brz 1897 #7776 Napisano 28 Września 2019 Kiepski moment na kończenie flakonu. Słabo teraz z dostępnością lub ludzkimi cenami. Spóźnialski dotarł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marrone 34 #7777 Napisano 29 Września 2019 Dzięki Waszym poradom stałem się posiadaczem kilku satysfakcjonujących i niedrogich przy tym zapachów - głównie cięższych, jesiennych. Chcę poprosić o pomoc w kolejnym wyborze. Zwiększe trzykrotnie budżet to powiedzmy 300 zł, chciałbym coś świeżego, dynamicznego - myślę o Armani Code - miałem kiedyś i bardzo mi się spodobał, teraz kończę flakon Bulgari Aqua i też jestem z niego zadowolony. Może jakieś inne pomysły? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #7778 Napisano 30 Września 2019 Dior Homme Sport 2012. Coraz trudniej go dostać, ale za 300 da radę. Występuje tylko w pojemnościach 50 i 100ml. 75 i 125, to wersja 2017 - gorsza. Prada Amber - też świetny zapach.Mógłbym jeszcze długo wymieniać, ale to jedne z moich ulubionych świeżaków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #7779 Napisano 2 Października 2019 Od dwóch tygodni używam Bentleya Intense i zdecydowanie się polubiliśmy.Nie umiem opisywać zapachów ale czuję głównie kadziło, drewno, skórę. Fajny ciepły, otulający zapach w sam raz na aktualną porę roku.Dziękuję za polecenie 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #7780 Napisano 2 Października 2019 A ja zdecydowanie wolę Bentleya Absolute. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #7781 Napisano 2 Października 2019 A ja zdecydowanie wolę Bentleya Absolute.Właśnie dziś do mnie przyjechał razem z zielonym Jaguarem Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #7782 Napisano 2 Października 2019 no i jak? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #7783 Napisano 2 Października 2019 Pomyłka, nie ten kurier :/ Bentleya miałem i z ochotą kupiłem ponownie na te jesień... Jaguara nie wachalem, kupiłem na czuja. Podobno trochę "dziadkowy"... Na co liczę Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20837 #7784 Napisano 2 Października 2019 No zielony Jaguar jest specyficzny. Trzeba się do niego przekonać. Ja nie dałem rady. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #7785 Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Z Benkami to oczywiście rzecz gustu. Jak ze wszystkim w sumie... W każdym razie Intense lubię, a Absolute absolutnie mi nie podszedł, bo pachnie jak pudełko świeżo zatemperowanych kredek i nic poza tym. No i na mojej skórze parametry poniżej przeciętnej. Może kiedyś jeszcze jakieś podejście zrobię, ale to już naprawdę będę się musiał nudzić.No dobra, przyznaję, że się nudzę. Namówiliście mnie. Edytowane 3 Października 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #7786 Napisano 3 Października 2019 No i podszedł tym razem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #7787 Napisano 3 Października 2019 Do mnie dziś dotarły. Benek nadal fajny, Jaguar dziadkowy... Taki jak chciałem. Oba się podobają mojej 9 letniej córeczce więc muszą być fajne Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3814 #7788 Napisano 4 Października 2019 Do mnie wczoraj przyszły Chanell allure home sport eau extreme, świetne są, to mój zapach! Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #7789 Napisano 4 Października 2019 Radek, fifty fifty póki co. Tym razem wiedziałem, czego się spodziewać jeśli chodzi o zapach, a wcześniej miałem chyba zbyt wygórowane oczekiwania po czytaniu tych wszystkich zachwytów. Jest ok, z korka pachnie naprawdę nieźle. No ale właśnie w tym problem, że tylko z korka. Na sobie czuję go przez chwilę i znika. Czasem pojawi się na kilka sekund i znowu nic. Szkoda. Ale się nie poddaję, może coś wykombinuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20837 #7790 Napisano 4 Października 2019 (edytowane) brz,masz specyficzną skórę, może teflon? . Bo ten benek to całkiem mocny duch.Ja się zaprzyjaźniam od nowa z paco, bo kiedyś dawno temu, jeszcze za sanacji, był jednak zupełnie inny i mi się podobał. Chyba ta reformulacja nie tyle go trochę zmieniła, co zrobiła zupełnie nowy zapach. Ale zaczynamy się lubić. Edytowane 4 Października 2019 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #7791 Napisano 4 Października 2019 Hmm, z większością zapachów, na których parametry narzekałem, już sobie jakoś radzę. Jest poprawa. W tym wypadku też myślę (a raczej mam nadzieję), że to kwestia znalezienia odpowiedniego miejsca do natrysku. No i czytałem, że niektórzy mają dokładnie tak samo, jeśli nie ograniczą się do 1 chmurki - zapachu znika. Będę eksperymentować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 154 #7792 Napisano 7 Października 2019 Do mnie dziś dotarły. Benek nadal fajny, Jaguar dziadkowy... Taki jak chciałem. Oba się podobają mojej 9 letniej córeczce więc muszą być fajne Mnie też ten Jaguar przypadł do gustu, ale z jego trwałością na mnie jest gorzej niż słabo. Półtorej godziny od aplikacji czuję go bardzo niewyraźnie i tylko przy samej skórze. Jak z tym u Ciebie? Potwierdzasz moje odczucia, czy tylko ja mam z nim taki problem? Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #7793 Napisano 7 Października 2019 U mnie odwrotnie, ale może po prostu zwyczajnie przesadzilem z ilością pierwszy raz. Ja go czułem cały dzień i to wyraźnie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20837 #7794 Napisano 8 Października 2019 Zawołałem dwóch "czarnych" z mainstreamu CK kupowałem z entuzjazmem ze względu na to ,że klasyczny obsession to mój ulubiony zapach. Dobrze pachnie na mojej skórze i podoba się kobietom. Do Joopa podchodziłem z ostrożnością pomny Nightflighta, którego dostałem dawno temu od byłej. Zupełnie nie moja bajka ale był taki śliczny-zagraniczny więc się psikałem nim do bólu .Zwłaszcza w dobie Old Spice'a było to zupełnie inna inność . I teraz wrażenia:CK- na początku męsko, wyraźnie, później wygładza się i robi się owocowy, na końcu lekka wanilia.Ciekawy, ale chyba musimy się jeszcze mocniej poznać. Joop- korzennie- skórzasto na początku, później pojawia się kadzidło, które im dalej w las tym bardziej mocniej uderza. Pamiętam jak jeszcze za małolata chodziłem na religię i słuchałem bajek i legend tak pachniało w małej salce katechetycznej w starym kościółku garnizonowym ze starą zakonnicą w środku . A na końcu lekka słodycz. Pachnie jak w starej katedrze- to kadzidło jest mocne.W opisach podobno to ylang-ylang, ale ja tego nie znam. Uczucia mieszane ale to jest zapach ciekawy ,bardzo oryginalny. Trzeba poobcować i poznać się.Niektórych może odrzucać na początku tak jak mnie na początku Aqua Amara, ale po dłuższym kontakcie ma coś w sobie intrygującego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68228 #7795 Napisano 8 Października 2019 A ja uzupełniłem domowe zapasy. Dla siebie kupiłem takie coś. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #7796 Napisano 8 Października 2019 Zmiana temperatur i zmiana zapachów. Obecnie najczęściej Dior Sauvage Extreme lub Creed du Bois Portugal. Dzisiaj dla odmiany użyłem Franck Bocklet Tobacco, którego próbowałem od jakiegoś czasu zamienić na coś innego. I chyba zostanie u mnie bo po 12 h od aplikacji jest dalej wyczuwalny. A w chwili słabości zamówiłem Rasasi La Yuqawam, który ma być conajmniej tak samo dobry jak Tom Ford Tuscan Leather. Tuscana kiedyś kupiłem odlewkę tutaj na forum i od tamtej pory chodził mi po głowie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68228 #7797 Napisano 8 Października 2019 (edytowane) Syn dostał Hugo Bosa Dark Blue, córka załapała się na Amor Amor od Cacharela a żonę zaopatrzyłem w Black Opium od YSL i Lancome Tresor La Nuit. Edytowane 8 Października 2019 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20837 #7798 Napisano 8 Października 2019 A w chwili słabości zamówiłem Rasasi La Yuqawam, który ma być conajmniej tak samo dobry jak Tom Ford Tuscan Leather.Ja do tego Rasasi podchodziłem kilka razy, ale nie dałem rady- rodzina groziła mi buntem .Wziąłem łagodniejszego Al Haramain Leather Oud. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #7799 Napisano 8 Października 2019 demonizujecie Yuqawam, u mnie o ile trzyma 15h, o tyle po parunastu minutach ze skórzanego killera robi się słodką malinką z nutą skóry... używam do pracy- korpo biura bez otwieranych okien i nikt nawet słowem nie piśnie, mimo 6-7 chmur. ale jest tu haczyk, bo ja nie mam skóry do killerów- neutralizuje je mocno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20837 #7800 Napisano 8 Października 2019 Nikt nie piśnie? Może się boją :-)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach