Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Vulcain Nautical Heritage vs. Longines Legend Diver
dodany przez
PistolPete, w Pojedynki
Vulcain Nautical Heritage vs. Longines Legend Diver
88 użytkowników zagłosowało
Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez clemens
Cześć, do tej pory nie przywiązywałem dużej uwagi do zegarków i na co dzień nosiłem głównie smartwatcha, kostki G-Shocka, a na inne okazje jakiegoś chińskiego Pagani. Ostatnio jednak bardziej zainteresowałem się tematem i postanowiłem sprawić sobie jeden zegarek na luźniejsze wyjścia oraz drugi, bardziej elegancki, do koszuli i garnituru. Na razie rozglądam się za czymś na co dzień. Zawsze podobała mi się bryła diverów, więc zrobiłem mały research, ale jako laik pewnie przeoczyłem sporo ciekawych modeli (dlatego chętnie posłucham Waszych propozycji).
Budżet: maks. 2500 zł Rozmiar koperty: najlepiej 40–42 mm Mechanizm: wolałbym automat zamiast kwarcu
Aktualnie rozważam:
Timex TW2W95200 – wydaje mi się ładnym i fajnym modelem w swojej cenie, ale trochę brakuje mi w nim datownika. Seiko SRPD51K1 / Seiko SRPK29K1 – nie do końca wiem, czym różnią się one poza względem rozmiaru i kolorystyki. Wydają mi się ciekawe, choć średnio podoba mi się bezel skierowany do wewnątrz oraz koronka umieszczona na godzinie 4. Seiko SNE597P1 Prospex Solar Diver Black – bardzo mi się podoba wizualnie, ale z tego co czytałem, model jest już wycofany z produkcji i ceny stały się mało atrakcyjne. Zastanawiam się też, jak w praktyce wypada mechanizm solarny. Atlantic 81376.41.59 Mariner Quartz Wave Blue – ten podoba mi się najbardziej i miałem go już na ręku w sklepie. Wygląda świetnie, ale znajomy trochę mnie wyśmiał, że interesuję się kwarcem z Atlantica za 2300 zł 😅 (nie wiem co o tym w sumie uważać, heh...) Będę wdzięczny za opinie o powyższych modelach oraz ewentualne inne propozycje w tym budżecie.
-
Przez SPS
Sprzedam
Longines Avigation BigEye Tytanowy, numer ref; L2.816.1.93.2
Opis:
- z zegarkiem jest cały komplet widoczny na zdjęciach - dwa pudełka, dokumenty, książka, przywieszki, dwa paski,
- koperta; średnica 41 mm, , Lug-to-Lug 48 mm, wysokość 14 mm, rozstaw uch 20mm, dekiel zakręcany, wodoszczelność 3bar,
- wykonany z tytanu, lekki 78 g, idealny na co dzień,
- szkło szafirowe, antyrefleks, tarcza petroleum – gradient niebiesko czarny, Super-Lumionova,
- automat cal. 688, chronograf z antymagnetycznym krzemowym wychwytem, 66 godzin rezerwy chodu,
Ocena 9,5 / 10 - zegarek jak nowy, bez rys
Cena – 11280 zł (cena katalogowa 19000 zł)
Sposób i koszt wysyłki
- Sugeruję odbiór osobisty w Rudzie Śląskiej;
- Wysyłka kurierem w cenie
- Tel 785286342 używam WhatsApp Szymon Porc-Szporek
-
Przez ledr
Sinn U2 W LE
Ref. 1020.7339, numer limitacji 69/150
Rzadka okazja dla fanów dużych tool-watchy, z dodatkowymi paskami ori, bransoletą i paskiem skórzanym oraz nato.
Zegarek z 2020r, komplet dokumentów, pudeł i akcesoriów (m.in. narzędzie do zmiany pasków).
Stan: 9/10 – drobne ślady zmiany pasków od spodu uch, paski przycięte na wymiar nadgarstka 18,5cm, ale z możliwością regulacji, jeden pasek gumowy (czarny) w ogóle nie używany, ani nieskracany.
Tylko sprzedaż, wymiana wyłącznie na innego Sinna z dopłatą dla mnie.
Cena: REZERWACJA
Wysyłka kurierem po wcześniejszej wpłacie, możliwy odbiór osobisty (do uzgodnienia).
-
Przez SPS
Opis:
- Z zegarkiem jest cały komplet widoczny na zdjęciu; pudełka, książeczki, przywieszki, dwa paski.
- koperta; średnica 41 mm, , Lug-to-Lug 48 mm, wysokość 14 mm, rozstaw uch 20mm, dekiel zakręcany, wodoszczelność 3bar,
- szkło szafirowe, antyrefleks, tarcza petroleum – gradient niebiesko czarny, Super-Lumionova,
- automat cal. 688, chronograf z antymagnetycznym krzemowym wychwytem, 66 godzin rezerwy chodu,
Ocena 9,5 / 10 - zegarek jest praktycznie nowy.
Cena – 10780 zł (cena regularna 19000 zł)
Sposób i koszt wysyłki:
- Odbiór osobisty w Rudzie Śląskiej - na Śląsku mogę podjechać lub
- Tel 785286342 używam WhatsApp Szymon Porc-Szporek
-
Przez SPS
Opis:
- Z zegarkiem jest cały komplet widoczny na zdjęciu,
Ocena 9,5 / 10 - zegarek jest praktycznie nowy.
Cena – 11490 zł (cena regularna 19000 zł)
Sposób i koszt wysyłki:
- Odbiór osobisty w Rudzie Śląskiej - na Śląsku mogę podjechać lub
-