Masu 9770 #9626 Napisano 28 Listopada 2020 Wykańczam powoli Dolce & Gabbana The One EDP i szukam czegoś w tym stylu ale lekko innego. Dla różnorodności używam jeszcze Dior Savage w wersji Parfum i Jean Paul Gaultier Le Beau. Co byście polecili "po taniości" żeby zastąpić Dolce czymś podobnym, ale nowym? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 214 #9627 Napisano 28 Listopada 2020 15 godzin temu, Topaz napisał: @Solve, zakup pod wpływem impulsu casio mpt 1243, czekam na dostawę. chcę zrobić oli mod. A ten zapach można gdzieś powąchać - mam na myśli jakąś stacjonarną drogerię, sieciówkę? 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3269 #9628 Napisano 28 Listopada 2020 @Solve, kupowałem w Notino, sklepy mają. w Innych nie widziałem Lalique. Zapach sprawdzić jak zawsze trzeba, mi pasuje i zostaje. Miód i wosk pszczeli, jeżeli ktoś je lubi to LALIQUE Hommage a l'homme pokocha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konradl 139 #9629 Napisano 28 Listopada 2020 12 godzin temu, fidelio napisał: Zimno dziś, więc zabieram ze sobą coś, co zostanie ze mna przez ...najbliższe 2-3 dni 😉 Montale zawsze na plusie. Ja dzisiaj przypomniałem sobie o innym kilerze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9630 Napisano 3 Grudnia 2020 Gratisik wpadł. Warte to cokolwiek czy szkoda skóry? 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23700 #9631 Napisano 3 Grudnia 2020 Łukaszu, chrom jak to chrom 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9632 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Czyli rokowania kiepskie, bo oryginał przetestowany onegdaj w perfumerii chciałem jak najszybciej zmyć z ręki. Niby darowanemu flakonu pod atomizer się nie zagląda, ale na razie przeprowadziłem tylko test papierowy i nie pachnie to zachęcająco. Klimaty, za którymi nie przepadam. Alternatywną opcją był Montblanc Legend Spirit, który też raczej mnie męczył. 😜 Edytowane 3 Grudnia 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23700 #9633 Napisano 3 Grudnia 2020 Więc musisz zostać darczyńcą😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 214 #9634 Napisano 4 Grudnia 2020 Panowie chciałbym się odwołać do Waszych doświadczeń i Waszych nosów - gdyż jak czytam tutaj opinie to poza wiedzą dot. zegarków, na drugim miejscu chyba są perfumy męskie. Nie mam zapachu dla siebie - od lat szukam czegoś uniwersalnego - kiedyś nawet znalazłem - Creed Aventus - ale jak na moją kieszeń jest to drogi nabytek. Proszę Was o radę - podobają mi się nuty drzewne, ciepłe - aż dziw, że spodobał mi się Aventus ale to zapach luksusowy - co byście mogli polecić? Prosiłbym o zapach dostępny w drogeriach Sephora, Douglas - aby móc go powąchać - mam dosyć zamawiania nietrafionych próbek. Polecaliście ostatnio ten zapach Lalique, Hommage a l'homme ale nie mam go gdzie powąchać. Zdaję się na Wasze doświadczenie. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 230 #9635 Napisano 4 Grudnia 2020 Godzinę temu, Solve napisał: Solve Jeśli szukasz czegoś o wielu zastosowaniach w dodatku drzewnego, dobrze odbieranego przez otoczenie i panie to polecam D&G THE ONE edp lub Dior homme intense ten nowy bo pasuje nawet do trampek a ze swojej dawnej powagi pozostał jedynie sam początek otwarcia. Możesz zobaczyć też Chanel allure homme sport extreme jest ciepły przestrzenny mega trwały na mrozie wyczynia cuda i ciągnie ogon. Tylko e-glamour i elnino omijać łukiem bo stamtąd wszystko pachnie 3h a np Encre Noire 30min. Nie ma co kombinować i przeć na jakąś oryginalność szkoda czasu życia i pieniędzy a polecane na forach trudne zapachy często lądują na półce i rzadko będą używane. Człowiek nakupuje a potem ani to sprzedać ani używać. Kup coś pasującego do Twojego codziennego życia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konradl 139 #9636 Napisano 4 Grudnia 2020 @Solve Moim zdaniem Aventus jest antyuniwersalny bo to raczej taki zapach wyjściowy, że tak powiem - wieczorowo-elegancki. Z takich zupełnie niezobowiązujących zapachów uniwersalnych to z pewnością wspomniany tutaj niedawno Acqua di GIO. Takim całkiem spoko wyborem może też być Moschino UOMO?. To są moim zdaniem uniwersalne do stopnia, że na każdy dzień w każdą porę roku. Zapachem z troszeczkę wyższej półki, który można nosić codziennie i nigdy Cię nie przytłoczą to Tom Ford Mandarino di Amalfi. Co do tego ostatniego niektórtzy powiedzą, że raczej tylko na ciepłe dni i w zasadzei ja też używam go tylko w lecie. Powracając do zapachów, które myślę, że mógłbyś w drogerii sobie sprawdzić to Montblanc Emblem, Mercedes Benz - woda toaletowa - taki szary flakon w kształcie walca, Burberry The Beat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 8035 #9637 Napisano 4 Grudnia 2020 6 godzin temu, polly napisał: (...) Tylko e-glamour i elnino omijać łukiem bo stamtąd wszystko pachnie 3h a np Encre Noire 30min. (...) Ciekawe, bo od wielu lat robię zakupy w tych sklepach, głównie elnino i złego słowa nie powiem... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #9638 Napisano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Elnino i EG to to samo i zawsze wszystko było ok, może miałeś flakon sprzed reformy to nic dziwnego, ze nowy Cię zdziwił Edytowane 4 Grudnia 2020 przez MHAEM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23700 #9639 Napisano 4 Grudnia 2020 Też nie mam zastrzeżeń. No może do jakości pakowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1276 #9640 Napisano 4 Grudnia 2020 10 godzin temu, Solve napisał: Panowie chciałbym się odwołać do Waszych doświadczeń i Waszych nosów - gdyż jak czytam tutaj opinie to poza wiedzą dot. zegarków, na drugim miejscu chyba są perfumy męskie. Nie mam zapachu dla siebie - od lat szukam czegoś uniwersalnego - kiedyś nawet znalazłem - Creed Aventus - ale jak na moją kieszeń jest to drogi nabytek. Proszę Was o radę - podobają mi się nuty drzewne, ciepłe - aż dziw, że spodobał mi się Aventus ale to zapach luksusowy - co byście mogli polecić? Prosiłbym o zapach dostępny w drogeriach Sephora, Douglas - aby móc go powąchać - mam dosyć zamawiania nietrafionych próbek. Polecaliście ostatnio ten zapach Lalique, Hommage a l'homme ale nie mam go gdzie powąchać. Zdaję się na Wasze doświadczenie. Polecam Ci Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme. YSL ma bardzo ładne (jak dla mnie) zapachy praktycznie każdy jest fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 214 #9641 Napisano 4 Grudnia 2020 Wow. Dziękuję za zaangażowanie. Weekend spędzę na wąchaniu - jeszcze raz dzięki 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9642 Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Z takich w miarę ogólnodostępnych dodałbym może jeszcze jeszcze YSL Opium, Moschino Forever, Chanel Allure, Chanel Egoiste, Dior Homme Parfum, Valentino Uomo/Valentino Uomo Intense, Tom Ford Noir Extreme. Zgadzam się też jak najbardziej z tym La Nuit, bo to bardzo dobry typ, choć nie do końca całodzienny. W ogóle uważam, że nie ma zapachu uniwersalnego (a już polecanie AdG i innych lekkich cytrusów na zimę to dość brawurowa koncepcja, ale co kto lubi). Tak jak nie oblecisz jednym zegarkiem siłowni i garnituru. Tzn. oczywiście oblecisz, czego dowodzą Goście, których widziałem na weselach z potężnymi G-Shockami na łapach, ale sensu w tym nie ma za wiele. Pakowanie? Polecam zakupy w parfumdreams. Kupiłem tam raz 3 flaszki i przysłali je wrzucone luzem do dużego kartonu. Praktycznie żadnego wypełnienia oprócz jednego zgniecionego kawałka papieru, który i tak nic nie dawał. Cud, że nic się nie rozwaliło. Edytowane 5 Grudnia 2020 przez brz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1190 #9643 Napisano 5 Grudnia 2020 Mamy już grudzień i postanowiłem zrobić podsumowanie perfumowych zakupów z 2020r. Ze zdziwieniem stwierdziłem, że kupiłem bardzo dużo zapachów słodkich czego wcześniej unikałem jak ognia. Chyba na starość cukiereczków mi się zachciało 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #9644 Napisano 6 Grudnia 2020 Zapach absolutny 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 214 #9645 Napisano 6 Grudnia 2020 Dzisiaj zapoznałem się z trzema zapachami: - Dior Homme Intense - jak dla mnie za ciężki i za intensywny - przytłaczający - Mercedes Benz ( flakon walec:)) - bardzo przyjemny, świeży - być może coś z tego będzie - Mount Blanc Emblem - zdecydowanie jak dla mnie najlepszy z tej trójki - tutaj na pewno będzie zakup. Dzięki za polecenia - jak poznam resztę Waszych propozycji to podzielę się odczuciami. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9646 Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Annihilator, obejrzałem zdjęcia i miałem właśnie pisać, że wyraźnie gustujesz w słodziuchach. U mnie tyle wjechało i wyjechało, że sam już nie wiem, co w końcu w tym roku kupiłem. Ale chyba poświęcę chwilę na małe śledztwo. Edytowane 6 Grudnia 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konradl 139 #9647 Napisano 6 Grudnia 2020 @Solve Emblem w Notino w dobrej cenie jest z tego co widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9648 Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Za 144 PLN? Hmmm https://www.pachnidelko.pl/product-pol-91684-Mont-Blanc-Emblem-Edt-100ml-After-Shave-Balm-100ml-Edt-7-5ml.html Prześledziłem historię zakupów z tego roku i właśnie doszedłem do wniosku, że czas się leczyć. 🙊 Wjechały: Azzaro Chrome Legend (gratis sprzed kilku dni, więc jego losy dopiero się ważą) Amouage Sunshine Amouage Bracken Amouage Reflection Amouage Epic Andy Tauer L'Air du Desert Marocain Beaufort London Iron Duke Chanel Allure Homme Dior Eau Sauvage Cologne Dior Eau Sauvage Extreme Dior Sauvage EDT (gratis) Histoires de Parfums Fidelis Jovoy Private Label Jovoy Ambre Premier Jovoy Incident Diplomatique Jovoy La Liturgie des Heures JPG Fleur du Male Memo African Leather Mugler Cologne Come Together Moschino Forever Narciso Rodriguez for Him EDP Nishane Sultan Vetiver Paco Rabanne 1 Million Prive Reminiscence Patchouli Rouge Bunny Rouge Embers Tom Ford Noir Extreme Xerjoff Mefisto YSL La Nuit de L'Homme Wjechały, ale miejsca nie zagrzały: Al Haramain L'Aventure Blanche Banana Republic 17 Oud Mosaic Cartier Declaration Dior Homme Dior Eau Sauvage Parfum Guerlain L'Homme Ideal Guerlain L'Homme Ideal Cologne Lalique White Lalique Hommage a L'Homme Voyageur Loewe 7 Mugler Cologne Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir EDT Extreme Edytowane 6 Grudnia 2020 przez brz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8586 #9649 Napisano 6 Grudnia 2020 Eeee tam, Łukasz, od razu leczyć...zrób research ile zegarków kupiłeś - na pewno jesteś w pełni zdrowy 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9650 Napisano 6 Grudnia 2020 Tylko dwa. Oba chińskie. Obu już u mnie nie ma. 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach