Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.olx.pl/oferta/zegarek-molnia-CID87-IDA88Kl.html

Co to takiego? Pierwszy raz widzę. Do tego w stali i podejrzanie nowy stan, jak na CCCP. Ale ja mało jeszcze wiem i się uczę. :)

To współczesny składak z jakąś ciekawą komplikacją z przesunięciem wskazówki godzinowej.

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza Poljot, ktoś z Was spotkał się z podobną? W jakiej kopercie powinna byc? To nie jest współczesna twórczość na 100%

post-76233-0-55820200-1570879721_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaleziony na zatoce opisany jako rakieta 24h, w porządku czy oszukany?

Rakieta 24h dla turystów , produkcja garażowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie do znawców czy warto w to isc? oryginał czy nie?

Pytań o Szturmańskie jest już do znudzenia i obrzydzenia. W tym zegarku  (jeśli wersja na 15 kamieniach) był tylko jeden bardzo charakterystyczny typ wskazówek i innych nie było. A tarczy nie skomentuje bo widać że świeci się jak psu j...

Jeszcze raz link do oryginalnej wersji: 

https://www.netgrafik.ch/airforce-watches13.htm

https://www.netgrafik.ch/airforce-watches15.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz, odpuszczam sobie ale za to ta raketa mysle ze jest ok. wiec powalczę

post-46659-0-01687300-1570884400_thumb.jpg

Edytowane przez jarek08s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jarek08s -  zegarek, który pokazałeś wali po oczach z każdej strony:

raz  - współczesną repliką tarczy (za @kchrapek)

dwa - wskazówkami pobiedki   (jw.)  oraz koronką nie wiadomo skąd?

trzy  - pospolitym werkiem pobiedy (oryginalny szturmaniec miał werk podobny do sportiwnyje)

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz juz wiem, poprostu zegarek był z niemiec wiec myslałem ze tam takich ulepów nie robią,myliłem sie

Edytowane przez jarek08s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie tam robią takie ulepy tylko na Ukrainie, a na różnych eBayach i innych portalach aukcyjnych sprzedawcy podają przedziwną lokalizację przedmiotu. Już nie raz widziałem zegarki teoretycznie ze Stanów albo Niemiec, a koszt wysyłki w granicach 10-15 $ czyli ewidentnie wysyłka z Ukrainy lub Rosji. Z resztą jak się przegląda zakończone aukcje takiego delikwenta, to się nagle okazuje, że kilka przedmiotów miało lokalizację w Kijowie, Lwowie czy innej Moskwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,
Mam pytanie do Poljota, którego zdjęcia załączyłem w tym temacie. Nie znam się na zegarkach radzieckich, ale wygląda jak Poljot  De Luxe, tylko... nie ma żółtego mechanizmu oraz "gniazda" do otwierania dekielka. Poprzednie, z którymi miałem styczność posiadały cechy, które wymieniłem. Mógłby ktoś mi pomóc rozwiać moje wątpliwości i napisać kilka słów o tym zegarku? Może mechanizm został włożony inny lub takie również występowały? Prosiłbym także (jeśli to możliwe) o określenie jakiegoś przedziału czasowego, kiedy mógł powstać. Dodam, że numer na mechanizmie składa się z dwóch linijek, na górze: 3302016, a na dole 2408. Proszę o opinię.

Pozdrawiam!

post-107250-0-11415400-1571423440_thumb.jpg

post-107250-0-33258600-1571423447_thumb.jpg

post-107250-0-35604300-1571423464_thumb.jpg

post-107250-0-90660000-1571423475_thumb.jpg

post-107250-0-71784200-1571423486_thumb.jpg

post-107250-0-50762600-1571423500_thumb.jpg

post-107250-0-15433400-1571423510_thumb.jpg

post-107250-0-08670000-1571423518_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest "de luxe" tylko poljot 16 kamieni i wyglada na oryginalny, to też bardzo fajny okaz szczególnie w dobrym stanie zachowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta nie ma tego wycięcia, bo jest od Kirowskiego. Kiedyś znalazłem takie zdjęcia w internecie, szukałem informacji właśnie o takim zegarku. 5eed850805a50010308118383d075dd8.jpgff6d1e0c1dda4a5996bfbb38514ffae0.jpg

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta nie ma tego wycięcia, bo jest od Kirowskiego. Kiedyś znalazłem takie zdjęcia w internecie, szukałem informacji właśnie o takim zegarku.

To jest teoria jednego z kolegów który jest już nieobecny na forum. Ja się z nią nie zgadzam, uważam że obydwie koperty występowały w obydwu zegarkach. Ale to tylko mój pogląd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo długo szukałem koperty do Kirowskiego ze zdjęcia. Kiedy trafiłem nową, to właśnie natknąłem się na te fotki i opinię. Później sugerowałem się taką zależnoscią. I od kilkunastu miesiecy mam niezłożonego Kirowskiego:) Bardzo mnie to ucieszyło co napisałeś, bo w najblizszym czasie będę mógł się pochwalić idealnym Kirowskim :)69bdc22b3903c67de3a0ec410a74b565.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko informację, o którą prosił Kolega Marcin - zegarek wyprodukowany po 1964 roku.

Aha, 2408 na werku to po prostu jego symbol.

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit: żeby nie wprowadzać w błąd - to platyna.

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część, powiedzcie mi proszę co to jest za zegarek?post-87130-0-58965600-1571482174_thumb.jpgpost-87130-0-80730400-1571482219_thumb.jpg

Edytowane przez Kultren

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest na radzieckim zegarku, a przynajmniej na takim, który ma radziecki mechanizm i tarczę.

Byłoby łatwiej gdybyś pokazał też cały zegarek a nie tylko próbę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi