ręki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibbi 5742 #2416 Napisano 13 Sierpnia 2020 Jeszcze pomęczę Was trochę moim pierwszym GS'em. ;-) EDIT. 38mm na 17,5 cm nadgarstku. A któryż to model??? Cudko! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 12060 #2417 Napisano 14 Sierpnia 2020 9 godzin temu, bibbi napisał: A któryż to model??? Cudko! SBGM001 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tropik79 930 #2418 Napisano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) No prawie, bo tak naprawdę to SBGF019. 🙂 Jeśli oczywiście pytanie tyczyło się mojego egzemplarza. Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez tropik79 1 Polish Watch Spotter - ZEGARKI ZNANYCH POLAKÓW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fitvalf 771 #2419 Napisano 18 Sierpnia 2020 W takim razie i ja również wrzucę dwa szybkie strzały mojego GS 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #2420 Napisano 18 Sierpnia 2020 piękny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fitvalf 771 #2421 Napisano 18 Sierpnia 2020 5 minut temu, disaster3 napisał: piękny! Dzięki za miłe słowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 7007 #2422 Napisano 18 Sierpnia 2020 Piękny GS, tylko te branzolety mogłyby być lepsze.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1106 #2423 Napisano 26 Sierpnia 2020 1 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24655 #2424 Napisano 26 Sierpnia 2020 Kredens;) 5 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #2425 Napisano 26 Sierpnia 2020 Fajny nowy kwarcyk, SBGN017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach