herbee 184 #6726 Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Dziś od rana takie 'cuś' od kolegi @brz. Bardzo się polubiłem z tym Armafem, a i w towarzystwie zebrałem parę komplementów i zapytań od osób zaciekawionych taką zmiana u mnie To połączenie róży i kardamonu jest dla mnie objawieniem. Właściwe to już w zeszłym roku oswoiłem się z zapachem róży, podczas podczas pobytu w Sofii. Wszechobecne pamiątki z ekstraktem i olejkami różanymi zrobiły swoje, ale było to przyjemne doświadczenie i parę osób obdarowałem takimi kosmetykami Edytowane 3 Grudnia 2018 przez herbee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7475 #6727 Napisano 3 Grudnia 2018 Są perfumy "przenoszące" do dawnych czasów - mam Ciur Ottoman ale on ponoć niczym przy Musc Koublai Khan... Mam kilka takich zapachów. Jednym z nich jest polskie Derby - woda kolońska o mocy perfum 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #6728 Napisano 4 Grudnia 2018 Jeszcze ciepłe zimne (bo z paczkomatu :]). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6729 Napisano 4 Grudnia 2018 Zino 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #6730 Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Hmm, na razie po razie na łapę tylko poszło. Póki co mogę tylko stwierdzić, że w przypadku kupowanego zupełnie w ciemno Aramisa jestem bardzo na tak. Zino w moim wypadku rzeczywiście wydaje się być bardzo zbliżonym do Chopina (nie wiem, czy polski wyrób nie podoba mi się minimalnie bardziej w otwarciu). Ale lepiej chyba pozwolić im się ogrzać w szafce, a później się bawić. Herbee, fajnie, że jesteś zadowolony. Ten Aramis ma w moim mniemaniu coś wspólnego z Armafem, ale zdecydowanie bardziej mi podchodzi. Starej Armaf się podobał, więc może i na Aramisa nie będzie się krzywić. Wiecie, jak to w końcu z tym Zino jest? Na stronie D. go nie ma, były informacje o zaprzestaniu produkcji w 2013 r., a mi numer partii wskazuje wrzesień 2018 r. Jeśli to ma 10 lat, to wyjątkowo dobrego papieru używają do produkcji pudełek. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7475 #6731 Napisano 4 Grudnia 2018 Oba zapachy bardzo dobre, ale z Zino mam tak, jak fidelio, czyli: 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #6732 Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Lubię bardzo Chopina, więc z Zino też się najwyraźniej polubimy. Parametry na razie na korzyść Zino, chociaż daleko mu do porażającej intensywności, którą pamiętam z zabawy z testerem pół roku temu. W ogóle ciągnie mnie ostatnio własnie w stronę tych wszystkich klasyków i zaczynam dochodzić do wniosku, że większość „najlepszości” to już rzeczywiście się wydarzyła lata temu. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #6733 Napisano 4 Grudnia 2018 Zamienię Lalique Encre Noire 100 ml tester z korkiem na Bytom. Lalique kupione kilka dni temu tutaj http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6866019405Użyte kilka razy, myślę że zostało conajmniej 95 % flakonu. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23180 #6734 Napisano 4 Grudnia 2018 Mam i Zino i Aramisa.Oba oldskulowe, ale chyba czynnik olskulowości większy w A. Zino wbrew temu co mówiono i pisano, że ciężki, killer, stara szafa z kożuchami, nie jest taki przygniatający.. Ciekawy, nieco ziołowy zapach. Kupowałem w ciemno z dużą dozą nieśmiałości, ale mile się rozczarowałem. Natomiast Aramis na dzień dobry daje mocno w twarz i tu na początku myślałem, że temu panu już dziękujemy.Trzeba jednak troszkę poczekać i staje się naprawdę ciekawym męskim zapachem, takim męskim przez duże M bijącym na głowę współczesne mainstreamowe zapachy dla młodych chłopców z dyskotek. No i ma bardzo dużą trwałość, zdecydowanie dłużej niż Zino. Przynajmniej u mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pjord 2 #6735 Napisano 4 Grudnia 2018 Panowie, miłośnicy oldskulowych zapachów, znacie Antonio Puig Quorum? Leci do mnie i nie wiem czy mam się bać czy cieszyć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #6736 Napisano 4 Grudnia 2018 Mam silvera i jest ok. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 193 #6737 Napisano 5 Grudnia 2018 Quorum Silver bardzo piękny zapach... bać się nie trzeba. Natomiast jego starszy brat Quorum... no tu trzeba uważać z aplikacją, 3 strzały to często już za dużo 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pjord 2 #6738 Napisano 5 Grudnia 2018 No dobra, ale jest "dziad"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7475 #6739 Napisano 5 Grudnia 2018 Według mnie nie ma.Pachnie dosyć ostro skórą igliwiem. Fajny zapach. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #6740 Napisano 5 Grudnia 2018 Promka T4 w hebe za 25,99 zł 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7475 #6741 Napisano 5 Grudnia 2018 Szkoda, że nie ma już T1 i T2 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #6742 Napisano 5 Grudnia 2018 T1 to ja praktycznie nie widziałem w Hebe . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #6743 Napisano 5 Grudnia 2018 U mnie kolejny już Platinum Egoiste. Wahałem się pomiędzy platinum, a Tom Ford- Antracit. Może następnym razem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hard Rockin' Amigo 1785 #6744 Napisano 6 Grudnia 2018 Od niemalże dwóch dekad Chanel Platinum Egoiste. Kiedys używałem też Gucci Envy, ale przestali produkować... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6745 Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Ten Chanel jest dla mnie, póki co, evergreenem, jeszcze nie jest aż tak powszechny, ale wróżę mu krótką karierę. Z innej beczki, na sprzedaż mam trochę chybiony prezent mikołajkowy. Używam już tego MB i wystarczy mi na jakiś czas. Przyjemny, nietuzinkowy zapach na tę porę, w dodatku bardzo atrakcyjny flakonik Mont Blanc Emblem Absolu, cena to -20% od najtańszej oferty znalezionej w necie. Otworzony i użyty jedynie testowo, dwa strzały, w celu porównania z obecnie używanym. Nie zauważyłem żadnych różnic. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez herbee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4869 #6746 Napisano 6 Grudnia 2018 Krótką? Od 1993 roku na rynku i nadal można nazwać hitem........... 25 lat za nim, wiele przed, to raczej nie jest krótka kariera zapachu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6747 Napisano 6 Grudnia 2018 Hmm, natknąłem się na informacje, że zapach powstał w 2017 roku, za fragrantica.pl To o MB, zaszło nieporozumienie. Mam wrażenie, że ten Chanel nie jest nieskończenie dobry, jest świetny, ale w moim kręgu już powszednieje. Tak, czy inaczej, w moim ścisłym Top 5 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23180 #6748 Napisano 6 Grudnia 2018 Ten egoista jest starszy od węgla. Pierwszy raz go kupiłem zaraz po studiach, które właśnie kończyłem w 93. Kupiłem jeszcze w Peweksie, chyba za $.Info dla młodzieży https://pl.wikipedia.org/wiki/Pewex 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7475 #6749 Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Herbee, oszukali Cię Edytowane 6 Grudnia 2018 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6750 Napisano 6 Grudnia 2018 Wszystko mi się pomieszało. Przecież tego Egoistę dostałem od mojej byłej jeszcze w latach 90-tych! Tak, czy siak zapach jest sztos, niezwykle dobrze przyjmuje się w otoczeniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach