tommly 11487 #8776 Napisano 25 Marca 2020 Przyszły i niestety odsyłam szybciej niż przyjechały. Pierwszy raz nie jestem w stanie powiedzieć, jaki te perfumy mają zapach ;( psik i czuć tylko powietrze. Kompletnie żadnego zapachu. Albo trafiłem feler, labo takie słabe.Jacku podobno ostatnio odkryli, że brak czucia zapachów to jedna z najważniejszych przesłanek o zakażeniu COVID-19 Sorki, musiałem, ale to oczywiście w formie żartu, nikomu nie życzę ! 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8777 Napisano 25 Marca 2020 Wiem tez dziś czytałem jakoś inne butelki Guerlaina czy Armaniego czuje aż nadto wiec to nie to Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3715 #8778 Napisano 26 Marca 2020 Zauważ, że odkąd notino odpaliło sklepy stacjonarne ceny na ich stronie sporo się podniosły Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #8779 Napisano 26 Marca 2020 A wziąłeś pod uwagę reformulacje? Guerlain, Terre od pierwszych wypustów i pojawienia się ich w PL zmieniały się nieraz, odkąd używam Terre zmiany dostrzegłem przynajmniej dwa razy, co nie rzutuje na ich oryginalność a jedynie na ich skład. Miałem Terre z niemieckiej Sephory i elnino - żadnej różnicy, tak samo jak z Chanel Blanche, AHS, Bleu, Bvlgari MEN, Dior Homme i DHS, A’men Pure Havane- to są zapachy które miałem i ze stacjonarnych Sephor Douglasów i z netu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8780 Napisano 26 Marca 2020 Trzy razy sparzyłem się na Notino i od około roku przepłacam i kupuje tylko stacjonarnie w Douglasie. Zaczęło się od Hermes Terre EDP. To co przyszło z Notino było dużo mniej trwałe niż resztki które miałem. Robiłem testy na wstążkach na sobie, pytałem o odczucia żony i werdykt jest jeden: bardzo duża różnica w trwałości. Kolejnym były Guerlain LInstant EDP. Kupiłem w Douglasie. Wkurzyłem się jak zobaczyłem różnicę w cenie typu 420 zł vs 230 zł i to bez żadnej promocji... i kupiłem drugi flakon w Notino w celach badawczych. Ten z Douglasa również dłużej czuć i również nie tylko ja tak twierdzę chociaż różnica była już mniej spektakularna niż przy Hermesie. Ostatnie było YSL Opium EDP. Tu znowu bardzo duża różnica. Nie kupuje nigdy zapachów w ciemno. Trwalosc jest dla mnie istotna, więc staram się wybierać głównie wersje EDP. Niestety ale to co sprzedaje Notino może i jest oryginalne, ale śmiem twierdzić, że to nie są produkty przeznaczone na rynek zachodniej Europy, z tych samych rozlewni, może są stare lub źle przechowywane? Po tych trzech razach wyleczyłem się z perfumerii internetowych.Jeśliby ktoś ma resztki perfum we flakonie z Douglasa/Sephory i kupuje to samo w Notino to zachęcam do własnych testów. Nie twierdzę, że wszystkie tak mają, ale sprawdźcie to czego używacie. Zastanawiało mnie już dużo wcześniej dlaczego Notino raz ma ceny nizsze o 30-50% a czasami jest to najwyżej 5%? Z kolei niektóre zapachy są droższe lub kosztują tyle samo m.in. damskie Good Girl Caroliny Herrery. Ja już przestałem wierzyć, że niższe ceny wynikają tylko z różnicy w marżach.Na YT gość zrobił test różnych perfum - porównywał to samo z Notino z tym samym ze znanych stacjonarnych perfumerii. Zazwyczaj to Notino wypadało lepiej, raz wypadło gorzej i kilka razy był "remis". W ogólnym rozrachunku to jednak Notino wyszło, że lepsze.Ja się sparzyłem raz na damskich i teraz raz na tych moich Guerlain. Kupiłem już ze 30 flaszek u nich i poza tymi 2 przypadkami wszystko OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #8781 Napisano 26 Marca 2020 Ja nie miałem problemów ani z Notino ani z e-glamour gdzie kupuję teraz bo jest zdecydowanie taniej niż na N. A znając mój niefart do zakupów powinno coś wyskoczyć :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 145 #8782 Napisano 26 Marca 2020 Już wcześniej tutaj pisałem o tym, że w zeszłym roku kupiłem, jeszcze na iperfumy, LEN w promocji za 80 zł/100ml. Zapach ulatywał z ciała w ciągu pół godziny, po sprawdzeniu kodu produktu, okazało się, że flakon miał 8 (sic!) lat. Pewnie kiedyś tam, coś jeszcze kupię w Notino, ale na pewno nie będą to perfumy z promocji. Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #8783 Napisano 26 Marca 2020 No jak 8 lat, to znaczy, że 78% Ci się trafił, czyli poszukiwany unikat i mogłeś go sprzedać za co najmniej 2x tyle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #8784 Napisano 26 Marca 2020 z tego co mi wiadomo to perfumerie stacjonarne jak i internetowe zaopatrują się w towar w tych samych hurtowniach, według mnie różnice chyba polegają bardziej na tym kiedy dany flakon opuścił fabrykę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #8785 Napisano 26 Marca 2020 (edytowane) Z tego co mi kiedyś mówił kolega z "tej branży" często stacjonarne perfumerie zaopatrują, a przynajmniej zaopatrywały się w towar, we wtedy jeszcze iPerfumy.pl Edytowane 26 Marca 2020 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #8786 Napisano 26 Marca 2020 (edytowane) Jash, mówisz oczywiście o tych mniejszych (nie o Sephorze czy Douglasie)? Herbee, ta stara wersja (78%) to moim zdaniem był nieco inny zapach. Opinie są tu podzielone, ale w moim przypadku parametry były jeszcze gorsze niż te z obecnych wypustów, które też do tytanicznych nie należą. Edytowane 26 Marca 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 145 #8787 Napisano 26 Marca 2020 Jak wrócę do domu, to sprawdzę czy czegoś nie pokręciłem, i czy faktycznie to wersja 78%. Jakieś resztki we flakonie jeszcze są, więc może trafi się jakiś chętny kolekcjoner Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 145 #8788 Napisano 26 Marca 2020 No tak, jednak namieszałem. Te z promocji są z czerwca 2018, więc nie takie stare, ale i tak są do d*py, w porównaniu z trwałością resztki jaka mi jeszcze została z października 2016. No chyba, że źle odczytuję kody. Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #8789 Napisano 26 Marca 2020 Dobrze odczytujesz. F18 to czerwiec 2018, a K16 – listopad 2016. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Immuno 9 #8790 Napisano 26 Marca 2020 Ja mam resztkę z 2013 tuż po zmianie 78% na 79% i też trwałością nigdy nie grzeszyły - tam raczej chodziło o to, że zapach był tak nietypowy jak na mainstream, że łatwo rzucał się w nos. Teraz ludzie są trochę bardziej otrzaskani z niszą i może nie ma już tego efektu wow. Mnie szczerze mówiąc ten zapach się znudził i piszę to po zużyciu jakichś 90mL w dwa lata. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 769 #8791 Napisano 28 Marca 2020 Ja wczoraj te kupiłem w Rossmanie za 95 zł . Jak dla mnie świetny zapach a w tej cenie to już rewelacja https://www.douglas.pl/Perfumy-Perfumy-m%25C4%2599skie-Perfumy-Mont-Blanc-Legend-Men_product_602149.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 274 #8792 Napisano 28 Marca 2020 Legend jest super... tylko szybko w sumie znika. Praktycznie identyczny ale z lepszymi parameteami jest A&F Fierce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #8793 Napisano 29 Marca 2020 Dziś będzie tak :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Immuno 9 #8794 Napisano 29 Marca 2020 @fidelio - zapach mojej młodości. Masz EDP czy EDT? Jak teraz z trwałością? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #8795 Napisano 29 Marca 2020 @fidelio - zapach mojej młodości. Masz EDP czy EDT? Jak teraz z trwałością? Mam ten flakon od 7-8 lat. To EDP. A co do trwałości, to przynajmniej w moim przypadku, z zapachami od Lalique zawsze było średnio. I ten także nie jest tu wyjątkiem. Ale to zapach bardzo przyjemny, więc od czasu do czasu lubię po niego sięgnąć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #8796 Napisano 29 Marca 2020 Oszczędzaj, bo ostatnio księgowi jeszcze bardziej spaskudzili flakon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #8797 Napisano 29 Marca 2020 Oszczędzaj, bo ostatnio księgowi jeszcze bardziej spaskudzili flakon. Od kiedy go mam, tu zużyłem może z 15%. Powinien więc jeszcze na długo starczyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #8798 Napisano 29 Marca 2020 Dobrze, w razie czego pewnie będzie poszukiwany. Sam również postawiłem dziś na odrobinę męskiej klasyki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #8799 Napisano 29 Marca 2020 Świetny jest. Żałuję że mi się już skończył. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Immuno 9 #8800 Napisano 29 Marca 2020 Mam ten flakon od 7-8 lat. To EDP.Dokładnie ten co ja z tych samych lat. Powiem Ci, że chyba najszybciej zużyty przeze mnie flakon. Mówicie, że coś w nim teraz pozmieniali? Zapach jest obecnie podobny czy oprócz butelki też coś namieszali? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach