Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Qba.

Hi-Fi stereo

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie też. Mi pasuje jak brzmią H9, a i wygląd także bardziej w moim guście. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisalem, nie znam sie na audio, ani na video, ani na komputerach.

Nagranie tykania zegarka zamieszczone w poscie #1998 nie podoba mi sie bo sygnal jest za slaby

oto one ponizej:

Roskopf NMBS wav.wav

Zrobilem drugie nagranie ponizej:

Roskopf NMBS miccom.wav

i jest ono znacznie lepsze i tak zostawie, poniewaz nie wiem i nie umiem zrobic lepszego.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, to chyba najlepsze miejsce do zadania tego pytania: chciałbym kupić słuchawki do telefonu, bo bardzo dużo rozmawiam przez niego i chciałbym wymienić kabelkowe. Kilka warunków:

- bezprzedwodowe

- najchętniej douszne. Airpodsy super się trzymają i wolę takie niż dokanałowe - chyba że teraz dokanałowe nie gniotą kanałów

- pod androida

- bateria do 7-8h działania (nie z opakowaniem, tylko samodzielnie)

- budżet 1500

mam spore zaufanie do sengheissera, więc kuszą mnie Momentum True Wireless 4 i Bose Ultra Open. Wiem że Momentum są dokanałowe i to mnie trochę wstrzymuje.

czy ktoś z Was może coś doradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem napisać: Airpodsy, ale nie wiem czy z Androidem pracują. Ja od lat używam Airpodsów (obecnie najnowszej generacji) i są niesamowite. Kiedyś żona chciała mi zrobić prezent i kupiła mi douszne słuchawki Bang&Olufsen - zapłaciła za nie dużo, a one okazały się niewygodne, a po niecałym roku lewa .... przestała działać. Jak poszedłem do B&O i chciałem coś wymienić/naprawić na gwarancji to mi pan powiedział że to jest showroom i oni takich głupot nie załatwiają i żebym to zrobił online. Wkurzyłem się na tę firmę (padł mi też głośnik na Bluetooth jaki u nich kupiłem). Także nigdy więcej B&O.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, beniowski napisał(-a):

Chciałem napisać: Airpodsy, ale nie wiem czy z Androidem pracują. Ja od lat używam Airpodsów (obecnie najnowszej generacji) i są niesamowite. Kiedyś żona chciała mi zrobić prezent i kupiła mi douszne słuchawki Bang&Olufsen - zapłaciła za nie dużo, a one okazały się niewygodne, a po niecałym roku lewa .... przestała działać. Jak poszedłem do B&O i chciałem coś wymienić/naprawić na gwarancji to mi pan powiedział że to jest showroom i oni takich głupot nie załatwiają i żebym to zrobił online. Wkurzyłem się na tę firmę (padł mi też głośnik na Bluetooth jaki u nich kupiłem). Także nigdy więcej B&O.

Przerabiałem Airpodsy i niestety wysypywały się pod Androidem. tzn działały i nagle podczas rozmowy przerywało, dlatego odpuściłem. Gdyby nie to, nie zastanawiałbym się nad innymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chcesz klasyczne, nagłowne wokół/nauszne słuchawki, czy "wtyczki do ucha"? I Jaki masz konkretnie telefon, to tez ma znaczenia odnośnie obsługiwanych kodeków. A na bt potrafią przerwać każde słuchawki, zwłaszcza w miejscach z dużym szumem połączeń bt i WiFi w niższych pasmach (np zatłoczony tramwaj, centrum miasta).

Jedyne słuchawki, które mi nie przerywają odsłuchu (poza ekstremalnymi odległościami + 2 ściany itp ) to Focal Bathys, ale rozmawia się przez nie średnio.

Edytowane przez Anansi

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Anansi napisał(-a):

Ale chcesz klasyczne, nagłowne wokół/nauszne słuchawki, czy "wtyczki do ucha"? I Jaki masz konkretnie telefon, to tez ma znaczenia odnośnie obsługiwanych kodeków. A na bt potrafią przerwać każde słuchawki, zwłaszcza w miejscach z dużym szumem połączeń bt i WiFi w niższych pasmach (np zatłoczony tramwaj, centrum miasta).

Jedyne słuchawki, które mi nie przerywają odsłuchu (poza ekstremalnymi odległościami + 2 ściany itp ) to Focal Bathys, ale rozmawia się przez nie średnio.

Chcę "wtyczki", najchętniej douszne bo dokanałowe nie do końca mi leżą. Telefon to Samsung S22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pomiń subtelności i kup jednak dokanałowe słuchawki...Samsunga. Ja mam Galaxy Buds Pro od 2,5 roku jako te "w kieszeni kurtki", aktualnie są nowsze i droższe Buds 2 Pro. Jeżeli gumki będą sprawiały dyskomfort, poszukaj dedykowanych pianek Comply. Dźwięk (do muzyki, taki na ulicę, podróż) i rozmawianie są super, zwłaszcza przy opcji delikatnego podsłuchu zewnętrznych dźwięków otoczenia, w tym twojej mowy, dzięki temu nie wrzeszczysz nie mając kontroli własnego głosu w ciszy. Ale 7-8 godzin gadania bez podładowywania to nie mają, podobnie jak większość IE. Mówienie zżera najwięcej baterii ze względu na dwustronną komunikację i obciążenie procesora obróbką - może ze 3 godziny non stop wyciągną (5 muzyki głośno słuchanej) Natomiast podładowanie z futeraliku na kolejną godzinę zajmuje kilkanaście minut.

Edytowane przez Anansi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiszę się do wypowiedzi powyżej. Mam też tel Samsunga. Uwielbiam Soundcory Liberty 3 Pro oraz Liberty 4 NC. To obecnie top w słuchawkach do 1000zł. Dźwięk i jakość połączeń jest genialna. ANC też. Od kilku dni mam właśnie Budsy 2 Pro i powiem że jestem zachwycony. Świetnie się zgrywają z Samsungiem. Dźwięk nie ustępuje Soundcorom, ANC bardzo spoko. Jakość połączeń na bardzo wysokim poziomie, rzekł bym topowo.

Jedyne co, to one 8h z włączonym ANC nie dadzą rady. Bardziej 5-6 ale w boxie doładowują się momentalnie. Kupiłem nowe z kwitem za 350 zł na olx. Jest tego wysyp bo były dodawane jako gratis do nowej serii S24. W tych pieniądzach brać i się nie zastanawiać. Świetne słuchawki. Malutkie i bardzo wygodne. Są na tipsach silikonowych , ale dosłownie znikają w uszach, jest tylko dźwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie za pomoc, zamawiam Galaxy Budsy 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Krzysiek_W napisał(-a):

Ale poszukaj tych  pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Budsy 2 pro. Duża różnica w dźwieķu.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Sierżant Julian napisał(-a):

A ja waśnie zmieniłem kable głośnikowe. Teraz można krzyczeć 🙂

Muff... 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 hours ago, Krzysiek_W said:

Pro mają sens tylko jeżeli jest to telefon Samsunga, inaczej obiecywane w reklamie 24bity nie będą działać. Do tego trzeba się przyzwyczaić, że nie mają funkcji multipoint. Z innych rzeczy:

*  gesty działają tak sobie,

* warto od razu wyłączyć wykrywanie dźwięku, bo sobie z tym nie radzą,

* aplikacja Windowsowa jest kapryśna,

etc.

Jak to nie odstrasza, to są teraz w fajnej promocji w sklepie Samsunga. (chyba Samsung szykuje się na premierę trzeciej generacji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Uff uff...

No ale konkretnie - co to za cuda? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Valygaar napisał(-a):

No ale konkretnie - co to za cuda? 🤔

Żadne. Zdjąłem te, no. Wireworlsd Oasis bodajże i założyłem EWA LS-25.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, a jaki powód zmiany? Czego się spodziewasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że jak będzie słuchał muzy to dźwięk będzie taki jakby Jezusek gołą stópką po uchu przeszedł🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Krzysiek_W napisał(-a):

Wszechświat dał mi znać, że to jednak zły wybór 😁:

1. znalazłem ogłoszenia na olx, napisałem do pierwszego, że podjadę odebrać - odpowiedź że już sprzedane

2. napisałem do drugiego że wezmę, - odpowiedź, że nie wysyła przez olx

3. dałem sobie spokój i poszedłem spać

4. na następny dzień rano przejeżdżałem przez centrum Katowic, zobaczyłem sklep mp3store, wstąpiłem i.... przepadłem🙃

Odsłuchałem co nieco TWS i zamówiłem Final Audio ZE8000 - o ile na innych było świetnie (mało powiedziane), to tu dźwięk wprowadził mnie w stojące włosy na rękach, oraz w tryb bujania w rytm muzyki. Boję się tego hobby, ale wchodzę w to...

Edytowane przez Krzysiek_W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja w drugą stronę.

Lecę sobie do paczkomatu z B&W PX8 na głowie.

Patrzę salon Hi-Fi. Wszedłem, pogadałem, umówiłem się na odsłuch. Efekt wow.

Po wstępnym zawężeniu modeli umówiłem się na kolejny odsłuch.

Wróciłem do domu z takimi brzydalami.

Jest analitycznie, grają głównie średnicą, ale tak wiernych dźwięków perkusji czy gitary basowej nigdy wcześniej nie słyszałem. Wokale cudowne. Tak naprawdę wszystko co do tej pory używałem się chowa. Jasne, mam słuchawki z lepszym basem, grające ładniej w muzyce elektronicznej czy rokowej. Ale w akustycznym repertuarze  muzykę którą znam i słucham od lat odkrywam na nowo.

20240612_204302.jpg

Edytowane przez adiblue2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Ok, a jaki powód zmiany? Czego się spodziewasz?

Niczego, moje zasadnicze kable to EWA, ale urwał mi się jeden wtyk więc poszło do naprawy. Przez ten czas system się spinał na wyciągniętych z szuflady Wireworldach, a teraz wróciło do normalnej konfiguracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi